Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #15824 üzenetére

    Oké, azt értem hogy a taoizmus nem béklyó, de nem olyan ez mint a mai kapitalista társadalmunk, hogy szépen kiválogatod ami tetszik, ami pedig nem azt kihagyod. Akár lustaságból, hozzánemértésből, nem tudom mi az alapja a szelekciódnak, de ahogy látom, inkább a kényelem... de cáfolj ha nem. Jól érzed magad ebben az állapotban és neked ez elég. Ok. Nem firtatom, ha neked ez kényelmetlen.

    Írod, hogy sokat kellene tanulnom és eddig azt mondtad, hogy a tudás az mennyire szánalmas dolog, üres fecsegés... Hát köszi :)

    "meg sokat kellene tanulnod ahhoz hogy ehhez a temahoz erdemben hozza tudjal tenni valami pluszt."
    Asszem ezután már nincs értelme semmiről beszélnünk. Az ellened felhozott érveimet hozod fel ellenem. :) Nincs túl sok a fantáziád, bár ez is lehet a kényelemnek tudható be. :)

    Én nem próbálok semmit letuszkolni a torkodon, ha kényelmetlen, akkor rekesszük be, csak szerettelek volna jobban megérteni. És figyelmedbe hozni hogy milyen világban élsz. Olyan földön, ahol Isten munkálkodik, és lehet hogy neked ez varázslatos, de nekem csodálatos, hogy Ő aki a mindenség Ura, erről bizonyosságot is tett, történelmileg igazoltan, nem meseként (azért kötöttem bele, a varázslatos szavadba, mert az a mesére utal), de Jézus valós történelmi személy volt. Nem hagyhatod őt figyelmen kívül attól, hogy a taoizmus nem foglalkozik vele. Illetve figyelmen kívül hagyhatod, de akkor eltávolodsz a valóságtól. Kb. ennyi...De megértelek ha ez neked kellemetlen.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák