Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
Véleményem szerint akkor vagy cserélj házat vagy maradj a kompaktoknál.Én nem építenék csak procira 240-s radival,nem éri meg az árkülönbséget véleményem szerint.Persze ha hosszabb távon akarsz építkezni,akkor egy nagyobb házban és nagyobb radival a későbbiek folyamán vizezheted a vga-t is.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
용 Bob
senior tag
Sejtettem, hogy ez lesz. Nem számoltam vele sajnos, hogy ennyire fűt a ZEN. A normák ATX méretű lapokkal szemben, az mATX lappal is vannak bajok, ezért szerintem megfogadom a tanácsod és első körben nagyobb ház + processzor víz lesz.
Vissza a starthoz, házkeresés indul..
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
DigitXT
nagyúr
válasz Iginotus #47100 üzenetére
Ha sorosan bekötsz 2 db DDC-t, a nyomásuk összeadódik: ha nálad
még így is gyenge az áramlás, akkor ott valami súlyos dugulás van...
(A dupla tető semmilyen előnyt nem jelent, csak kisebb helyet foglal.
De nehezebb is leválasztani rezgéscsillapítás céljából a 2 szivattyút.)Szerk: első körben a CPU blokkot kapd szét, ott lehetnek szépségek.
[ Szerkesztve ]
-
Iginotus
addikt
válasz DigitXT #47103 üzenetére
Ugy csináltam, hogy tartály --> pupma1 --> vga blokk --> cpu blokk --> radi --> és előröl.
Na most kötöttem a CPU blokk elé is a 2-es pumpát és kötöttem mögé is. Olyan vákuum szívott a VGA blokkból jövő 10-es cső úgy behorpadt hogy csak na
Ha pedig a cpu és a radi közé tettem akkor mindegyik csöve szép vákumot szívott. De a VGA és a CPU hűtőt is beszerelés előtt (kb egy éve) szétszedtem nem voltak koszosak. de ha lesz időm megint szétszedem akkor őket.Kérdés a VGA és a radiátoron nincs IN és OUT bejegyzés ezeknél tehát mindegyik a folyás irány?
Tehát nem lesz nagyobb a nyomás a D5 Dual beszerelése után?
Plug and Pray... :)
-
Tengo
aktív tag
Egyel lejjebb költöztettem a videókártyát és nyertem vele jó pár fokot. Amíg a felső slotban volt a pumpát is felmelegítette+ sokkal melegebb és hangosabb volt a videókártya. Úgy látszik így valamiért sokkal optimálisabban kitudja küldeni a meleget a felső meg a hátsó venti. A következő kártyát mindenképpen le kell vizezenem, vagy legalább blower style hűtő kell rá.
Amúgy egy kis tapasztalat a phoby g silent ventikről. Olyan 900RPM-en van a legoptimálisabb teljesítménye, akkor már sok levegőt mozgat és a hangja is alacsony. 1100-on rezonál, kellemetlen hangja van, 1500-on meg szimplán hangos, de az sp120nál még így is jobb, viszont valamivel gyengébb is. 600-1000 tartományba lőttem be a processzor alapján az elülsőket, a felsők és a hátsó a gpu alapján megy 600-1500 között. 1500-on csak akkor megy ha szétvan hajtva a gpu és eléri a 80 fokot. Böngészés alatt max 800ig pörögnek fel a ventik és nagyon halk. Idle és böngészés közben semmi hangja nincs, csak a VGA öregecske ventijeit hallani, egy újabb kártyával szinte némán tudok vele böngészni youtube-ozni. Evga supernova g3-mat meg ajánlom mindenkinek, FSP Raider 750-ről váltottam és zajszintben ég és föld a különbség. 300-400 wattig be se kapcsol a venti.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tételezzük fel, hogy szeretném kipróbálni a vízhűtést a gépemen. Mendezt úgy, hogy a lehető legkevesebbe kerüljön, elvégre nem biztos, hogy beválna. Milyen blokkot és pumpát kellene vennem? AM4-re.
-
Tikakukac
titán
válasz #65675776 #47113 üzenetére
Attól függ, mi a cél. Nyilván valami keret kéne, meg, hogy aprót szeretnéd-e kihasználni. Ilyen 8-as csöves, valami régi Tody blokkos, alap szívókás, DDC-s dolog simán megvan 15k körül. Blokkra lefogatót kell vágni és kész. Innentől meg a csillagos ég a határ, rendes blokk, pumpa, csövezés, csatik, amit kívánsz. Szerintem 35-50k körül aprót kihasználva már kapsz olyat, ami tényleg jó, minden szempontból.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
-
용 Bob
senior tag
Phanteks Enthoo Pro M Tempered Glass, már meg is rendeltem. A ház topicban is erősen ajánlott és a radiátor méretekkel sem lesz gondom (méretéből adódóan). Lemondok a kompakt méretről, cserébe a stabilitásért és a csendért
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
proci985
MODERÁTOR
válasz DigitXT #47103 üzenetére
jaja, nalam a D5 vario leszabalyozva 2es korul visz 2 FC blokkot, egy CPU blokkot, negy radiatort es egy kisebb kotegnyi konyokcsatit. 1.8liter folyadek, kb ket es fel meter cso es utoljara masfel - harom es fel eve takaritott blokkokkal.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
DigitXT
nagyúr
válasz #65675776 #47113 üzenetére
Minél jobban spórolsz rajta, annál kevésbé fog beválni: ha nincs extrém
tuning vagy csend igényed, szerintem pici pénzből kár belevágni...Vagy hát mit jelent, hogy "beválik"? Hogy működik? Oké ez még kevés
pénzből is megy. Hozza egy közepes lég szintjét? Még talán ez is! De,
amiért itt többen is vizezünk, azaz a nagy hőtermelés mellett is kellően
csendes üzem, az már nem. Ha alacsony költségvetésből állsz neki.
És simán igazad lesz, hogy annyiból felesleges (mert azt a lég is tudja).Ahogy előttem írták: "a túlzott spórolás az élmény rovására fog menni."
Eleve úgy közelíted meg, hogy milyen blokkot és pumpát... Pedig nem
csak erről szól a vízhűtés, hanem ott van mindjárt, hogy mekkora radit?A szivattyú kis rendszernél marginális: a fontosabb szempont inkább a
csendessége. (Ha neked is ez a fő célod mondjuk.) Ugyanez igaz arra,
hogy milyen blokk kellene: néhány fokon belül mozognak a modernebb
blokkok, szóval nem érdemes a csúcsok csúcsát venni "csilliópénzért".Amivel viszont meg lehet szívni: egy "lepukkant" blokk, aminek rossz a
hőátadása, kombinálva egy hangos szivattyúval és egy kicsi radiátorral,
amivel csak hangos légszállítás mellett lesz elég jó a vízhőmérséklet.
Szóval egy nagyon (túl) "olcsó" rendszerben, sajnos könnyebb csalódni. -
DigitXT
nagyúr
válasz Iginotus #47107 üzenetére
Sanszos, hogy valami dugulás van a blokkokban... 2 db blokkal, és 1 db
radival, 10-es belsejű csővel nem létezik, hogy egy DDC ne legyen elég,
de pláne kettő. Amúgy közvetlen egymás után kötném őket, ha már...De nem muszáj: lehet próbálkozni a körben bárhol... Igen, jól érted, 2 db
D5 nem tud nagyobb nyomást, mint 2 db DDC... Nekem amúgy most
egy 18W-os DDC és egy D5 van sorba kötve: előbbi a "tartalék", de pont
tegnap óta maxon hajtom, mert lecsökkent a vízszint, és levegősödött a
rendszer némileg, pár perc alatt kihajtották a bubikat így a rátöltést után.Ui: az, hogy egy éve jó volt, semmit nem jelent. Kicsapódhatott valami a
folyadékból, esetleg keletkezhetett benne élet, stb. (Nem kell neki 1 év.)
Legrosszabb esetben valami galvanikus korrózió is elindulhatott. -
LLKobe
veterán
válasz #65675776 #47116 üzenetére
Én az első "alap" rendszeremet csak procira olyan 40k-ból raktam össze.
Nem top, de jó minőségű cuccokból, és hibátlanul üzemelt mielőtt kibővítettem.
A következőkből állt:10W-os DDC apróról, 5k
Barrow Tető + tartály kombó aliexpressről, 7k
6db Barrow 13/10-es fekete compression fitting aliexpressről, összesen 5k
Alphacool 120-as XT45-ös radi Tody-tól, 10k
13/10-es cső szintén aliexpressről 2m, 1k
Desztvíz és gyógyszertári alkohol, 2k
Phobya UC2-LT prociblokk újonnan Tody-tól, 12kTeljesen hibátlan rendszer volt próbaképpen. Igazából most is ez van, csak bővítettem egy 360-as radival, univerzális VGA blokkal, meg csövezést cseréltem átlátszóról feketére, mert nagyon opálosodott az alkoholtól.
Gondoltam összeírom neked, hátha segít.[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
hash99
senior tag
Van valakinek tapasztalata kompakt játékvíz szétszedésével?
Az a helyzet hogy rám jött a barkácsolhatnék
Van egy dual loop tartályom amit nem tudok eladni illetve szereztem egy 240 -es ek predatort amihez nincs proci blokkom ellenben van full cover blokkom a vga -hoz.
Van egy corsair H80i -m a procira.
Szóval az lenne a terv hogy berakom a dual loop tartályt rákötve a predatort a vga -val és a másik loopba valahogy a kompaktot kéne behergelni. Arra gondoltam hogy a proci blokknál levágnám a csövet hagynék 2 cm-t és abba dugnék kétvégű csatlakozót (mert 100 hogy ott nincs menet amibe csatit lehet tenni). Viszont ami kérdés hogy a radiátornál ezeknél a kompakt izéknél van vajon menet a radiban és simán csak leszedem a csövet és rakok bele csatit vagy ott is mókolhatok kétvégű csatlakozóval és csőcsonkkal?
Tudom gány de nem is az a lényeg csak ha már vannak ezek a szarjaim elfekvőben gondoltam csinálok velük valamit.
-
DigitXT
nagyúr
válasz hash99 #47126 üzenetére
Ebben a kérdésben a kompakt topikban tudnak inkább segíteni tapasztalattal.
Nekem is van egy Corsair H60-om modding célra pont a fixcsonkos radi miatt.
Van is 10-6-os csőtoldóm, de azt végül nem fogom használni a "projekthez".
(Ha egyáltalán lesz belőle valami, mert amikor kitaláltam még jó ötletnek tűnt,
azóta egyre kevésbé, és természetesen teljesen offtopik: benzint hűtene LOL.) -
Grózi
Topikgazda
Az egy jó kis ház.Ez esetben én a helyedben vennék egy 360/45-s radit,körbenéznék aprón is ez +pumpa-tartályügyben és a fittingeket+csövek+cpu blokk-t újonnan venném.Ja és persze 3 jó ventit is.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
DigitXT
nagyúr
válasz seniman #47139 üzenetére
Szerintem ha kitüntetett szerepe lenne az áramlás irányának, akkor jelölik.
Figyelmen kívül hagyod, hogy a VRM hűtés egy külön kis párhuzamos kör,
és ahova írtad, hogy nem lenne áramlás, ha jobbról jön be a folyadék, pont
oda érkezik vissza a VRM hűtő mini-kör felől a víz. Ki van ez találva. (Tutira
méretezték arra is, hogy oda is jusson elegendő térfogatáram, jó blokk ez.) -
fuvi
senior tag
"érdekes" EK prototípus (MSI X299 Gaming Pro Carbon)
-
Tikakukac
titán
válasz #65675776 #47145 üzenetére
Gitt-kitt és krova-dugókulcs. Nyilván ioncserélt lesz szinte mindenkiében. Mint a mosás nagymestere merem is kijelenteni, hogy deka értelme nem lenne nekem sem laborból hozatni mindenféle atomsteril vackokat, mert úgyis több szutyok marad a rendszerben, akármit mosol akármivel.
Ha meg a 40k már magas, akkor szerintem ne vágj bele, akkor inkább valami bunker léghűtő aztán csók. Nagyon szemét lenne az a víz aztán csak a kedved menne el tőle meg meglenne a rossz tapasztalat
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
törölt tag
Mimindenre mondták már ezt nekem, aztán mindig kiderült, hogy nem igaz. ("Pisztolyt nem kapsz 50k alatt, minimum az Infinity." Két pisztolyom együtt nem volt 20k, és köszönöm tudja azt a szórásképet mind a kettő, mint a >50k-s csodák, ráadásul még messze több cuccot is kaptam hozzájuk.)
Akkor közelítsük meg más irányból. Melyik az a blokk, amit minimum érdemes megvenni? AM4-re kell továbbra is, és nem áll szándékomban tobábbi 4-5k-t kiadni csak egy leszorítóra.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest