Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Borosz

    senior tag

    válasz kilozsul #10804 üzenetére

    A "kulcsfigura" Jézus Krisztus. A kulcs-történés a kereszthalál. Aki ezt az áldozatot elfogadja, annak szabad bemenetele van a Mennybe - üdvösséget kap ajándékba, kegyelemből. Ezt azonban elveszítheti bárki, ha pl. megtagadja azt, amit már egyszer elfogadott - a kegyelmet.
    Ha ezt a kérdést abból a szempontból is vizsgálni akarjuk, hogy mi lesz a halál után abban az újjáteremtett világban, ahová kerülünk akkor nem mindegy, hogyan tölti el az ember a földi életét. Ez az élet tul.képpen felkészülés az örökkévalóságra. Az Ige beszél olyan emberről, aki úgy fog kinézni, mint aki "tűzön ment át". Megmenekül ugyan, de biz. értelemben kárt vall.1Kor. 3.11
    Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus. Azt pedig, hogy ki mit épít erre az alapra: aranyat, ezüstöt, drágakövet, fát, szénát, szalmát; az a nap fogja világossá tenni, mivel tűzben jelenik meg, és akkor mindenkinek a munkája nyilvánvalóvá lesz; és hogy kinek mit ér a munkája, azt a tűz fogja kipróbálni. Ha valakinek a munkája, amelyet ráépített, megmarad, jutalmat fog kapni; de ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga megmenekül ugyan, de úgy, mint aki tűzön ment át.

Új hozzászólás Aktív témák