Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz SystemRoot #3860 üzenetére

    már alaptalan következtetés az én véleményem szerint. Simán mondhatja valaki, hogy Istenben ma, de a kérdés akkor is ott van, hogy milyen az az Isten, akiben hisz... ismeri-e.... Ha nem, akkor nem lehet hitről beszélni... Hogy ez miért van, nem tudom... de látom, hogy van... Ha azt mondom, hogy hiszek a bysdfgsdfhadfbg-ban, de nem tudom, hogy mi ez, akkor nem hiszek benne valójában... bármit is mond, vagy bármit is mondanak róla.

    Hát Jézus idejében ez nyilván így is volt, A kevesen a választottak azt mondja nekem nem túl sok szövegértelmezés alapján, hogy Isten keveset választ.... ennyi. Ez pedig időfüggetlen, mert a történetben sem szerepel idő, korszak.... kár, hogy nem érted az általad is idézett félmondatot sem....

    Ez a Bibliának csak egy másik inkonzisztenciája. Ha valaki tud Isten létéről, akkor nincs az az Isten (hogy frappánsan fejezzem ki magam:D) hogy "szíve távol" lenne tőle, ergo nem foglalkozna vele. Vagy ha úgy értjük a "szíve távol van"-t, hogy valójában nem hiszi hogy van Isten, akkor pedig értelmetlen hogy istenfélelme lenne, vagy egyáltalán hogy dicsőítené az Istent. Főleg mert akkoriban még nem volt kötelező. Nem tudok ezzel mit kezdeni... az, hogy ezt te így tartod helyesnek, még nem győzött meg... Főleg, hogy rosszul is gondolod. A Biblia itt tök egyértelmű... Vannak emberek, akik színből, megszokásból, érdekből, szórakozásból... és nem szívből vannak az istentiszteleten... a cselekedetei, a gondolatai, az egész élete másról beszél, mint a szája. Te nem ismersz olyan embert, aki mást mond, mint gondol, érez?

    Nikodémust kihagytad... talán nem véletlenül... nos ennyit a te szelekciós érveidről :)

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák