Új hozzászólás Aktív témák

  • h-1-i

    lelkes újonc

    válasz MageRG #27504 üzenetére

    Nem tudom, észrevetted-e, mostanáig következetesen nagybetűvel írtam a Szentlelket. Mert Ő egy személy. Akarattal, tervekkel, célokkal rendelkező személy, akivel beszélni lehet. Ha simán csak kisbetűvel írtam volna, akkor egy energia lenne, valamiféle erőhatás, rezgés, bármi.

    A hitet úgy tekintem, mint egy egyenletrendszert. Eddig a Szentlélek Isten volt a középpontban, Róla próbáltam mondani valami megfoghatót. Bár a Szentlélek egyáltalán nem megfogható. Hogyha elfogadom, hogy a Szentlélek van, működik ebben a világban, és nekem is adatott, akkor léphetek tovább Isten másik személyére, Jézus Krisztusra.

    Tehát nem az van, hogy "már egyáltalán nem - hanem", hanem az, hogy egyik feltétel erősíti a másikat, és viszont. Az, hogy hiszek Jézus Krisztusban, segít a Szentlélek jelenlétét tisztázni. Az, hogy hiszek Szentlélekben, segít Jézus Krisztussal közösségbe kerülni, és megérteni az Ő életének, halálának, feltámadásának a célját és értelmét. Szentlélek nélkül Jézus céljait csak annyira lehet megérteni, ahogy Kajafásnak sikerült: egy zavaró tényező az olajozottan működő vallási kultuszban, akinek jobb egyedül meghalnia, mint hogy az egész nép elvesszen miatta.

Új hozzászólás Aktív témák