Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz pocokxx #15505 üzenetére

    Annak idején a katolikus egyház nem a hasára csapva döntött a hugenották kiirtásáról.
    Ne érts félre, nem vagyok katolikus ellenes. De az emberek, közösségek nagyon sok esetben hoznak olyan döntéseket esetleg a Bibliára is hivatkozva, aminek köze sincs hozzá.
    És a hozzászólásom nem azt jelenti, hogy abortuszpárti vagyok. Az abortuszra túlnyomóan azért van szükség, mert a következményekkel nem törődnek az emberek, és főleg kényelmi szempontok miatt döntenek egy magzat meggyilkolásáról. Ritka, mikor azért van szükség az abortuszra (élő, egészséges magzat elpusztítására), mert ezzel életet mentenek... Még a diagnosztikai eszközökkel kimutatott magzatkárosodások, genetikai rendellenességek miatti abortuszt sem tartom magától érthetődnek, már csak azért sem, mert számos olyan ismerősöm van, aki az orvosi diagnózis ellenére megtartva a magzatot makk egészséges gyereknek adott életet.
    Én alapvetően az abortusz ellen vagyok. Annyi lehetőség van a fogamzásgátlásra, ki kellene iktatni ezt a barbárságot az életünkből, és orvosilag indokolt beavatkozások közé visszaszorítani.

    Én az ellen vagyok, hogyha valamit a katolikus egyház mond, az a keresztény álláspont. Ez hülyeség. Itt nem demokrácia van, hogy megszavazzuk, hogy mi a jó, és mivel a katolikusok többen vannak, ezért az a jó, amit mondanak... én maradnék az igénél.... igaz, ez nem demokratikus, max teokratikus.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák