Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • euchi

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #6226 üzenetére

    Tegyük fel, hogy keresztény emberek vagyunk, akik nem tagadják az evolúciót. Elismerjük a tudományos eredményeket és belátjuk, hogy a világunk engedelmeskedik bizonyos törvényszerűségeknek, melyeket Isten alkotott. Talán volt a múltban valami ősrobbanás, talán a földünk is 4,6 milliárd évvel ezelőtt jött létre, és talán az ember tényleg az állatvilágból emelkedett ki.

    Ekkor mit gondoljunk Istenről?
    1.Gondolhatjuk azt, hogy Isten megalkotta a világmindenséget, majd folyton-folyvást beleavatkozott a dolgok alakulásába, hogy létrejöjjön a bolygónk és hosszú folyamat során kialakuljunk mi is, akiket a maga képére alkotott meg, önmagához hasonlóvá. De ekkor a világunk mégsem engedelmeskedik bizonyos törvényszerűségeknek, hiszen Isten önkényesen beleszól a dolgok alakulásába.
    2.Gondolhatjuk azt is, hogy isten úgy teremtette meg a világot, hogy beindította a folyamatot, és hagyta, hogy az általa teremtett törvényszerűségek alakítsák a világot. De ha minket ő teremtett, akkor előre ki kellett számítania, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretné. De akkor minden eleve el van rendelve. Lényegében Isten csak megteremtette a világot, és aztán leült és malmozott, nem szólt többet bele semmibe.

Új hozzászólás Aktív témák