Új hozzászólás Aktív témák

  • jones965

    Modder

    válasz Laraxior #47257 üzenetére

    Egy kis segítség harmatpont meghatározáshoz.

    A chiller témához: nekem már több éve van, igaz 1500-as (790W), amit jelenleg tesztelésekkor használok. A hatásfoka ennek is nagyban függ, mennyi a külső levegő hőmérséklete, másrészt mekkora hőmennyiséggel kell megküzdenie. A saját példámnál maradva legutóbb (1 napja) 1 GTX 1080Ti és 7700K cpu volt rákötve, 17C°-os vízhőmérséklettel 28°C külső levegőnél, és bizony folyamatos terhelés esetén 3-5 percenként bekapcsol a kompresszor. Utóbbi működéséről nem írnák bővebben, de nem minden esetben kapcsol be 1°C emelkedés esetén, van amikor 4-5°C is emelkedik a vízhőmérséklet mikor elindul, ez természetes a hűtési mechanizmus miatt.

    Amit kinéztél típust, az elég karcsú lenne az általad írt hardverekhez, hiszen méretezésnél sohasem 100%-ra tervezünk, egyrészt a kompresszor sem tolerálná kondenzátor oldalról ezt a terhelést, másrészt az elfogyasztott energia sem lenne jó alternatíva tekintettel a hatásfokra. Ha komolyan gondolod, akkor legalább akkorát célszerű beszerezned mint az enyém, bár lakásban tartani nem éppen leányálom.
    Egyszer kipróbáltam. Igazán akkor tud jól és hatékonyan működni egy ilyen hűtő, ha puffer tartályra dolgozik, ami miatt a felhasználási oldalon jóval kisebb a hőingadozás.

Új hozzászólás Aktív témák