Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz ponix #4353 üzenetére

    Lehetőség bármely világban adott, bármely korban. Nagyon könnyű azt mondani, hogy ebben a korban lehetetlen, így ha nekem nem sikerül, az csak a körülmények miatt van, így én nem is vagyok ezért olyan mértékben felelős.... önámítás.

    A hívők nem gondolják bűntelennek magukat, mert az ember bűnös, ez alól egyedül Jézus kivétel. Mi emberek folyton elbukunk, de ez belefér. Törekednünk kell a tökéletesség felé, miközben tudjuk, hogy tökéletesek nem vagyunk/nem leszünk. Ez a legtöbb hívő számára egyértelmű. Persze én most csak azokra a katolikus közösségekre tudok hivatkozni, amiket ismerek, de ott sehol szó nincs a bűntelenségről.

    Ebben a világban igenis van lehetőség szentnek lenni. Teréz anya ebben a világban élt, és szentként élt, az élete példaértékű. II. János Pál pápa élete is példaértékű, őt is szent embernek nevezem. És igenis vannak, akik ebben a világban is képesek egyenes gerinccel közlekedni.

    Tökéletesen bűn mentes élet nyilván nincs, de soha nem is létezett, egyedül Jézus volt képes erre. Abban a korban is.

    A zsidó nép pedig nem azért volt kiválasztott, mert bármiben is felsőbb rendű volt a többi néphez képest. A kiválasztottságuk ténye pedig a Bibliából derül ki. Amit persze nagy részt ők írtak, de ennek elfogadása már hitbeli kérdés. Más népek sem voltak különbek náluk, legfeljebb nem volt ilyen magas fokú írásbeliség, lásd magyarok, vagy akkoriban a magyarok ősei, és sok más hasonló nomád nép.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák