Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz MageRG #26462 üzenetére

    Nem teljesen, mert régebben elég sok mindent nem tudtak megmagyarázni, ma már bővebb az ismeretünk. Ezt inkább csak arra az adott helyzetre értettem ateista szemszögből. De távol álljon tőlem, hogy én határozzam meg a csoda definícióját, megtették tőlem teológiában jártasabbak:
    csoda – Magyar Katolikus Lexikon

    szerk:
    Viszont a csoda nem olyan dolog, amiben feltétlenül hinni kell. Sok felekezet szerint napjainkban nem történnek csodák, mert azok csak az apostolokat voltak hivatottak segíteni. Akár úgy, hogy csodák láttán tértek meg emberek, vagy pl. Isten csodálatos módon vigyázott az apostolokra, lásd Szent Jánost, akinek megmentette életét.
    Szerintem létezhetnek napjaikban is csodák, de nem futószalagon gyártva, mint a karizmatikus szekták hívei hiszik. Beszéltem olyan szektással, aki azt állította, hogy aki nem szól nyelveken, az nem kapta meg a Szentlelket (ők tudatlanságuk okán Szent Szellemnek mondják), s ezáltal igazi hite sincs. Pedig látniuk kéne a Biblia alapján, hogy ez a nyelveken szólás (megjátszott halandzsa) egy helytelen gyakorlata volt a korintusi gyülekezetnek, amely ellen Pál apostol finom modorral felszólalt, s nem mellette foglalt állást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák