Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
senior tag
Nagyon szép lett! Én a legjobbszélső csövet mgé feketére cseréltem volna talán, de így is szép! UV-sok a csövek vagy natúr?
Még annyi, hogy én kicsit ívesebben tettem volna a csöveket, egy kis extra anyaggal, hogy ha valamit szerelni kell, ne kelljen leereszteni a rendszert. A proci blokkod szerelhetőnek tűnik, de a VGA az totál be van betonozva, két oldalról nagyon befogják a csövek a helyére. De rám ne hallgass, én még csak eztán építem az elsőt!
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Igen a fehér cső UV aktív. Eléggé meg volt kötve a kezem mert a fehér csővel spórolnom kell ugyanis az én gépem is azzal lesz szerelve. Ha szerelni kell akkor úgy is le kell engedni a vizet, a tartályt ki lehet pattintani a helyéről és oldalra elég jól kijön. Egyébként meg a rövidebb csövezés jobban néz ki és ergonomikusabb.
-
JasL
senior tag
Hát az igaz, hogy az ember nem gyakran szerelgeti a hűtést, ha mondjuk tartja a 3 éves gépcsere ciklust. UV fényt honnan fogsz szerezni bele? Gondolom te sem UV csöveket teszel majd bele, mert állítólag az marhára nem tartós, 1 év / cső... mostanában az UV LED a divat, én is azt fogok venni a piros UV csöveimhez.
Végülis igazad van, a rövid csövezés jobb, mondjuk a processzort pont tudod cserélni, a VGA-t meg nem cserélni szokták, hanem ha kell plusz erő, mehet az SLI v. Crossfire.
A jobban néz ki szubjektív, valaki pont azt szereti, ha tekereg a cső benne, mert ugye akkor UV fénynél több cső jobban világít, van aki ezt pl kiválóan felhasználja a billentyűzet megvilágítására plexi oldallappal. CSak ötlet, szerintem szép lett! A lényeg, hogy van valami, ami ki tud jönni a leeresztéshez.
-
DigitXT
nagyúr
Medve anyám. Ki az, aki ki tudja cserélni egy vízhűtéses körben a vízzel
hűtött VGA-ját, a víz leengedése nélkül? Vagy bővíteni a rendszerét SLI-re?
Biztosan "sokat segítenének" ebben a hosszabb csövek. Néha azt hiszem,
hogy ez az egész csak provokáció - valaki valamiféle szerepet játszik itt.Értem én, hogy
a papíraz internet mindent elbír, de tényleg kell ez? Jó ez? -
Joshi
titán
Mivel a ház oldallapja nem plexis ezért nem lesz uv, de igazság szerint nem is ezért vettem a csövet egyszerűen csak fehér kellett és ez pont uv aktív. Én nem tudok olyanról hogy az uv csőnek rövidebb lenne az élettartama, egyáltalán mit értesz rövidebb élettartam alatt? Ez a cső 16/10-es azaz 3mm falvastagságú, ha vigyáz rá az ember akkor szerintem sok-sok évig kiszolgál.
Már feltöltöttem vízzel és szépen keringetem, próbáltam döntögetni a házat hogy légtelenedjen de még kell egy kis idő neki hogy kitisztuljon. Vasárnap kábelrendezés és Win telepítés aztán lövök pár képet amikor már finish lesz.
-
JasL
senior tag
Nem a csövezés élettartama 1 év, hanem a megvilágító csőé... mivel nálad nem lesz ilyen fényforrás, tárgytalan.
DigiXT: nyilván nem a VGA blokkra értettem. De ja, amúgy VGA-t nem cserélgetünk Megesik ilyen néha, sok nem alvás után írok én is
balfaszságothülyeséget[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Múltkor kérdeztem,hogy mi lenne,ha a Balancer-t fejjel lefelé használnám úgy,hogy felülre kötném a befolyóágat.
A Cpu-ból menne bele,de a Cpu alacsonyabban lenne,mint a befolyónyílás.
Akkor is kifolyna a csőből a víz?
Úgy értem,ha kinyitnám a másik felső nyílást,hogy feltöltsek,a víz kifolyna a csőből,mintegy kiegyenlítendő a vízszintet a felső radival mondjuk?
Vagy megállna ott,ahol a Cpu van?
Nem találok a vízkiegyenlítésre vonatkozó szabályt. -
Joshi
titán
válasz bombibmw #22808 üzenetére
Így akkor a tetején lévő nyíláson lenne a kiömlő? Ha igen akkor az a gond vele hogy a levegőn át jutna a víz a tartályba és ez levegőbuborékokat generálna ami visszajuthat a rendszerbe. Egyébként nem számít hogy mi milyen magasságban van mert nem tud visszafolyni egy pontra a folyadék ugyanis ahhoz el is kellene folynia egy másik irányba. Nem tudom hogy érthető voltam.
-
bombibmw
veterán
Nem.
Meg lenne fordítva a tartály.
Felül bemegy az egyik oldalsó nyíláson a cpu-ból a cső,ami lejjebbről indulna,mint a nyílás.
Alul menne bele az egy szem nyíláson a pumpába a víz.
Felül a tartály tetején lévő nyíláson tölteném bele a vizet,ami feljebb van,mint az oldalsó bejövő nyílás.
Igazából az a problémám,hogy lehet,a felső zárókupak megnyitásakor kiömlene a víz a csőből(nyomáskiegyenlítődés miatt),de az is lehet,hogy nem,mivel alacsonyabbról indul(cpu-ból),mint ahova érkezik(oldalsó nyílás).
Ez a dilemma. -
Joshi
titán
válasz bombibmw #22811 üzenetére
Jól értettem de a tartály ebben a formában is úgy működik mint normál helyzetében tehát a levegő felül lesz. Nem kell csurig önteni a tartályt, én félig/háromnegyedig szoktam.
(#22810) JasL: most vagy én nem tudok olvasni és értelmezni vagy te beszélsz félre. Az első hsz-edben ezt írtad:
"Gondolom te sem UV csöveket teszel majd bele, mert állítólag az marhára nem tartós, 1 év / cső..."
Most meg már a fénycsőről beszélsz. Szerintem mielőtt írsz szedd össze a gondolataidat.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Lehet,hogy én értek félre valamit,de ere gondoltam. [link]
Itt a víz alacsonyabbról érkezik bele a tartályba,mint maga a befolyó ág.
Amikor leállítja a pumpát Rosanut,a víz visszafolyik az alsó részbe(vízhűtött szabályzó ),mivel alacsonyabbról érkezik,hiába van egy felső radi is,ami magasabban van,még a tartálynál is.
Pedig megnyitja a rendszert a feltöltéshez.
Emiatt gondolom azt,hogy működne nekem is.
Levegő pedig nem jutna a rendszerbe,mert az esetleges csobogásból nem tudna lejutni a tartály aljába buborék a távolság miatt.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
hszilard666
veterán
Üdv!
Ha víz hűtve van a gépem, kell airflow a házba, vagy kivehetem a házventiket?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Reggie0
félisten
Jo neked, en mar lattam, konkretan haverom gepe gyulladt ki interwarenel hostingon. Persze nem a proci okozta, az o eseteben a PCIe csatik mellett levo kondi gyulladt ki eloszor, aztan jott a PCIe slot muanyagja es igy tovabb. Nem azt mondom, hogy gyakori jelenseg, hanem extra biztonsagot ad. Nem veletlen van automata oltorendszer minden nagyobb szolgaltatonal.
(#22820) 4D4M: Nem, de nem fog fele annyiba kerulni 15 liternel sem. Mondjuk ha itt sokan osszeallnak 200-300 literre mar biztos lenne ertelme, de ez szerintem csak alom
[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
válasz hszilard666 #22823 üzenetére
Nem árt,mert a kondiknak és egyéb biszb@szoknak kell a lágy esti szellő
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
szacsee
nagyúr
válasz hszilard666 #22823 üzenetére
Ingerküszöb kérdése.
Gondolom van tuning, ilyenkor a cpu tápellátó áramkörét illik hűteni léggel... kivéve ha az is vizezve van.
Ha a házban a radi és jól helyezed el, akkor a rajta levő ventik is tudják helyettesíteni a légáramlást.
Pl ház elejében szívó ventikkel amik pl a vinyókon át fújják a luftot a deszka felé, így pl a PCH és a VGA környékén mozog a levegő illetve a ház tetejében levő radi alatti venti pedig leszívja a meleg levegőt a cpu tápellátó áramköréről.
Ált összerakás után küldj rá egy stressz tesztet vagy izmosabb játékkal izzaszd meg és monitorozd a hőmérsékletet, így kiderülhet hogy mi igényel hűtést. -
ViZion
félisten
Volt itt szó a szivattyú fektetéséről... Most agyalok, h fektetve a DCP 4.0 is jobban elférne
Kellene még egy garnitúra a kísérletezésreiszilard: kell bizony, mert van ott még pár cucc, ami melegszik - és a tuningra, élettartamra kihatnak.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
JasL
senior tag
Most, hogy erről beszélgettetek, felmerült bennem, hogy ha én pull-ra állítom a gépház frontjára a radi-ventiket, akkor talán illene a hátsó gépház ventit is pull-ba állítanom? Van a gépház alján két jó nagy tenyérnyi lyuk a hotswap-eknél, oda ventit nem tudok rakni, de elég, ha a rendszer onnan szívja fel a levegőt? Okozhat ez bármilyen problémát? Jelenleg még csak a hátsó venti van fent, push-ban.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Ha sok a kifelé venti, akkor minden résen port szív be. Nálam közel azonos, és mégis minden résnél tiszta ganyé minden.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kicsiii
tag
Sziasztok. Na elkészült életem első akril csöves rendszere. A hajlításokban azért akad probléma, de sajnos elfogyott a cső, ezért kénytelen voltam elfogani úgy ahogy sikerült De azért elsőre nem annyira vész. A folyadék, az fehér, de sajnos elég gyengusz a fényképező, amit most találtam itthon, ugyhogy emiatt nem jönnek ki annyira a színek. De majd készítek hamarosan jobb képeket.
Minden kritikát szívesen veszek, és szivesen segítek másnak , ha tudok. Igaz annyira nagy hozzáértő nem vagyok...[ Szerkesztve ]
-
kicsiii
tag
válasz hszilard666 #22835 üzenetére
Igen, én nagyon szertem az OSX rendszert. Ugyhogy olyan lapot tettem bele, amire simán fel lehet tenni a hackintost... Játékra meg ott a win.
Gigabyte GA-Z87-HD3
Intel Core i7-4770K 3.4
ASUS ROG Matrix platinum 7970
CORSAIR 8GB Dominator DHX Pro Connector DDR3 1600MHz CL9 KIT
SSD 128GB
HDD 1TB
HDD2 500GB
Corsair 850wElsőre csak lap cseréjét terveztem, mert i5 3.1gh intel volt az előző gépemben, és rendelés után vettem észre, hogy valamit elnéztem, mert ez a lap 1150 es foglalattal van... Aztán annyira rá voltam gerjedve már a szerelésre, hogy elmentem és vettem egy procit ebbe a lapba... Remélem most pár évig nem kell hozzányulni.
-
hszilard666
veterán
-
-
ViZion
félisten
válasz kicsiii #22836 üzenetére
Szép a mod! Nyitott is marad? Vagy csak a fotók miatt?
OS X-nek annyi jó és annyi szánalmas-fájdalmas dolga van, tényleg hihetetlen egy rendszerben ennyi apró okosság és ennyi bosszantó bug. 2013-as iMac amúgy, mégcsak nem is hackintosh.Pl. az zavaró, h ablakokat lejhetetlen pozicionálni, nem jegyzi meg. Eltűnnek elemek a dokkból, görgetősáv sok progin beteges (máshol kell "megfogni"), etc... ezekkel gyűlt meg a bajom főleg, de a global app menüt (apple nem tudom hogy nevezi, ez az Unity-é) amúgy is rühellem. Viszont sok jó dolog van, pl. a nem aktív ablakban is működik a görgetés, a telepítés-törlés, etc...
-
kicsiii
tag
válasz ViZion #22840 üzenetére
Persze, van benne igazság, amit mondasz. De én valahogy együtt tudok élni ezekkel. Nekem nagyon tetszik. lassan 10 éve vettem meg az első mac emet, és azóta osx et használok a mindennapi tevékenységeimhez. Viszont nagyon szeretem a kütyüket, ezért szeretek hacklikat építeni.
-
ViZion
félisten
válasz Cyberneko #22846 üzenetére
hmmm... köszi, meglesem. Még a pin to top ami érthetetlenül kimarad minden OS-ből, pedig az irodai dolgozók szűzeket adnának érte...
-
Joshi
titán
Elkészültem a kis géppel, tudom hogy lehetett volna jobb is szebb is de ez van.
KÉPEK -
ViZion
félisten
A nevét javítsd má' ki... [link], amúgy frankó. Majd kicsinosítod, ahol még hiányos.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Ingatlanos topic!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hívószám-hamisítás
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest