Hirdetés
Aktív témák
-
[w]
őstag
hol és mit kell beállítanom ahhoz, hogy a win98-as gép látszódjon az XP-s gépemen helyi hálón?
cmdr PETER W. VOLKOV
-
RAM
őstag
Real Media Playerből melyiket telepíthetem?
Elsősorban olyan kellene ami nem terheli le a rendszert...
Nem szeretem az alapvetően más platformra írt...Csak tisztán
-
brd
nagyúr
Inkább használd mondjuk ezt: (mondom ezt) Bővebben: link
[Szerkesztve]The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
A 98-on akarsz megosztani valami?
Akkor a Microsoft Network-ot add hozzá a hálozatok alatt és kapcsold be a File és nyomtatómegosztás alatt a file-ok elérését. Meg persze ossz meg valamit. Ezenkívül nem árt, ha egy munkacsoportban van a két gép, bár ez nem feltétel, csak egyszerűsíti a dolgodat.The only real valuable thing is intuition.
-
Vangelis
félisten
\Device\ACPIEC: A beágyazott vezérlő (EC) hardvere nem válaszolt a megszabott időn belül. Ez az EC hardverének vagy belső vezérlőprogramjának hibájára utal, esetleg rosszul megtervezett BIOS-ra, ami nem biztonságos módon próbálja meg elérni az EC-t. Az EC-illesztőprogram újra megpróbálkozik a sikertelen tranzakcióval, ha lehetséges.
ez mijez????@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
-
gfarkas
tag
Üdv.
Windows szerver 2003 rendszerpartíciója kicsire sikeredett.
Most még oké a dolog, a swappet átraktam másikra, de jobban érezném magamat ha mondjuk 10 gigával nagyobb lenne. (További szolgáltatásokat akarnék telepíteni.)
A plusz poén az, hogy tükrözött raid tömbön van.
Partition magic kapásból kiírja, hogy ő windows szerverrel nem hajlandó...
Tudtok ajánlani esetleg valami megbízható progit? Fontos, hogy kipróbált legyen mert működő szerverről van szó!
Köszi!Holtig tanulok. Remélem sokáig tanulok.
-
moonman
titán
válasz gfarkas #3963 üzenetére
hát nemtom, system partícióra nem sok jót ír Bővebben: link
-
gfarkas
tag
Ez jónak tűnik.
Bővebben: link
Megveszem.
[Szerkesztve]Holtig tanulok. Remélem sokáig tanulok.
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
Haver most hívott,hogy vodanetezett otthon ,és tegnap óta bejelzett neki vmi zone -alarm ,azóta csak a MSN indul nála,semmilyen lap nem nyílik meg neki.Mi ez a tone-alarm különben?Nálam soha nem fordult elő,így sajna nem tudok neki sem segíteni.
Továbbá még azt is említette,hogy bekapcs után is kap vmi jelzést !
Valaki tudna esetleg mondani erre valami hasznosat?
lehetőleg olyat,hogy így msn -en keresztül elmondhassam neki,ne kelljen má' elmásznom hozzá ,totál szét vok esve
[Szerkesztve]"oh no the devil has a code for god mode!!!"
-
moonman
titán
válasz SPDeluxe1.0 #3967 üzenetére
tűzfal.
gondolom letiltott ijedtében valami ie-komponenst, ezért nem tud netezni.
za-ban program control fülön tudja megint engedélyezni. -
Kokkantas
senior tag
Halihó!
Az lenne a kérdésem,h hogyan lehet Xp-ben egy könyvtárat lekódolni?
[Szerkesztve] -
RAM
őstag
Tálca Zárolása Kipipálva.
Mégis el lehet húzni pl. az asztal ikont a helyéről!Csak tisztán
-
X-COM
nagyúr
sajátgép tulajdonságok-advanced fül-user profiles settings,
vagy fogod és átmásolod az intézőből a documents and settings\felhasználó tartalmát az új felhasználóéba.
egy 3. rendszergazfa jogú felhasználóval csináld a fentieket.Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
marcee
addikt
Jó reggelt!
Egy cimborámnál vagyok itthon hálózatot és internet megosztást beállítani és felmerült néhány kérdés, ami szerintem inkább ebbe topicba passzol.
1. Windows indításkor megnyitja a Dokumentumok mappát, ami enyhénszólva idegesítő, de nem találom a hozzá tartozó bejegyzést a registryben.
2. Adsl internet kapcsolat van (in*rw*r*), ''A'' gépben két hálókártya van, egyikbe a modem, másikba a crosslinken a ''B'' gép. Állítottunk fix ip-t A gép helyi hálós kártyájának (192.168.0.1, 255.255.255.0) és B gép hálókártyájának (192.168.0.2, 255.255.255.0, alapértelmezett átjáró 192.168.0.1). Így a két gép látja egymást (fájl és nyomtató megosztás) de pingelni már csak a 192.168.0.1-es hálókártyát lehet. Az A gépben lévő másik hálókártyának állítottunk (többek között) 192.168.0.3-as ip-t, így megy a net A gépen. De minthogy ADSL a kapcsolat, így megjelenik A gépen egy újabb kapcsolat a ''hálózati kapcsolatok'' között ''szélessávávú'' kategóriában a ''interware'' néve, ami tulajdonképpen a tárcsázó.(Bocsánat, hogy ilyen láma, vagyok és ilyen körülményesen írom, le, csak nem akarok semmilyen részletet kihagyni, mert én is tudom, hogy már rég működnie kell, csak itt valami peckó gond van. Nekem ez is újdonság, hogy a ''modem'' külön kapcsolatként jelenik meg, mert a saját kábelmodemem nem ''látszik'' otthon, hanem egyszerüen a vele kapcsolatben lévő hálókártyán jön a net) Ha ennek az ''interware szélessávú'' kapcsolat tulajdonságainál állítom be, hogy ''a hálózat más gépei használhatják ennek a gépnek az internet kapcsolatát'' (vagy valami ilyesmi), akkor az interware kapcsolat megjelenik a B gépen is, a hálózati kapcsolatok között!!! Ilyenkor ha A gépen aktív az interent kapcsolat és B-n elindítunk egy böngészőt, akkor az állapotsorban a ''proxyszerver keresése..'' jelenik meg pár mp-ig, aztán nem tudja betöltölteni a kért oldalt. Gondolom az a baj, hogy kifelé két gép látszik.
Kérdések:
-Azt, hogy lehetne megoldani, hogy B gépen, csak a ''helyi hálózati'' kapcsolat látszódjon és azon menjen minden forgalom?
-Miért nem tudja jól működő helyi hálózat ellenére B gép pingelni A gép másik hálókártyáját?
-Mi a megoldás?
Szerk: Ja, igen: mindkét gépen Sp2-es XP és korábbban 1 éven keresztül működött ez az összeállítás, azóta annyi változott, hogy mindkét gépen újra lett telepítve az XP és SP1-ről SP2-re frissült. (legújabb frissítések mindkettőn)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]\m/
-
suste
veterán
szerintem a legegyszerübb, ha mindent automatikusra állitasz mind a két gépen, és elinditod az otthoni hálozat varázslót (hálózati helyeket megynitva bal felül lesz ilyen lehetőség). Ott kérdezni fog 1-2 dolgot, értelemszerüen válaszolsz és működni fog a hálozatod. (1-2 napja csináltam ugyan így, és ment/megy.
-
suste
veterán
Nekem is lenne kérdésem:
Ha 1 gépen xpsp2 van, és amikor indítom a gépet nincsen bedugva az egér (soros portos), és a bill. (nagy kerek dugós), akkor azokat késöbb rádugva nem fogja látni? Ez egy régi P2/266-os gép, hálózat osztónak beállitva, és mos se az egér nem megy, sem a billentyű. Csak újraindítással fogja látni őket a win?
[Szerkesztve] -
brd
nagyúr
Billentyűzetet és PS/2-es egeret biztosan nem fogsz használni, ha indításkor nincs bedugva, mert az NT vonal (NT, 2000, XP, stb.) nem indít el drivert a fenti eszközökhöz, ha azok nincsenek működőképes állapotban, amikor bootolás közben ''rájuknéz''. A soros egér elvileg működhet, ha új hardware-t detektálsz.
The only real valuable thing is intuition.
-
Dj Sat
csendes tag
Ha jó olvastam az üzidet,akkor internetmegosztást szeretnél a két gép között.Arra hogy a B gép miért nem tudja pingelni az A gépet nem tudok neked mit mondani. Én is szenvedtem vele,de nekem egyszer csak megjavult.Én akkor csak az ip-t változtatgattam azon a gépen amelyik nem tudott pingelni (a te esetedben ez a B).Javaslom hogy próbáld meg ezt.A netmegosztás pedig nem fog menni csak router segítségével.Amúgy milyen neted van?Mert nem biztos hogy a router is megoldás,mert amint mondtad,kifelé két ip látszik majd.
[Szerkesztve]IBM Thinkcenter II Abit NF7 SL Athlon xp 2400+
-
suste
veterán
köszönöm az egeres/billentyűs segitségeket!
hát nem örülök neki, ha tényleg nem látja, mert igy még normálisan leállitani sem tudom (tudom: uj hardver/sosros egér)
viszont az nagyon pozitv az xp-ben, hogy áramszünet esetén ujraindul a gép, és a hálózat is feláll, hozzányúlás nélkül! (de csak régi, bekapcsolós, nem atx-es gépnél) -
suste
veterán
Egyébként az otthoni hálózatos topikban nagyon jól le van irva a géppel valo hálozat megosztás mikéntje.
Azt nem értem, ohgy marcee-nak miért nem jön össze varázslóval. én is friss xpsp2- tettem a gépekre, futtattam, kérdezte melyik kártyán lévő kapcsolatot akarom megosztani (nem itt pipálsz rosszra?), és kész, aztán ''B'' gépen meg a ''másik gépen kesresztül kapcsolodok''-ot választani a varázslónál, és mennie kell
[Szerkesztve] -
kdz
tag
az a helyzet, hogy a netmegosztás a két gép hibátlanul működött majdnem egy évig, aztán szép lassan elkezdett vacakolni, de ezeket még hálókártya letiltás-engedélyezéssel meg lehetett oldani. késöbb még ez sem volt elég, akkor már nagyjából 30-60 perc vacakolás kellett hozzá varázslóval hogy működjön, aztán kb 2 hete végleg beszart az egész (mindezt marcee is leírta).
mi is teljesen tisztában vagyunk a hálózatos topikban leírtakkal (192.168.0.1ip ''A'' gép második hálókártyájának stb.) de pont azért tettük fel itt is a kérdést, mert az ott leírtak (amiket magunktól is csináltunk a gépekel) annyit érnek mint halottnak a beöntés.
mi már 3 napja vacakolunk a probléma megoldásával eredmény nélkül, ha valaki úgy érzi, hogy személyesen többet tudna tenni a megoldás érdekében, mint hogy sokadszorra leírja, hogy csináljuk varázslóval, akkor várjuk szívesen...sör van, de viszek még, ha nem elégNever give up! Never surrender!
-
RAM
őstag
Jó, mert ppa ki-be, gyorsindító, asztal visszahúzás desktopról megtörtént, de tallózott csak, és nem találta. Nem lehetett az asztalra tévedni, ha rányomtam.
Valamelyik (X-edik) próbálkozás (visszahúzás) után végülis sikerült életet lehelni az eredeti funkciójába...Csak tisztán
Aktív témák
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest