Új hozzászólás Aktív témák

  • Crystalheart

    senior tag

    válasz Dany007 #15168 üzenetére

    Nem is lehetne kiemelni, hiszen annyiféle órát kell tartani - egyszerűen kellene lennie egyáltalán retorika tantárgynak! :) Mert most nincs. Csóri gyerek meg néha akkor kerül először olyan helyzetbe, amikor érettségiznie kell.

    A művészettörténet elsüllyedésével nem értek egyet, hiszen a modern társadalmunk lényege, lelke a művészet maga, Magyarországon pedig ez tán a szokottnál is hangsúlyosabb, ahol a művészet vezette a történelem fonalát, de jócskán át kellene alakítani. Sajnos ma az is adat-központúan megy: művész: alkotás, évszám; művész, alkotás, évszám; stb.

    kymco: Erre való itthon az MTA. Demokrácia van, szólásszabadság, ma a történelemkönyvekbe bármi bekerülhet, amit igaznak fogad el a kutatók krémje. AZ állam legföljebb bizonyos kutatási projekteket részesíthet előnyben támogatással. De épp abból, hogy menyire terjednek a szélsőséges tévképzetek például a magyarok eredetével kapcsolatban, jól látszik, hogy ma már nem lehet egyszerűen elnyomni az ideákat, és - visszatérve a retorika szükségességére - mennyire fontos volna érvelni tudni, és meglátni, mikor akarnak minket bolondítani a harcias, szélsőséges gondolkodásúak bevett érvelési hibáival. Jó sok van belőle.

    Félreértés ne essék, nem az adatok tanulása ellen vagyok, hanem az adatok tanulásának hatékonyabbá tétele mellett. A magolást mindenki hamar elfelejti, míg az élmény megragad.

    asuspc96: Hosszú távon, a filmes karrier után (vagy mellett, közben) politikai pályát tervezek. Lehet, hogy akkor eltűnik majd minden logoutos hozzászólásom, de az csekély ár érte, bízom a sikerben. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák