Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anglergab
addikt
válasz wwenigma #130947 üzenetére
Azonos bitráta és kodek mellett azonos a minőség. De épp ez az, hogy nem azonos a bitráta és a kodek (mert visszafelé kompatibilisnek kell maradni az első DVB-C TV-kkel, lásd mediacard).
Nincs olyan hogy a DVB vagy az OTT a jobb magában.
Ezek csak vivők. Amelyik streamjének jobb a kodek bitráta kombinációja, az jobb. És ez itt és most az OTT:
H.264 AVC a kodek, ez azonos. De a kodek profil és level (komplexitás) eltérő a DVB és OTT között, és ez a lényeg.
Ne keverjük a mediaboxot ide, csak a streamről van szó. De amúgy a Kaonnál jobb a VTV box.
Szóval nem érdekes mi a vívő, DVB vagy OTT. A lényeg a kodek profilja és level-je, bitrátával együtt.
Ezeket össze lehet hasonlítani, és meg lehet mondani objektíven, hogy melyik a jobb minőségű. -
anglergab
addikt
válasz anglergab #130951 üzenetére
Anno volt a DSL-es IPTV. Ott kicsi volt a sávszélesség, gyenge volt a kodek is, ami egy rossz kombináció.
Majd jött a DVB-C, annál sokkal nagyobb sávszélesség lehetővé vált a fenti IPTV-hez képest, illetve elterjedt a jobb kodek (H.264), ami sokat javított a minőségen. Itt egy transport stream max. 50 Mbps-et tud (256QAM, 6900 kS/mp, kb. 10% overhead) broadcast.
Aztán visszavágott az IPTV OTT formájában, immár jobb kodek móddal mint a DVB-C, de unicast. Tehát a képminőség jobb azonos bitráta mellett, mint a DVB-C-n.
DVB-n a csatorna szám és minőség (SD/HD) számít, a nézők száma nem számít, mindet folyamatosan broadcastolni kell, ami összeadódik.
OTT-n a nézők száma és a minőség (SD/HD) számít, a csatornák száma nem, mivel mindenkinek külön stream megy, ami összeadódik.
Tehát amíg nagyon sokan néznek kevesebb féle csatornát, megelégszenek a rosszabb minőséggel és van koax, addig a DVB az optimális.
Ha pedig nincs koax, csak mobilnet vagy optika, és kevesebben nézik, de több féle csatornát akarnak nézni és fontos a lehető legjobb minőség, akkor az OTT/IP az optimális.
Az igények, felhasználás, technológiai fejlődés az OTT irányába mutatnak: többféle csatorna, jobb minőségben.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz cocka #130949 üzenetére
Megnézném a yettel hálózatát elárasztva multicast forgalommal Egyébként mi mást tehetne , ha sem optika , sem koax hálózata nincs ? Optimalizálta a saját tv szolgáltatását mobilnetre. Nincs ebbe semmi meglepő. + Gondolom van egy okosan szövegezett ászf ha netán akadozna.
Egyébként mind azért vezetékezik , mert az stabil, a wifibe meg beleszólhat sokminden. Aztán ha xar a tv wifin, akkor megy a mutogatás hogy ki a hülye.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz anglergab #130952 üzenetére
Tehát amíg nagyon sokan néznek kevesebb féle csatornát, megelégszenek a rosszabb minőséggel és van koax, addig a DVB az optimális.
Nem, nem rosszabb minőség. 50Mbit van DVB-C -n 8MHz-es sávszélességre ami 5x10Mbit HD h.264 streamre elég ami pedig baromira jo minőséget ad 1080p-n. Koax pedig az optikából "jön ki" helyileg aminek nem befolyásolja a sávszélességét mert más hullámhosszon viszik át, filléres eszköz és mostanra gyakorlatilag minden egyes készülék támogatja a C szabványt. Nem igazán van pariban a régi normalis DIGI minőséggel egy hazai szolgáltató ajánlata sem. A "folyamatos" broadcastolás pedig nem gondolom hgoy probléma lenne mert optikán van bőven sávszél, több mint amit kihasználnak...
OTT pl. netflix és társai, nincs rögzítési lehetőség, nincs párhuzamosan több eszközön való megtekintési lehetőség....többféle csatorna jobb minőségben meg, a DIGI-nél volt 130 csati amiből 50 HD magas bitrátával a többi SD és szintén jó minőségben így az OTT mellett csupán annyi szól hogy "modernebb" de kevésbé felhasználóbarátabb és max a streamingszolgáltatóknak éri meg akik pedig elkérik az árát.Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Toth_Jani
őstag
A másik mindenki 4K-s TV-n nézi a HD adást (a kivagyi emberek 8K-s TV-n) ami azt jelenti, hogy a nyomorult TV, 2 millió képpontból csinál 8 millió képpontot, vagyis négyszer rosszabb az adás minősége, mint amit a TV tudna.
Akkor most miről is beszélünk, az egyes TV készülékek kép javító áramköreiről?? -
BalaNce87
addikt
Sziasztok, kb 2 hónapja vettem egy routert és bridge módba raktam a CB (fehér) modemet, wifi problémákkal küszködött a modem, meg amúgy is akartam már rég venni routert, így gondoltam ezzel kiküszöbölöm a problémát, de mióta megvan a router, minden nap nagyjából ugyanabban az időben, nem működik a wifi (úgy hogy csatlakozva van) addig amíg újra nem indítom a modemet, a router újraindítás nem segít, utána bepirosul az egyik led. A router beállításoknál azt írja az isp dhcp funkciója nem működik megfelelően, erre valami ötlet miért csinálja?
-
válasz GoodSpeed #130829 üzenetére
No felhívtam a Vodafone-t, mert hiányozna (anyámnak) a Nonstop L (mivel okostelefont nem tud kezelni, a Magenta 1-es SIM meg tartalmaz 50 GB adatforgalmat), és mert a DIGI-nél a TV nem az igazi. Helyette lenne Vodafone TV...
Szóval felhívtam őket, mondtam, hogy már bent van a lakásban a kábel, és, hogy azért telefonálok, mert a honlapjukon a Nonstop L-re nem tudok csomagajánlatot kérni...
Mondtam, hogy DIGI Internetemet van, szóval mellette kitartanék. Hajdúszoboszlón ED 3.0-s hálózat van.
Az ügyintéző azt mondta, hogy technikai Internetre akkor is szükség van (ehh), 6190 Ft (ez a 69-es csomag, tehát a legkisebb) a TV + technikai Internet + CB, a Nonstop L-lel együtt az ára 9490 Ft-ra módosul. Tehát TV+ Telefon.
Csak érdeklődtem, mert most megy a sakkozás, hogy maradjon e a Magenta 1 (fele, mert ebbe a lakásba nem tudom áthozni, de a havidíjának felét kell csak fizetnem családon belül), és jelenleg úgy néz ki, hogy Magenta 1-éknek is ennyit fizetek, cserébe tudom itt Hajdúszoboszlón nézni a Telekom TV-t, van 50 GB mobilinternetem, korlátlan vezetékes Telekom irányba bonyolítható hívásom. Mindez havi 7500-ért.
Ja Vodafone mobilinternetre 4990 Ft-ért kapnék 20 GB-ot.
Ja, és készülékvásárlási opcióm, amire a Vodafone-nál azt mondta, hogy 1 évet kellene várni
Most felhívom a Yettelt is, de onnan sem várok ár/érték arányban a T-nél jobb ajánlatot. Onnan ráadásul csak a TV + mobilinternet, illetve hát telefon opció kellene, de tuti, hogy jön a technikai Internet szöveg ott is
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
MiZo1990
aktív tag
válasz GoodSpeed #130958 üzenetére
Nem lehet megoldás egy SIM kártyás vezetékes telefon valami korlátlan beszélgetős csomaggal?
Mondjuk ez. -
válasz MiZo1990 #130959 üzenetére
Fizikailag csak egy SIM van Különben ha szét lehetne bontani, akkor persze, sőt van itthon három időseknek való telefon Evolveo, Alcatel 2019G és DORO 1370. Nekem a mobilra elsődlegesen mobilinternet kell. Szóval ha két SIM-re szét lehetne bontani, akkor a három készülék valamelyikébe tenném bele a hang alapú előfizetést a sajátomba meg a mobilinternetet.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
anglergab
addikt
válasz wwenigma #130954 üzenetére
De rosszabb. 10 megabit jobb H.264 kodek profillal jobb minőséget ad, mint ugyanaz a 10 megabit rosszabb H.264 kodek profillal.
Amit említesz optika a Vodánál, az Docsis jel, egy az egyben ugyanaz fényben (RFoG), mint az elektromos jel a koaxban.
Diginél más, ott GPON+RFoG, ott valóban nem csökkenti az internet sávszélességét a DVB.
Jelenleg a VTV OTT/IPTV-nek van a legjobb minősége az országban TV-n.
Jobb, mint bármelyik DVB valaha volt/van/lesz. -
garga01
őstag
válasz anglergab #130962 üzenetére
"Jobb, mint bármelyik DVB valaha volt/van/lesz"
Műholdon simán lehet jobbat találni és az is DVB, szóval ez a mondat így erősen sántít...
És itt most nem a Digi, Tré, stb.-re gondolok, hanem külföldi szolgáltatókra, vagy akár ingyenes adókból is akad.
(A műholdas sport, koncert stb. átjátszásokról nem is beszélve, olyan minőség hogy leesik az állad... persze a legtöbb mezei usernek nem elérhető. De mindez DVB szabványon megy, H264 vagy H265 kódolással...)[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
boborján2
aktív tag
válasz garga01 #130964 üzenetére
Ne essünk át a ló másik oldalára. Egy eseti feed pl. Bl foci, koncert, mittudomén mi, 1080p 20megabittel nem vágja földhöz a megrendelőt.
60-70 HD csatotna 24/7 műholdon már másik kávéház. Nem véletlen ,hogy igazán jó dvb-s minőséget csak gazdagéknál találni.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
anglergab
addikt
válasz garga01 #130964 üzenetére
DVB-n a H.264 kodek profil és level, azaz a komplexitás erősebben korlátozott, mint OTT-n, mivel különben elveszne a kompatibilitása a régebbi TV készülékekkel és mediabox-okkal.
Ezért azonos bitráta mellett jellemzően jobb az OTT minősége.
De ha nagyobb a DVB bitrátája gyengébb kodek profil és level mellett, akkor lehet jobb a minősége.
A képminőséghez a kodek, profil, level és bitráta mind számít.[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Sziasztok!
Elég érdekes hibát produkál a kábeles Voda netem. Eddig azt hittem, hogy a router betegeskedik, de aztán kiderült, hogy nem annak van baja, mert az újjal is ugyan az a hiba jött elő:
Google kereséseknél rendszeresen kéri a Google, hogy igazoljam, hogy nem vagyok robot. Ezt egymás után többször is igazolnom kell, mire egy darabig elhiszi.
A másik pedig, hogy az előző routerrel a Disney+ szervereihez nem tudtam kapcsolódni, most pedig a Sky Showtime nem megy ugyan ezzel a hibával.
Se TV-n, se mobilon, se asztali gépen. Csak az segít, ha átváltok mobilnetre. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz anglergab #130962 üzenetére
Nekem volt Digi-s DVB-C , ezt a vodás f0st agyonverte. És nem volt olyan hogy ha valamit felvettem azt 5 nap mulva nem lehetett lejátszani sőt inkább olyan volt hogy amit akartam azt a gépemmel rögzítettem...A kodek profilokat meg gondolom ugyanugy lehet allitani DVB-C -re is mint OTT-re , ezért romlott a minősége (a bitrátával együtt nyilván).
Egyetlen "előnye" maximum az újabb kodekek által nyujtott képminőség javulás alacsonyabb bitráta mellett.Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
BalaNce87
addikt
válasz kabelmania27 #130961 üzenetére
Igen, ha a modemet indítom újra csak akkor lesz jó, egészen addig amíg újra nem jön elő a probléma, a fura az, hogy a 192.168.100.1-re nem enged be időtúllépés miatt wifin-n csatlakozva, ezt se csinálta, amíg routerként is használtam a CB-t.
Digidroid: Az mit befolyásolhat?
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz kezo0 #130971 üzenetére
A saját routerére csatlakozhat csak wifin, ha modem módban van, és azon keresztül el kellene tudnia érni a modemet.
Tehát a router nem éri el a modemet, a router próbálkozik DHCP-vel, de ugye az se megy, de azt jelenti hibának.
A torrenttől lefagyhat a modem, ez egy bug lehet az új szoftververzióban.
Vagy valami más kommunikációtól fagy ki a modem.
Egy packet capture-ből (saját routeren gyűjtve) látszódna, hogy mitől borul meg a modem.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Az imént kaptam egy értesítést email-ben, hogy elkészült a számlám. Beléptem a fiókba, valóban ott van, le tudom tölteni, meg tudom nézni, a gondom csupán annyi, hogy én csekkes befizetést kértem, és papír alapú küldeményt még nem kaptam tőlük. Vagy ezt függetlenül attól mindenkinek küldik elektronikusan is?
-
Indiant
addikt
Vodafone mediacard, betettem működik. Az HBO és az HBO2 bejön, az HBO3 valami pin kódot kér. Mire gondol?
-
Gyurka6
őstag
válasz Intruder2k5 #130973 üzenetére
Hali!
Nekem sms-ben jön, egy kicsit később kapom a csekket (telefon).Gyurka
-
MODERÁTOR
-
NB2
aktív tag
M4-en az este 22.55-kor kezdődő női kézire azt írja, hogy rögzíthető. Sajna nem minden vehető fel, de 4-5 műsorra azt írja. Valamiért azt írja, hogy a duna world adja
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
A Duna World szombaton-vasárnap 14-22h között M4 Sport + néven sportcsatornává alakul. Ilyenkor szoktak itt ismételni néhány olyan sporteseményt, amit hétközben közvetített az M4 Sport. Ezek ilyenkor rögzíthetők (egyelőre...), mint általában a Duna World műsorai.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
KBL001
tag
Sziasztok!
Sehol nem találtam infót arról,hogy mi a különbség a 3.0 vagy 3.1 modem között a vodánál?
Arról találtam külföldi oldalon infót,hogy egy 3.1-es modem "frisebb",de a vodánál ez meg is nyilvánul? Megéri az újabb vagy stabilabb a 3.0 (anno upc-s 500-om volt,amit ahhoz adtak,azzal meg voltam elégedve)
Mert a 3.1-es csak a gigáshoz jár (nekem elég lenne az 500 bőven),de azt meg nem engedi saját beüzemelésre nálam. Van ugyan kábel,de gondolom más kell hozzá,mint az 500-hoz- Jól gondolom?
Ilyenkor jönne egy szaki és vadi új kábelt húzna be,a ház közös pincéjében lévő elosztó doboizból?[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Otthoni voda csomag, rá van kötve egy számítógép és kb 6-7 mobil eszköz wifin. A wifi kapcsolatot random dobálja, van hogy 1-1 eszközön, de akár az összesen is, de a kábeles kapcsolat is néha megszakad. Homegateway csere volt, de azóta is megvan a hiba. Van tippetek, hogy mi ez?
-
modflow
veterán
Át szeretném cserélni a settopbox-ot CI+ -ra.
A Vodafone szokás szerint villámgyorsan ki is jön..
Ja nem... majd csak 6 nap múlva.Mondom nekik bemegyek én egy Vodafone üzletbe átcserélik? Azt mondja nem.
Most ez komoly? -
BalaNce87
addikt
válasz kabelmania27 #130982 üzenetére
-
nicu71
addikt
Egy kis érdekesség,mondjuk az oldalért én kérek elnézést...[link]
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest