Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adequate_cou

    senior tag

    válasz #31757056 #8518 üzenetére

    Az ember számára a siker az, hogy valamit eltervez. Kitűz magának egy célt, és azt eléri, majd ezután elégedettség tölti el. Viszont például egy zeneszám megkomponálásának mi köze van a túléléshez? Semmi. Ergo evolúció során a zenei képesség miért alakult volna ki, miben szolgálja ez a fajunk túlélését?

    Ez így nem teljesen igaz véleményem szerint. A sok tízezer év alatt kialakult társadalomba beleszületett ember számára jelent elégedettség érzést egy cél elérése, ahogy ezen társadalomba beleszületett ember számára érték a zene.

    Dobj le egy csecsemőt a dzsungelbe, és ha túléli nézd meg 20 év múlva, semmiben nem lesz több mint más állatok.

    A fejlődés képességét csak generációk tudásának felhalmozása mutatja meg, az egy helyzet csak, hogy az emberé a leggyorsabb.

    Ugyanezt lassabb variációval tetten tudod érni az emberszabásúaknál, akik eszközöket használnak.

    Vagy ha már a kéz finom mozdulatainál tartunk, figyeld meg a pókot, hogy a teljes végtagjával milyen finom mozdulatokra képes miközben hálóját szövi.

    Van abban ráció amit írsz, de az érveid minden erőlködés nélkül cáfolhatóak, túl kellene lépned azon, hogy az ember mennyire tökéletes. Mivel nem ő az, hanem a kifejlett társadalom az amibe beleszületik.

Új hozzászólás Aktív témák