Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz zolisx4 #11166 üzenetére

    Az ember alapvetően képmutató. A párkapcsolati kivetítéseitől kezdve, a státuszszimbólumokig (amit a reklámszakma remekül ki is használ) és még lehetne sorolni.
    Lehet, hogy nem vagy képmutató a pároddal, de elbuksz a melóhelyeden, szilveszteri buliban, autóvezetés közben.
    Én pld "remekül" szórakozom azon (öniróniára gondolok) mikor mások autóvezetési stílusát kritizálom fennhangon, és után én is ugyanezekbe a hibákba belecsúszom.
    A pszichológia egyenesen elkerülhetetlennek mondja a képmutatást. Sokszor ezzel az ember védekezik, rejtőzködik a környezetében, más esetben igyekszik megfelelni a környezetnek, hogy ne szólják meg.
    Van olyan lelkész ismerősöm, akit annyit szólták meg a faluban, hogy későn kel fel (szeretett sokáig aludni, de este sokáig is volt ébren), hogy megunta az örökös célozgatásokat, és felkelt reggel hatkor, felhúzta a redőnyöket, és visszafeküdt aludni. Nem is volt beszólás ezek után soha. Ez is képmutatás. De az vesse rá az első követ, aki még a párjával való kiemelt (első randi) találkozás előtt nem esett át spontán transzformáción...

    Nem akarom menteni a negatív bizonyságtevő lelki vezetőinket, de ők is megváltásra szoruló emberek, mint mindannyian, ugyanaz a bűnös természet örökösei... egy oldalon állunk mindannyian.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák