Új hozzászólás Aktív témák

  • JasL

    senior tag

    válasz KAMELOT #23262 üzenetére

    Én nem ezt venném, de te tudod! Árban van jobb is, ami szerintem a tartálya miatt teljesítményben is jobb, valamint ne feledkezzünk meg az EK fittingek gyatraságáról is, amiről nemrég volt is itt egy kisebb beszámoló.

    Sokkal jobb árban kapsz ilyet is: [link]

    Ez kb 192 EUR, majd 10 ezerrel olcsóbb. Szuper fittingjei vannak, a tartály rendes méretű és pumpától különáll (hogy ez miért jó, rájössz ha majd nagyobb pumpát akarsz vagy kinyiffan). Tény, hogy talán az EK blokkja picit jobb, de a fittingjei és az ára miatt nem azt venném főkörnek. Ha van egy kis léd rá, akkor szerintem vegyél te is Phobya kit-et, mert a komponensek 95%-a jó, kivéve a prociblokk, azt én is cseréltem kapásból EK Supremacy EVO nikkelre.

    Általában 1 hűtőnégyzet(ventihely)/komponens-t szoktak elbírni a vízhűtések, tehát megfelelő beépítés esetén a 360 LT elvisz 2 VGA-t és egy CPU-t. Ha húzni is szeretnéd őket, akkor azért illik 4 blokkal számolni, bombi pl vett a körbe még egy 240-es radit is (ezáltal rendesen túlméretezve).

    Az tény, hogy bármelyik 360LT elbír 1CPU+1VGA-t, akár húzva is, max folyamatosan pörögni fognak a ventik, ha nem akarod 30 fok fölé küldeni a vizet, akkor minimum 800 RPM-en, ami ha vájtfülű vagy, akkor zavaró lehet, főleg mivel ez szabályozott pumpával majdnem biztosan nem jön össze.

    Én azt javaslom, vedd meg a Phobya kit-et, add el belőle a gyári blokkot és vegyél helyette egy pforibb EK-t meg a különbözetből. Így kb 5000 Ft-tal többre jössz ki, de ennyit megérnek a jó fittingek, plusz a legerősebb komponenseket kapod.

    Mod: bocs, most látom, hogy 980-at akarsz vizezni. Mivel annak ráadásul alapból csökkentett a TDP-je 100W-al, simán elbírja a 360LT.

    A VGA blokkot mindenképp rá kell fizetned, azt javaslom, hogy mielőtt belevágsz, gondolkodj el, hogy előtte beszerzel egy nextGen VGA-t, mert most jött ki a 970 és minden esett 10e-t. Fél éves VGA-t már nem vizeznék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák