Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Horka1

    tag

    válasz andrea.lois #9496 üzenetére

    "Az az antiszemita, aki a szemitát, vagyis az Isten nevéről neveztetett német gyűlöli. "

    NEM.

    Az antiszemita ennyit tesz szószerint.

    Nem szemita

    A gyűlöletet mint tartalmat már a mai zsidó média integrálta bele. Az az antiszemita kifejezésben nincs benne

    Mégegyszer tehát.

    ANTISZEMITA = NEM SZEMITA

    "Isten nevéről neveztetett német gyűlöli"

    Istennek nem az a neve, hogy név.
    Istennek a neve, Vagyok. Tehát a létezés. Gondolj csak bele, ha Istennek adnánk emberi nevet, azzal nem nem tennénk egyebet, mint lehúznánk a mindenséget, a mindenség teremtőjét, a mi emberi színvonalunkra, és a névvel egyben korlátoznánk is.

    Ő maga a lét, az élet, az örökkévaló, a kezdet nélküli létezés. Lehetetlen megnevezni, mert a név, azt sejteti, hogy egy meghatározott valamiről van szó, amin kívül is van valami. Na de ha van még valami azon kívül, miként lehetnek mindennek nevezni? A minden azt fejezi ki, hogy hiánytalan, nincs azon túl semmi. Ezért is kell, hogy végtelen legyen, hiszen ha vége lenne, megkérdezhetnénk, hogy de akkor mi van azon túl? És ha van valami, akkor hogyan lenne ez a minden?

    Számomra a biblia csupán adalék, nem alapja a világmindenség történetének.
    És ha olvasod egy ideje a fórumot láthatod, hogy nem is fogadom el fundamentumként. Magyaráztasd el a germán népekkel, hogy a Kalevala az hülyeség, nem is úgy volt, és ők is higgyenek csak a zsidó teremtéstörténetben, ami a Káldeus bibliából, vagyis a fokos szövetségéből lett átemelve. Az egész Isten, meg idegen Istenek történet a Gilgames Eposzból. Ezek mind régebbi történetek, mit a zsidók tórája, ami zsidó történészek szerint is egy innen-onnan összetákolt valami. Mózes könyveit nem Mózes írta pl. De rengeteg tény van amit zsidó történészek mondanak el. A legnagyobb ilyen bibliai mese (hogy ne nevezzem már hazugságnak) az Egyiptomi kivonulás, ami nem történt meg. Egyszerűen nem volt ilyen a Zsidó történelemben. Ez a korabeli holocaustjuk, sem igaz, ahogyan a II. világháborús sem igaz úgy ahogyan ránk hagyományozza a hivatalos történelem írás.

    Tehát nem tudok mit kezdeni azzal ha valaki, szószerint vesz bármit is a bibliából. Azzal lehet mit kezdeni, ha asztalra teszünk egy témát és azt szépen tabumentesen boncolgatjuk, sok más történelmi adattal, és a biblia más helyeivel összevetve.

    Mondja itt néha egy-egy okos ember, hogy de azt már tudósok megtették, és csak el kell hinni amit ők kiokumláltak, csak nekem ezzel nagy problémám van.

    Tudniillik
    1. Nem látok bele azoknak a tudósoknak a szándékába
    2. Nem rendelkezem azzal a világlátással, amivel ők
    3. Nincs lehetőségem utána járni, megvizsgálni az ásatásokat, meg az egyéb dokumentumokat (holt tengeri tekercsek pl.) Lévén azt a nyelvezetet sem ismerem amivel azt írták.
    És még néhány szempont van ami miatt pusztán a rendelkezésemre álló anyagokra vagyok kénytelen hagyatkozni, a kutatásaimban. Viszont azt igen jól tudom, hogy a Pápaság intézménye maga egy hazugságra épül, és mind azok a tudosok, akik hozzáférhetnek az ősi iratokhoz a Vatikán pincéiben, ennek a hazugságbirodalomnak az érdekei szerint fognak tájékoztatást adni a népeknek.

    Na ez meg is látszik az emberiségen, legalább is a kereszténynek mondott felén.

    "Nincs leírva a bibliában, hogy a föld megteremtése után mennyi ideig tartott,"

    Mondom. Nincs idő az Isten számára. Az örökkévalót akarja a biblia időkeretbe zárni. abszurdum.

    egy nap, mint ezer év, ezer év mint egy nap, Ennek a képletnek nincs eredménye. Nincs idő. Az örökkévalóság jelenében élünk, és időnek nevezzük a különböző események egymásutániságát.

    "mennyi ideig tartott, amíg Isten elkezdte megteremteni első napon a világosságot, amit elválasztott a sötétségtől!"

    Az örökkévalóságnak tudatosodnia kellene jobban kicsit :))
    Az örökké, szavunk nagyon szépen kifejezi, hogy se eleje, se vége. Az egy állandó létezés, az pedig állandó jelent jelent.
    Milyen érdekes szó Jelent. A jelen idő, és a jelentés kifejezésére ugyan az a szó.

    Aztán meg érdekes, hogy a fényt és a sötétet, valami elegyként képzeled el, amit időbe telt szétválasztani :)) Talán ülepítéssel, vagy netán lepárlással? :))

    Nem. A sötétség a fény hiánya. Sötétséget nem kell teremteni. így elválasztani sem kell egymástól őket. A fényben a sötétség megszűnik. Világíts be lámpával egy sötét szobába. Kapcsold fel a villanyt. Meg szűnik a sötét.

    "Ha a biblia szerint egy ősvallást érintünk, akkor az a teremtés szerint Ádám és Éva idejében kezdődött."

    A zsidó teremtéstörténet, csak egy a sok közül. Például a már említett Kalevala a Germán népek teremtéstörténete, a Káldeus biblia, a Magyar ősiség teremtéstörténete, de van kifejezetten Magyar teremtéstörténet is.
    Teremtéstörténetek olvasgass kicsit. Igen érdekes új világ tárul eléd más népek elképzelései nyomán.

    "innen ered, hogy a zsidók, és az adventisták pl. estétől számolják a napot másnap sötétedésig."

    Valaminek az elmúlásától számolni? Hát nem tudom.

    "Hogy a hetedik nap még folyna, azt én nem tartom valószínűnek, mert meg van írva, hogy a hetedik napon pedig megpihent."

    Azt írja, meg azt is írja, hogy ítéljétek meg a világot. Meg Jézus azt is mondja, hogy az ég jeleiből tudtok ítélni...
    Vagyis ítélni, elgondolkodni, egy meghatározott álláspontra helyezkedni, akkor tudunk ugyan is, ha magunkénak tekintünk egy gondolat világot, ahhoz meg kell vizsgálni a lehetséges összetevőket.

    Ha tehát a biblia azt írja, hogy a hetedik napon megpihen és közben azt is írja, hogy örökkévalóság, és örökkévaló mindenható Isten, akkor érezzük, hogy itt meg kell állnunk egy pillanatra, és elgondolkodni.

    Hogy az örökkévalóságot, miként lehetne 7 időszakaszra felosztani, tehát 7 napra? És, hogy ez mit is jelent? Mert megint abba a problémába ütközünk, hogy a hetedik nappal lezártunk egy folyamatot. Oké. És mi van utána? Mi van a következő napon? El megy Isten más, még üres vidékekre és ott is teremtget ezt-azt?
    Nyilván nem. Nem lehet lezárni az örökkévalóságot. Ebből egyenesen következik, hogy ez a hét nap teória teljesen mást jelent, de ennek már csillagászati és asztrológiai vonatkozásai vannak, amit itt nem tűrnek meg. Itt bőven van lehetőség kitárgyalni ezt a vonatkozást is.

    Az örökkévalóság fennállása, azon múlik, hogy ne álljon meg a szaporodása, a növekedés, ez a fő jellemzője. Ha a teremtő valóban egy ilyen Isteni, személy, lenne, aki jól elvégzett dolga után befejezi tevékenységét, akkor már nem léteznénk. Az örökkévalóság alapkövetelménye a folyamatos fejlődés, tehát a "teremtés" mai napig folyik. Érdemes megnézni ezzel kapcsolatban a csillagászati oldalak tájékoztatását, miszerint a mai napig jönnek létre új naprendszerek. A teremtődés tehát folyik. Nem állt meg. És még egy fontos dolog, hogy bizony nem elég előállítani valamit, azt működtetni, fenntartani, néha karbantartani is kell.

    "Mindenesetre, ha valamit az ember alapnak tekint, akkor maradjon az alapnál."

    Bizony pedig a kőkorszakban élnénk ha az aktuális létszakaszban az elődök által alapnak tekintett dolgokat nem bíráljuk felül, és egy statikus pozícióba helyezkedünk. Az alap, az alap, nem az egész. Ne feledkezzünk meg arról, hogy az Isten példamutatása elsősorban az élet újratermelésére mutat, ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, mindig változni kell, hiszen a változás adja a dolgok közötti egymásrahatás dinamizmusát, azt a pulzálást, amitől életnek lehetne nevezni.

    Ha a véred egyszer csak azt gondolná, hogy na jó én itt most megállok. Mi lenne veled? A hitben világlátásban nem fejlődsz, mi lesz veled? A mi földipályafutásunknak van kezdete és vége, és amit alapnak nevezel, az csak a kiindulásipont. Mire életpályád végére érsz már nem is emlékszel rá. Sosem nőnél fel, nem fejlődnél intellektuálisan, ha beleragadnál az (alap)-ba. Nem szabad annál megmaradni, hanem ugyan a kezdetektől indúlva, de minél messzebre jutva érdemes élni az életed.

    Mint amikor a gazda elutazik és ad a szolgáinak tálentumokat. Kinek mennyit. Visszatérvén pedig számonkéri, hogy hova jutottak vele? Aki megállt az alapnál és nem jutott sehova, hát nem dícséretben részesítette.

    Kaptál egy életet, és nem aza dolgod vele, hogy leülj valahova, és ne élj, és tapasztalj dolgokat, hanem éppen az, hogy minél szélesebb ismeretre szert téve gyarapítsd a kezdetben kapott tálentumokat.

    Szerintem tehát az első bűne az embernek, ha a rábízott dolgoknak nem segíti elő a növekedését, ami által az a körülötte felnövekvő értékek miatt értékét veszti.

    Rossz gazda az ilyen.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák