Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz Tikakukac #53883 üzenetére

    Szóval ha építek egy gépet, de nem cserélek házat és tápot, akkor a kötségekbe mindenképpen be kellene számítanom a ház árát is? Miért jó az? Mert elmondhatom, hogy milyen sokba került? A jelenlegi tápom a harmadik configomat szolgálja, de ettől még csak 24k-t költöttem rá, nem 72-t. Persze a te leméleted szerint minden procicserénél fel kellett volna számolnom a költségekbe a gép összes többi részét is. Nos igen, az előző lapomban járt három proci, négy VGA, 6 RAM. Ezekhez minden csere esetében hozzá kellett volna számolnom a gép összes többi alkatrészét is költségként? Nonszensz.

    Ha valamilyen eszközt, erőforrást átcsoportosítasz, azt a világon sehol sem számítják fel költségként. Akkor nekem miért kellene?

    Ami azt illeti az NF-P12-ket összesen 5500-ért vettem (igen, a kettőt együtt), AirGuard 120-ból meg hármat vettem 3k-ért. Ha nagyon bele akarom számítani ezt is, az kemény 6500-zal tolja meg a költségeket.

    De nem igazán értem mi volt itt a széllel szembe hugyozás. Ha a tanácsaidra hallgatok, akkor már a kezdő tesztrendszer is legalább 2-2,5x ennyibe került volna, és egyáltalán nem biztos, hogy előrébb lennék vele. Így is nyertem hűtésben rengeteget, és még a gép is csendesebb lett. Pedig állítottad, hogy az AirGuard 120 hangos. Van kettő a gépben, köszönik szépen nem hallani őket. Jelenlegi legnagyobb zajforrás a két vinyó, de azok is csak azért, mert mindenféle rezgéscsillapítás nélkül vannak felcsavarozva közvetlenül a lemezre. Egy vékony gumilap alájuk, és ez is elmúlik. Ezen kívül a VGA hangját hallani játék közben.

    Az meg szerintem nem kínlódás, hogy az ember saját maga tapasztal meg dolgokat. Ezt tanulásnak hívják normális helyeken. Ha magam szerzem meg a tudást, akkor az többet ér, mert jobban berögződik. Ha csak mások ajánlásai alapján csinálok mindent, akkor azzal nem tanulok, nem fejlődök, következő alkalommal kérdezhetek mindent újra.

    Egyébként most a pumpacserével tartok 44-45k-nál költségekben. Tehát így értem el az általad vizionált minimum költséget. Szóval sehol sincs a tripla szopó.

    Mellesleg most is benne vagyok egy low cost projectben, de egyelőre nem mondok róla semmit. Majd ha kész lesz akkor okozok vele megdöbbenést.

Új hozzászólás Aktív témák