Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Frenky89 #41846 üzenetére

    na, akkor azért nem láttam.

    hú, a define Sben van 326fél felfogatás, remek. apropó, ha előre nem kell 3.5 akkor én bizony beraknék oda egy 45 vagy akár 60 vastag radiátort is. árban nem lesz sokkal drágább, de meg fogja hálálni a rendszer, ha másfél / kétszerese a felülete. EK 280 CE pl 45 vastag és más nincs nekik, de az AlphaCoolnak ott a 280 UT60 és 5 euróval drágább mint amit kinéztél. Szóval ha előre rakod és egyébként is ki kell pakolni a 3.5ös helyeket, akkor én ezt venném ;). Az EX280 amit kinéztél 30mm vékony, igazából az csak és kizárólag akkor ajánlott, ha nem fér el vastagabb (pl nekem emiatt van HWLabs Black Ice GTS 280am, ami 30ason belül nagyon jó, csak alapvetően a topikban ketten is szívtunk vele mert annyira restriktív/nehéz átszellőztetni).

    Alpha főleg jó, mert van a tetején (ahogy berakod) lezáró, szóval tudsz nyitni levegőt és úgy könnyebb leereszteni a rendszert. És van védelme lyukasztás / túl hosszú csavarok ellen. Apróságnak tűnnek, de ezek nagyon fontosak radinál. Teljesítmény/Ár arányban az Alpha NexXxos az egyik legjobb széria a piacon.

    Színezést gondold át, EK coolant és a primo cső szépen megmarad legalább egy év után is mint amilyen az első nap volt saját tapasztalat alapján. Szóval plusz párezer forint, de ha ablakos a Define S, akkor ha ennyit ráköltöttél már lehet egy gyönyörűszép rendszered is. Pl az MSI kártyához és a Maximus laphoz a vörös folyadéknak elég jól kéne mennie, és akkor van egy szép dominánsan vörös-fekete konfigod (ha fekete a Define S). Kinézet pl nekem is utolsó szempont volt, de ezen a ponton kb minimális többletenergiából igényessé lehet az egészet tenni. Ha körbenézel a topikban, a többségnek általában eléggé szép kinézetre is a konfigja, pont emiatt. Jó, itt is vannak különbségek, a merev csöves (kvázi)boutique gépek kinézetre és erőforrásigényben is más ligában játszanak.

    Igen, magyarul imbuszkulcsnak hívják :B

    Vágni simán ollóval is tudod (bár nem árt valami masszívabb darab). Spec eszközzel szebben lehet vágni (kapni megfelelő boltokban). Nekem sima ikeás ollóm van.

    Vadi új cuccokat is érdemes átöblíteni mielőtt összeszerelésre kerülnek? Sorja, fém/festék darabkák mennyire jellemzőek?
    Simán engedj bele csapvizet (ne teljes nyomáson, azt nem bírja ki, óvatos folyatás picit oké), aztán öblögesd át párszor (én így csináltam, ha nagyon vízköves/szennyezett a víz akkor desztvíz lehet jobb a célra). Forgács meg ilyenek jöhetnek (meg jönni is fognak) belőle.

    Gépen kívül teszteléssel az a baj, hogy szinte biztos, hogy szétszedés nélkül utána nem tudod berakni a gépházba. Viszont előtte asztalon összenézni, hogy mi, hogy meg merre az jó ötlet.

    Számolj rá a szerelési időre, akár egy egész nap is elmehet vele. Fontos, hogy a feltöltés utáni első éjszaka csavard körbe pl WCpapírral a csatikat (egy réteg elég, 16/10es EK csatit pont körbeéri egy négyzet háromrétegű Lambi, pumpának meg az alját is tekerd be körbe), igyál egy teát aztán ha fél óra után sem ömlik semmi akkor max szivárogni fog. Táp itt legyen kihúzva. Ha mondjuk reggelig / másnap estig (12/24 óra szokott lenni a bleed test vérmérséklettől függően) nincs nyom szivárgásra, akkor jellemzően jó vagy.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák