Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    Helló!

    Lehet volt már róla szó ha igen akkor linkeljétek be ha nem akkor valaki adjon valami érthető választ számomra. (Hozzáteszem zárójelben hogy bár meg vagyok keresztelve, egyáltalán nem követem és gyakorlom a vallást és nem sok fogalmam van hozzá, ezért is fordulok ide ezzel a kérdéssel)

    Egy érdekes kérdés fogalmazódott meg bennem olvasgatás közben a minap:
    József és a 8-9 hónapos terhes Mária február végén március elején érkezik Betlehembe ez biztos, mert Augusztus császár rendeletére ekkor van birodalom szerte népszámlálás és őket akkor és ott jegyzik be a népszámláló biztosok a könyveikbe. Ráadásul az akkor feljegyzett csillagállások is Március közepének felelnek meg, tehát Jézus márciusban született. Amúgy aki olvasta az újszövetséget annak ez nyilvánvaló nem kell hozzá teológusnak lenni.
    Akkor mi a fenét ünneplünk decemberben? Tényleg kezdem azt hinni hogy a vásárlás ünnepe... Dan Brown egyik könyvében olvastam (habár gondolom nem túl közkedvelt a vallásosak körében), hogy egy pogány napisten imádó ünnep volt decemberben és ez lett átkeresztelve Jézus születése napjára az idő során. Mi erről a véleményetek?

    Válaszotokat előre is köszönöm :R

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák