Hirdetés
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 2042
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hash99
senior tag
Tegnap elkészült az új build. Sajnos feltöltéskor 2 szivárgást is el kellett hárítani de a csövek közben elfogytak ezért nem lett olyan szabályos de nekem tetszik és első merevcsöves próbálkozásnak szerintem rendben van. Főleg hogy az asszony hajlította a javát mert ő az ügyesebb
Ilyen lett. Lehet köpködni
-
Demo07
aktív tag
válasz tomcat78 #58500 üzenetére
Eredetileg is az volt az öltet hogy a d5 kap nagyobb tartályt de, nem fért volna el. Nagyobb hűtőközeg miatt gondoltam erre a megoldásra.
Az eredeti tervemhez képest vékonyabb radikat kellett választanom,de a folyadék még is meglegyen... több folyadék hosszabb idő alatt melegedik át. 2db 420/30 radi lett(420x45 és 420x35 helyett),amikor vga meglesz akkor neki tudok állni építeni, addig még számolgatok... (8700k 5ghz és 1080ti-t kell majd hűtenie)Amúgy 1 tartály lesz/van, ami csak tartály, a másik az D5 Revo 140 pumpa, a 250es tartály töltené vissza a pumpa tartályát. loop: D5>vga>radi>cpu>radi>250 tartály> vissza D5
Mit értesz az alatt, hogy kikapcs után vándorol a levegő, valahonnét tudott fals levegőt szívni? Vagy a tartályban lévő maradék levegő a folyadék felett, csak úgy vakum nélkül hogyan/miért mozdulna meg?
-
Dobrika
tag
válasz xyvalaki #58499 üzenetére
Az egyetlen hátránya az egybeépített kombóknak, hogy a tartály felerősíti a pumpa zaját, ezért raktam, most külön a kettőt. Ez is olyan tartály, amibe belemegy a pumpa csőre és sajnos hangos volt, így viszont teljesen rendben van. Amúgy ezért is cseréltem a csöveket 13/10-re, még a 19/13-as is elég jól vezette a rezgést a radiátorra, a merevcső, meg az egész házat rázta mint egy HDD.
[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz Demo07 #58502 üzenetére
Kb semmit nem nyersz egy plusz tartállyal. Plusz a tehetetlensége visszafelé is igaz,ha így közelíted meg,lassabban melegszik át cserébe lassabban is hül vissza. De ekkora mennyiségnél ez elhanyagolható. Az a 2 radi szerintem elgyőzi simán is. A bekötési sorrend meg szintén mindegy.
A vándorló levegő alatt azt értem,hogy az alsó tartály volt a pumpán,a kényszermegoldás meg valamivel fölötte.Leállítás után a pumpán lévő tartályból szépen átvándorolt a levegó a másikba. Vagy a folyadék folyt le,ahogy tetszik. Bekapcsolás után meg visszatért a levegő a pumpához.Falsot nem kapott,mert akkor elvileg a felső radi lett volna levegős szerintem. A két tartály valami oknál fogva kb közlekedő edényként viselkedett(igen,tudom,hogy az nem zárt). Én szívtam vele,míg nem tudtam csövet venni. Lehet,hogy nálad más lesz a szitu,mivel nálam azért 5-6 centi eltérés biztosan volt az amúgy 2 egyforma tartály szintje között."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
hash99
senior tag
válasz KAMELOT #58511 üzenetére
A kövi majd jobb lesz most örülök hogy végre megy a gép eleget szoptam vele. Még jön majd egy venti a felső radira mert se itthon se a németeknél nem volt elég raktáron .Nanoxia coolforce van benne. Az előzőben is azt használtam csak zöldet és 1 év alatt nem volt semmi lerakódás úgy hogy megmaradtam ennél.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz RECSKA #58515 üzenetére
Aztak*rva.... Ez milyen VGA, pontosan? Ugy nezem, ez meg csak a bemeno resz, nem a VRM. A nyak tuti szetegett sajnos, tul melyen, es tul nagy feluleten.
Egyebkent barmennyire is fura, ez meg hasznalhato lehet, ki kellene merni pontosan.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
veterán
válasz MPowerPH #58517 üzenetére
Vega 64
Tokeletesen ment 2 evig. Most bekerult a nagypumpa, tartaly, 3. Radi, es levedlett. Nem eresztett sehol, szimplan a nyak szetegett. Valamelyik belso reteg. Ha tudsz ra embert, dobj mar egy privit, hatha...
Szerk : amugy 2db kb 10 centis langgal egett. a tartalyt megkezdte, mert a kartya mogott van kb fel centire. De cif+fogkrem es polirpapir negoldotta. Nem latszik a serules.
[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
-
MPowerPH
félisten
válasz RECSKA #58518 üzenetére
A nyak maga sajnos nem javithato. Ha a VRM -nel egett volna az egyik fazis, akkor az lekapcsolhato lenne, es jo esetben 1 -el kevesebb fazissal elketyegne.(vagy 2 -vel, mert sokszor nem ussza meg a mellette levo fazis sem) A Te eseted annyiban mas, hogy a bemeno reszen van a zarlat. Igy itt most minden kiesik. EVGA EPOWER card -al viszont megoldhato lenne, de elotte diagolni kell, hogy minden mas egeszseges e a kartyan.
Persze azzal a tappal mar nem megy fel az FC blokk, viszont brutal jol nez ki.Egyebkent ritkan latni ilyet.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Kiratheonly
tag
Kinéztem magamnak egy ilyen pumpa+tartály kombót: Bykski B-TK220-DDC Acrylic Water Cooling Rectangular Reservoir 5v RGB
Mit gondoltok róla? Nagyon jó lenne, ha tudnék ily módon takarékoskodni a hellyel, mert egy elég kis configot építek. Igen, tudom, karácsonyfa lesz az RGB miatt, de ki szeretném próbálni, hogy mit lehet kihozni belőle.
Az is érdekel, hogy ha rendelnétek, akkor melyik pumpát választanátok hozzá? A három felsorolt közül talán a Laing DDC lehet a jó, de a többi jelentősen olcsóbb. Van esetleg a többivel tapasztalata valakinek?
[ Szerkesztve ]
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
veterán
válasz Pakmara #58523 üzenetére
Hat, nem hinnem.
Raadasul ugyanez a folyadek mar 1x elaztatott egy gtx1060at ( - 60as fagyallo, higitatlan) cpu blokk eresztett, es rafolyt az ejjel. Konkretan allt a vga hatuljan, es semmi sem tortent. Tokeleltesen mukodott. Vegigfolyt a pcie csatin, es az alaplapon is. Es semminek semmi baja sem volt. Itt meg 1-2 csepptol ( de nem eresztett) ez lett volna?
Nem tudom, en inkabb arra gondolok, hogy szereles, pakolgatas kozben megbeszult, megnyomtam, barmi, es nem vettem eszre.
Szerk : most igy allunk, vga nelkul eleg buta XD
16/11es csovek a szekrenyben, csak a x299es lappal egyutt epitem majd be, valamikor majusban, mert a fittingeket is cserelni kell...
[ Szerkesztve ]
-
-
LLKobe
veterán
válasz hash99 #58530 üzenetére
Értem. Persze, nekem nem kell mesélni, én is full vízen vagyok, tudom milyen ez...
Csak ami először eszembe jutott, hogy így dupla költség, dupla zaj, dupla hibalehetőség, és zsúfoltabb is az elrendezés. De nekem bejönnek az elvetemült dolgok[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
MPowerPH
félisten
Amirol beszeltunk, miert kell a csap, ugysem engeded le a rendszert gyakran. Ugye en most vegeztem vele nem reg, de mar engedhetem is le. Csak raszantam magam, es vettem Aquatuningrol meg 2db atfolyos homerot, meg egy HUBBY7 -et -et. Megint ereszthetem le a rendszert, bogaraszhatom a kabeleket. Aztan lehet legteleniteni...
Szerintem a tartalynal levo homerseklet nem realis, melegebb, mint a rendszerben keringo vizho. Pumpa igy befuthet?Don't Tread On Me
-
Dobrika
tag
válasz MPowerPH #58532 üzenetére
De, csak ahhoz van köze! Mivel alacsony a feszültség és a csatlakozók vezetőképessége is hagy kívánnivalót magaután, ráadásul a kábelek is vékonyak, ezért a 60A + áramkorlát nevetségesen magas. Max 1mm2 kábelek vannak a tápokon, ha abból egy kábelen sérül a szigetelés és hozzáér a brukolathoz például, akkor nem lesz 60A a zárlati áram, tehát a táp nem fog leállni, hanem kiégeti az egészet a francba. Ahogy az ábra is mutatja, a srác kártyáján sem folyt elég áram ahhoz, hogy leálljon a táp, ezért kigyulladt ki az egész a fenébe.
-
MPowerPH
félisten
válasz Dobrika #58534 üzenetére
Nekem sima regi ATX szabvanyu, kozepkatos tappal(CM iGreen, 12V1@19,5A PEAK) is egett szenne regen vga, es nem allt le a tap, en rantottam ki a falbol a csatlakozot.
De baratomnal a Seasonic PRIME Platinum (12v@70A) egybol lekapcsolt, amikor a VGA -n eldurrant az egyik fazis. Egy szikra volt, es azonnal lekapcsolta.Most igy belegondolva eleg sokszor talalkoztam mar ilyennel, de a tobbseg nem volt igy szetegve.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
veterán
válasz Dobrika #58536 üzenetére
Rignel egett le ugy vrm a 390es amdnel, hogy szetegette a mellette levo kartya huteset, nyakjat... XD 2000w gold tap nem igazan kapcsolt sehova, csak feltunt, hogy kiesett az egyik rigbol 2 kartya. A tobbi ment tovabb szepen XD mikor odamentunk, messzirol ereztuk a jellegzetes bakelit szagot...
-
ÁdiBá
veterán
Fiúk, nem értem. Kicsit beparáztattatok.
Gondol egyet a tápom és szét égeti a 2080Ti, menten szivrohamot kapok...Én azt hittem minden annyi feszültséget, áramerősséget fog felvenni, amennyire neki szüksége van...
ÁdiBá
-
Dobrika
tag
Annyit is, de, ha a 2080ti rövidzárba megy, akkor normális áramkorlát mellett leáll a táp és kész. Nem normális áramkorlát mellett, ha nem vagy mellette leég a ház. Iparban mindenhol áramkorlátozókat használunk, egy 24V 10A-es táp is 4 ágra van osztva, ágankét néhány amperre beállítva, pedig ott a tűzveszély sokkal kissebb, mivel minden fém.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
erre kell az overcurrent protection, normalisabb tapokban van.
mondjuk ha a 2000Wos tapnal 160A egyetlen 12Vs agra van drotozva akkor elobb fog a kartya hegeszteni, mint lelo a tap vedelme.
nekem egyszer nagyon faradtan sikerult rakotni egy 4pines csatit a VGA 6pinesere. az FSP GLN500 (aka bluestorm2) nemi elektromos szaggal es egy lecsapassal jelezte, hogy ezt nem kene (valszeg beshortoltam az egyik 12es agat a folddel). minden tulelte es ment tovabb meg evekig.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
LLKobe
veterán
válasz proci985 #58541 üzenetére
Nekünk úgy 10 - 12 éve egyszer bevágott a villám a házba. 2 tv, 2 vhs fele elolvadt, a gépem lekapcsolt (szintén bluestorm 2 volt). Visszakapcsoltam a tápot, és ment tovább évekig a gép. A többi cuccról ezt nem lehetett elmondani.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Óvodások homokozója
- Milyen routert?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Kedvenc zene a mai napra
- PlayStation 5
- Napelem
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIC LC 360 ARGB WHITE vízhűtő
- Eladó EKWB Quantum Vector RX6800/6900 DRGB Nickel-Acetal GPU vizhűtő blokk
- Be Quiet Silent Loop 2 RGB Vízhűtés
- EK-Quantum Vector Strix/TUF RTX 4090 D-RGB - Nickel + Plexi
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest