Új hozzászólás Aktív témák

  • Balinov

    félisten

    válasz Mate #16665 üzenetére

    Na elso tapasztalatok:

    A Samsung HD Box a korabbi cisco hd+-hoz kepest egy alom. Eleve nagyobb tarhely, 4 HD adas egyideju rogiztese, menu sokkal smooth-abb, EPG-nel nem volt ritka az 5-10-15mp-s varakozas, mire betoltotte, Horizonos boxnak nem kell tobb 1-2mp. Maga a tallozas az EPG-ben is egy alom, egesz menurendszer interaktivabb, mint a sziszkoe. HDMI-n tudja mar a 1080p-t is, a korabbi 1080i hez kepest. Asszonykam szerint mintha a kep is szebb lenne. Tud tallozni a belso halon, NAS-rol pl. lehet videot/zenet lejatszani, fotokat nezni. Igaz, ezt nem tudtam kiprobalni, mert egyenlore nem latja a Zyxel NSA325-ot, meg az azon futo Twonky DLNA-t. Work in progress.

    Vannak appok, pl accuweather, Euronews, Al Jazeera,stb, wiki, fb, twitter kliens is, meg Picasa/Flickr. Ezek kozul mondjuk ido hianyaban csak a flikkert probaltam, de az auth par klikkes, app-ot el kell inditani, ad egy auth+x db szamjegyes linket, azt pc/laptopon be kell potyogni, ami ad egy 3*3 karakteres token kodot, amit be kell potyogni. Flickeres slideshow-t probaltam, popec. Alatta szimultan meg a tv is mehet.

    Taviranyito is nagy fejlodesen esett keresztul a Ciscoehoz kepest. Kisebb, nem kell izombol nyomni a gombokat, reagalnak normal erossegu nyomasra is. A hatoldalon egy qwerty billzet + numpad is van, szoval abszolute hasznalhato.

    Ami nem tetszik benne (es pl. egy irorszagi forumon sokan kopkodik erte az UPC-t), az a net, konkretan a wifi. Asszonykam 5perc alatt beuzemelte a tv reszet, de nem volt net a Pavilion laposon. N-es Boardcomm wifi-vel. Sem 2.4Ghz-en, sem 5-on. Hazaertem, kinyitom a ceges Latitude-ot (centrino-s N-el), halo megtalal, pass bepotyog, van net. Speedtest : 87mbit down, 16mbit up. Ping 9ms. O gepen barhogy probaltam, nem megy ki a netre (viszont a qrva Skype az bezzeg be tudott jelentkezni 1bol). Kb 2 oramba, 2 box factory resetbe meg mobilon forumozasba kerult, mire mind a 2 laptopon, 2 telefonon, meg az N7-en is megy a net. Viszont hiaba van B/G/N-re belove, ajanlott csatornat valasztva minden eszkoz csak G-n bir csatlakozni. Ha N only akkor meg nagyon nem akar egyik eszkoz sem kimenni a netre.

    Alapveto net beallitasokat el lehet erni direktbe a box menujebol. Persze halistennek van admin felulet is, letisztult forma, kicsit kusza, de sztem 1-2 alkalom utan raall majd a kezem. van port foward, TMZ, parental control,stb. Korabbi EPC3295 GW-vel minden eszkoz statikus ip-vel ment, most csak DHCP-vel birtam megoldani a dolgot kisebb szenvedes aran. Kovetkezo par napot sztem ra fogom szanni,hogy kideritsem, be tudom-e a wifi-t ugy loni, hogy N-en csatlakozzon.

    Ja, a boxon van USB port, letiltva, ill. egy E-Sata is. Ezeket nem tudtam meg kiprobalni.

    udv
    B

    6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

Új hozzászólás Aktív témák