Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok!

    Bocsika előre is a litániáért. Ezer meg egy éve van vízhűtésem (épített ofc), de egészen idáig kókányban toltam, azaz sosem volt rendesen megépítve, lógott a bele, fele házban, fele kilógott. A legutolsó revíziónál már a kölcsön tartály sem volt itt, műanyag fagyisdobozozni sem akartam, ezért összelegóztam vízvezeték cuccokból egy "tartályt", ami egy alu T-idom beiktatása volt a zárt körbe és a T szárára egy hosszú cső rákötése, amiben állt a plusz víz. Az alu+nyitott cső tető kombó megtette a hatását, olyan barna lett a víz és olyan szinten megindult az élet a rendszerben, hogy elegem lett, meg akarom építeni rendesen végre valahára, ahogy a "nagyok".

    Semmi extra a rendszerem, D5, Heatkiller Rev 3.0, Thermochill PA120.3, 16/13-as csatik és csövek, vga és blokkjaik mindig cserélődnek, sokat szerelem.

    A kérdéseim a következők:

    1. Hogyan tudom kiganajozni a radim rendesen? Jó pár óra tömény ecet+forróvíz oldat után csak úgy jött ki belőle a rézgálic, meg oxid, de kétszeri átmosás után is ugyanolyan csúnya belül és a csonknál egy papírzsepivel beletörölve ugyanolyan barna lesz a papír, mint az elején.
    2. A ház tetejében a radi, mindig szívok a légtelenítéssel és feltöltéssel. Ajánlott inkább csőtartályt vennem bay helyett?
    3. Kapni olyan tartályt (akár használtan is), ami nem kerül 15-35k-ba és jó minőségű? Nem vagyok hajlandó egy plexi csőért annyi pénzt kiadni.
    4. Van-e és ha van, akkor nagy-e a különbség pumpával egybeépíthető tartály és attól külön lévő között?
    5. Nem "X-flow", hanem sima radim van, egyazon felén van a be- és kifolyó csonkja. A ház háta felé szimpatikusabb számomra, ha állnak, mert akkor a proci blokkba egy szép íves-kanyaros csővel megy bele a wasser. Viszont így a másik csonkból a cső az egész gépen átmegy és tekergőzik keresztül vga-n, alaplapon, mindenhol. Erre valaki tapasztaltabbnak van valami megoldása esetleg? Egy jutbob-os gépes ürge csatornáján láttam (JayzTwoCentz), hogy ő merev csövezéssel operál és úgy szépen el tudja dugni az útból a csövet az alaplaptálcához simítva, vagy akár még amögé is bedugva a túloldalán elvezetve. Csak azon a szakaszon merev csövet használni butaság, vagy értelmes lehet?
    6. Elég a desztvíz, vagy tegyek bele antikorrót, esetleg használjak bekevert hűtőfolyadékot benzinkútról?

    Előre is köszi mindenkinek az esetleges segítségét. :R

    Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(

Új hozzászólás Aktív témák