Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz cucka #6843 üzenetére

    Azt hiszem, hogy itt a fórumon mostanság megfordult a "térítés" menete. A nem keresztény hozzászólók egy része (tisztelet a kivételnek) be akarja bizonyítani, hogy az Istenbe vetett hit hülyeség és az ember ennél jobbra is képes... és ehhez bizonyítékokat vár a keresztényektől, hogy a logikájával szétzúzza.
    A keresztények pedig megpróbálják leírni a hitüket, védekezni a támadásokkal szemben... és nem térítenek...
    Nos, amit leírtam nem azért tettem, hogy meggyőzzek bárkit is... ezt majd az Isten el fogja végezni egyszer. Sokkal inkább azért, hogy megérthessetek.
    A párhuzamok és hasonlatok célja nem a meggyőzés, hanem az, hogy könnyebben érthető legyen számotokra az, amit rosszul, félre vagy nem stb értetek..

    Ezért nem tudok mit kezdeni azzal, hogy egy-egy hasonlatot érvként vesztek, esetenként ízekre szedtek és tudományosnak látszó érvekkel cáfoltok. Egy festményhez sem úgy áll az ember, hogy a Nap színe nem ilyen, és az ember nem lehet ilyen nagy egy házhoz képest és egyébként is a valóság minimum 3d-s nem kettő...... hanem azt keresitek jó esetben, hogy mit akar mondani a valóság ilyesfajta leképezésével.. Megérteni akarjátok és nem úgy veszitek, hogy meggyőzni akar pld arról, hogy a világ 2d-s
    Sokan itt és most rosszul ültök a lovon :)

    Nem baj, ha nem győztelek meg, én annak örülök, hogy megértettél.
    :)

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák