Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz Man0gatya #47948 üzenetére
Xilence az olcsók között jó nagyon. Halk is. Nem kell mindenre venti.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Grózi
Topikgazda
válasz Man0gatya #47953 üzenetére
De nem ventis topik és közben kaptál is választ.És kattints kettőt a kéziféken,mert ezzel a hozzáállással-stílussal nem fogsz se itt,se máshol nagy karriert befutni!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Man0gatya
aktív tag
Ez vizhűtés topik ésa vizhűtés része a venti is nem igazán értem miért zavar eme része mikor Ha valaki olcsó vízhűtőventiket keres nem tud tanácsot kérni. Mindenki: vegyél drágábbat Nem fogok pont olcsóban keresem a legjobb választást VIZHŰTÉSRE ezért itt kérdezem mert a tapasztalat érdekel nem az okoskodás.
-
Tikakukac
titán
válasz Man0gatya #47957 üzenetére
Amit a notis topikban sem értek meg így 5-6 év után sem: miért nehéz azt megérteni, hogy attól, mert x kerete van valakinek az általa elképzelt dologra, nem lesz egyből belépő, minimum, induló, létező termék is rá? Te 8 ventit akarsz, aminek teljesítenie kéne pár alapvető dolgot. Ennyiből ilyen nincs. Ki a hülye? A topikgazda, mindenki más, meg akárki, aki nem bólint rá a 2 létező ventiből az egyikre jelen esetben. És durci van, sértődés van, minden van. Csak rajz nincs, hogy talán így egy évtizednyi vizes szopó után tudjak a szabadidőmből áldozni arra, hogy ne vegyél egy raklap fapad ventit, amik mindent fognak csinálni, csak nem azt, amit kéne.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Man0gatya
aktív tag
válasz seniman #47960 üzenetére
Hát már bocsi de ha sikerült minőségi cuccokat beszereznem 50-ből nem fogok még 50-et rákölteni a ventikre mi az hogy ez a topik nem a low budget megoldásokrol szól? Ez a topik a vizhűtésről szól ha én 70-ből akarom megépíteni akkor ehhez kérek segítséget ha neked van rá 140-ed hajrá csináld annyiból.
-
ViZion
félisten
Xilence jó, PWM-est nem ismerem, mezeit lehet szabályozni szépen, de a fordulatokat nem tudom, most nincs is bekötve, mert alapon elég 1 db 20 cm-es venti leszabályozva.
Magam azon vagyok, h inkább nagyobb felület, kevesebb venti, kevesebb hang. Kis radi, push-pull és már nem is kicsi és nem is halk.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tikakukac
titán
válasz Man0gatya #47961 üzenetére
3 hete eljátszottuk mikor irreális keretből kellett volna vizet csinálni. Csoda nincs. Ha megszakadsz sem.
És miért kéne 50-et rákölteni? 2,5 ropi a Pure Wings 2. Abból ha mindenképpen 8 kell (amit erősen kétlek), akkor is 20k. Ami az 50k kevesebb mint a fele, pontosan 40%.
Máris megoldva a gondod
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Ma pumpa csere során kénytelen voltam a Phobya ZuperZero UV Red 1000ml hűtővízhez hozzátölteni 100ml csapvizet ez mennyire befolyásolhatja mondjuk 2 hónapos futamidő alatt a belsejében a rendszernek az oxidálódást vagy lerakódást? kényszer nagy úr
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Tikakukac
titán
válasz Cseneles #47968 üzenetére
Benzinkút, hipermarket, szomszéd, akármi. Én is betoltam 2 literhez 2 decit, mert instant kellett a gép és 3db 3,5" vinyót nem tudok bekötni egyszerre laptopra. Fél év után totális elpucolás volt, értsd mindent atomjaira bontani, vasat és egyéb kirakódott dolgokat oldani és dörzsizni, minden csövet belül kitakkerolni stb. Azóta ha félig van egy 5 literes, már hozom a kövit. Ez attól is függ nálatok mennyire van tele oldott ásványokkal a csapvíz és mennyire rozsdás. Nálam fent horror, itt vidéken főleg, autót is jóformán szűrős vízzel lehet csak mosni.
-
Grózi
Topikgazda
válasz Man0gatya #47967 üzenetére
(#47959) Tikakukac leírta a lényeget,ennyiből jó választás nincs-talán a legjobb kompromisszum tényleg a Xilence.Innentől rajtad áll,én biztos nem fogom javasolni.És itt tegyünk pontot a végére,utoljára szólók.
(#47958) tom_tol
Ha arra gondoltál,hogy pangás van a Ventis topicban és azért csinálom akkor nagyot tévedtél.Viszont mindennek megvan a helye és amikor előre tudod hogy fából vaskarika a cél(1,5K-ért csoda ventit)+ismered a topiklakók mentalitását akkor megpróbálod elterelni az illetőt a másik(kompatibilisebb) topicba,hogy ne legyen csomó felesleges hsz.(mint most) és esetleges moderáció.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
TESCO-Zsömle
félisten
Hogy a jóember védelmére keljek, az a baj a ventik leválasztásával, hogyha szakszerű választ akarunk adni, ahhoz vissza kell kérdezni, hogy milyen radiátorra kellenek a ventik, mert nagyon, de nagyon nem mindegy a lamellasűrűség.
Épített vizet is össze lehet hozni olcsón. Nagyon olcsón. Csak épp az már kiment a divatból, mert esztétikával kell fizetni érte. Ma is állja, hogy lényegében csak a blokkokat nem lehet megkerülni, minden másra vannak alternatívák. Mondjuk bay-en árulnak Ordasi kaliberű blokkokat fillérekért, szóval talán még az is megoldható.
Ezzel persze nem azt mondom, hogy ez a jó út, de a lehetőség adott. Aki fillérekből szeretne vízhőtést építeni, az meg tudja tenni, pusztán tisztába kell kerülnie, hogy így nagy valószínűséggel a vízhűtésnek csak a nehézségeivel fog találkozni, az előnyeivel nem feltétlenül.
Nem véletlen, hogy ha csendes vízhűtésről van szó, akkor lassan 20 éve csak a D5 jöhet szóba.
(#47975) DigitXT: Pedig nem lenne ez olyan nehéz.
Épített/egyedi/custom az egyik...
...AIO/gyári/egybeszerelt a másik.Meg van erre a terminológia, csak egy része nem lett lefordítva magyarra. A "kompakt" meg azért nem a legjobb, mert aki ITX-et épít, annak épített vízből is kellhet kompakt.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Tikakukac
titán
válasz TESCO-Zsömle #47977 üzenetére
Kérdés: van-e értelme összekukázni egy olyan rendszert ami a klasszikus ár/teljesítmény/hang hármasban is elverődik egy lég által? Én nem hiszem. Hacsak tényleg nem annyi a cél, hogy "víz" legyen a gépben. Arra tökéletes. Minden máshoz azért kell invesztálni, ha a kinézetet nem nézem, akkor is.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Tikakukac #47978 üzenetére
Nézd, akinek a büdzséje nem éri el/alig lépi át egy top léghűtését, annak csak ez a lehetőség marad. Még az ár/teljesítmény/hang trió se feltétlenül lesz rossz, megfizet érte mérettel. Egyedül a blokkokkal kell kicsit zsebbe nyúlni, de radiátort egyszerűen túl lehet méretezni, ha a hatásfok a felépítésből adódóan nem ideális. Szivattyú érdekes kérdés még, mert abból sehol sem olcsó, ami halk, de ha elég okos az illető, akkor meg lehet oldani a rendszer hűtését szivattyú nélkül is, csak akkor a méretek fognak irdatlanul elszaladni.
Meg persze kérdés, hogy ki mit tud/hajlandó guberálni.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Grózi
Topikgazda
válasz TESCO-Zsömle #47979 üzenetére
Egy top léghűtő legyen 25K,abból vga+cpu vizezés sehogy se lesz és még cpu-ra normális se_cáfolj meg nyugodtam,de árakban egy 1150-1151 vagy Am4-s konfigra nem jön ki sehogy nekem.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Cseneles
őstag
válasz KAMELOT #47976 üzenetére
Szeva!
Lecserélem amint tudom de mivel Ausztriában tartózkodom meló végett így kissé nehézkes a beszerzés mivel marad a net és a futár. otthon nekem is van +1 liter, itt meg még a szerelés is kölcsönkért csavarhúzóval megy Behalt az alaplapom és gondoltam mivel bontanom kell rendelek egy erésebb pumpát, így kezdődött, nem voltam felkészülve ekkora matekra
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Tikakukac
titán
válasz TESCO-Zsömle #47979 üzenetére
Nézem csak nem értem. Az a hulladék ami kijön egy rendesebb lég árából annyit is ér, ami meg fölötte van drága. A szemétnek egyszerűen nincs értelme.
-
Tikakukac
titán
válasz Man0gatya #47983 üzenetére
Okés, vettél radit 18 ropiért. És ez most hogyan jön oda, hogy valaki ennyiből akar komplett rendszert vagy ahhoz, hogy 70k-s normálisan összepakolt hűtésre rakunk hangos és értelmetlen ventiket túlméretezve?
-
TESCO-Zsömle
félisten
Legyen inkább 30 és persze a "normális" definiciója roppant szubjektív. Mint mondtam, az egész a kompromisszumokról szól. Ha az árat annyira alávágjuk, noha a feladat nem lesz lehetetlen, az eredményen meg fog látszani. A blokkok a legnehezebb kérdés, nyilván ebből a pénzből csak sima CPU/GPU blokkok jönnek szóba, azok is igényelni fognak némi barkácsolást a lefogatók miatt.
A másik kérdés, hogy mihez férsz hozzá. Nyilván a monitor előtt ücsörögve nehéz kitalálni merre is induljon az ember, de a hőskorban, mikor még nagyon kevés gyártó fordított figyelmet a vízhűtésre és egy vizes gép építése inkább szólt a kreativitásról, mint a pénzről, akkor kiaknázásra kerültek bizonyos források, melyek most is adottak, csak már nem sokan használják őket.
Radiátorokat, szivattyúkat, tartályokat de még csöveket és csatlakozókat is tömegével nyújt például az autó- és építőipar. Egy opel Astra fűtőradiátor most se kerül többe, mint 5 éve, mikor az első vizemet építettem 3db ilyen radiátorból.
És ez csak egy példa a sok közül. Biztos, hogy a hatásfoka nem olyan jó, de 10k-ból összeszedsz egy kb 3x180x45-ös radit, ami szinte bármire overkill.
És igen, az a NesTea-s üveg ott oldalt a víztartály. Sziloplaszt + egy régi polcból kebrákolt keret. A D5 konkrétan bele volt ragasztva és az egész egység három darab autós CD-lejátszóból kiszedett szilikonos rezgéscsillapitón nyugodott.
(#47982) Tikakukac: Nézd, a fenti cucc 160W-ot annyira csont nélkül adott le, hogy a víz hőfoka csak akkor emelkedett +4°C fölé, mikor a szivattyú véletlenül kihúzva maradt tápcsere után.
A poén az volt, hogy egy hétig nem is vettem észre a dolgot, mert a rendszer felépítéséből adódóan beindult a gravitációs áramlás.
Ezt meg lehet ma is csinálni, csak vadászni kell a blokkokat hozzá, mert az az egyetlen pont, ahol bizonyos szint alá nem lehet menni. A szivattyút megfelelő esetben el is lehet hagyni, vagy úgy beközni, hogy csak szükség esetén segítsen rá az áramlásra.
Nyilván itt is van kompromisszum, egészen konkrétan a helyigény, de a lényeg gondolom átmegy.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Grózi
Topikgazda
válasz TESCO-Zsömle #47985 üzenetére
És szerinted egy kezdő egy ilyen rendszer esetén mit tapasztal?Annyi szenvedés lesz vele,hogy feladja a 98%.
Én azért egy 45-50K-s alsó minimumhatárt mondanék.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
proci985
MODERÁTOR
jo, ez igy elegge rat, de azert befigyel az csucs DFI lap (egyertelmuen felismerni a hatso hutojerol) meg a Thermalright ramhutok
----
egy alternativ velemeny: igen, mindenen lehet sporolni. gyakorlatilag kreativitas akkoriban azer legen is kellett, emlekszem amikor az IFX10 hocsoveit kezzel hajtogattam hogy beferjen a hazba. meg a gyorskotozo.
viszont:
- draga pumpa azert kell, mert nincs megbizhato / csendes olcso. ott a D5, ott a DDC, esetleg ott a Phobya 220 de az nem annyival olcsobb. 220as pumpak vannak, olcsobbak, viszont megintcsak abbol az erabol eleg sokszor fordult elo, hogy a pumpa nem ment (mert kulon kapcsolon volt), aztan leegtek az alkatreszek.
- draga radiator tenyleg egyreszt az esztetikum, masreszt a kidolgozas minosege, harmadreszt meg szep az autoradi, csak fugg a lamellazastol. meg alapvetoen az alapanyag draga es felepitestol elegge fugg a hatasfoka.
- draga tartaly a kinezet, a mozgathatosag meg a szerelhetoseg miatt kell. meg a rendszer meretei miatt
- draga folyadek azert kell, hogy ha az ember nem nyul hozza egy-ket evig, akkor is szepen menjen elore
- draga csovek igazabol csak a kinezet meg a hajlithatosag (helyigeny) miatt kellenek
- draga csatlakozok a hulyebiztositas miatt kellenek, avagy keptelenseg legyen fizikailag veletlenul lehuzni barmit is (errol azert eleg sok horrorsztorit olvastam az emlitett idoszakbol). meg a kinezet
- draga blokk a hatasfok miatt kell. ja meg mert ha veletlenul leall a pumpa, akkor is tuleli rajtuk a plexi (sajat tapasztalat)
- draga ventik azert kellenek, mert ha nem jo az akusztikus teljesitmenyuk az egeszet megette a fene. viszont az SFlexeim 8 evet mentek folyamatosan es azert lettek kiszedve, mert valtottam 200as ventikre. igy nezve nem voltak dragak.szal persze meg lehet csinalni, de a topikban ahogy nezem haxmegoldasok vannak mert egyszeruen neha muszaj, de ezek a rendszerek nem veletlenul koptak ki. es errol szerintem nem a kreativitas hianya tehet.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Tikakukac
titán
Csináltam én is sok marhaságot, most is csinálok. Szopok is kőkeményen. Nyilván ha innen nézzük, akkor bármit lehet bármiből. Csak cserélj vizet 2 hetente, ne foglalkozz azzal, hogy zúg a gép, se azzal, hogy mi van ha *.
* a nagyjából bármit jelent ami a tákolásokból jön. Nekem ráment egy kis használt Swift ára az évekig tartó szopókra. Salgó polcos lábakkal is be lehet hegeszteni egy tornyot a kocsi hátuljába, meg pólóból lakatolni üvegszálassal. Csak azért valami szintet adjunk már az életünknek plz.
-
KAMELOT
titán
válasz proci985 #47987 üzenetére
Ez pontosan így van ahogy írod. Tehát próbáljunk meg minél minőségibb cuccokból összeállítani gépet.
Én már 1,5 éve hozzá sem nyúltam a vízhűtéshez.(#47988) Tikakukac: Akkor valamit nagyon xarul csináltál! Én elsőre összeraktam a vizet, pedig előtte soha nem volt épített vizem!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Tikakukac
titán
válasz KAMELOT #47989 üzenetére
Mindent remekül csináltam. Csak ugye én is úgy kezdtem, hogy ó hát, jó a légboltis csati vízre is, jó az a gagyi blokk azzal a fura szigetelővel és jó az a minden mindennel, mert olcsó lesz. Qrva drága lett.
Hidd el, ha kiborítanám eléd az összes vizes építésemet te is szétáztatnád, de minimum vakarnád egy fél napig a buksit, hogy akkor most miről mire megy és merre és melyik lyukon fog lőni a víz, esetleg épp nem fog légtelenedni és nem tölti a pumpa stb. Egy sima vizet összerakni persze, nem kér gépészmérnököt
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz KAMELOT #47991 üzenetére
... és szerényen ofc.
Rengeteg műszaki embert ismerek, nyilván mert 2 szakot toltam meg tolok egyetemen ami ilyen, valamint ilyen emberek között is mozgok, legyen az atomreaktornál szorgoskodó ember vagy mozdonyszerelő. Én még olyat a büdös életben nem hallottam, hogy valaki mindig mindent frankón tudna csinálni. Mert ilyen nincs
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz proci985 #47987 üzenetére
Minden szavaddal egyetértek, de itt most arról volt szó, hogy lehetetlen. Ha valaki idejön és felvállalja, hogy neki bizony orális fixációja van, ezért sz*pni akar, lelke rajta. Akinek hite van, azt úgyis max elüldözni tudod, megtéríteni nem. Lásd korábbi úriembert, aki kicserélt mindent egy fél gép áráért, hátha nem kell delid-elni. Vagy, aki kimosta a rendszert dove szappannal. Aki más káránnem tanul, majd a sajátján.
Házilag épített cuccoknál meg -szvsz- a minőség leginkább az alkotón múlik. Legyen szó szinte bármiről.
Nem megyek bele pontról pontra, mert a zöme cáfolható lenne, de fent már leírtam a lényeget.
Kompromisszum mindig van. Mindenki maga dönti el, hogy mit áldoz be miért.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Tikakukac
titán
válasz rup1u5 #47993 üzenetére
úgyhogy most már a res-t sem látom
Így ment egy 20k-s vezérlő a lecsóba, mert 2-3 hónap után kitolta a plexis bay tartály annyira a gumitömítést valahogyan, hogy mire észrevettem a dolgokat addigra kakukk volt Keringő mondás, hogy akinek nem ázott el még semmije annak még nem volt vize
-
proci985
MODERÁTOR
válasz TESCO-Zsömle #47994 üzenetére
Jaja, azt en se allitom, hogy lehetetlen, csak azt mondom, hogy minden dontesnek ara es kovetkezmenye van (maskepp fogalmazva teljesen egyetertek amit leirtal). A dragan pedig nem feltetlenul csak penzre gondoltam, ebbe nekem az idoigeny (pl talalni egy megfelelo cuccot) vagy a kello tapasztalat is beszamit.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik