Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    Sziasztok!

    Egyik fórumtárssal beszélgettünk és mondta hogy Vodafone szolgáltatója van, emiatt gondoltam rákeresek hogy nálunk van-e elérhető szolgáltatás. És meglepődtem mert van, elvileg, és azonos a csomagkínálatuk mint a Telekomnak. Azt szeretném kérdezni hogy létezhet ez hogy Telekom területen szolgáltat a Vodafone? Olvastam vissza a topikot és találtam erre utaló hozzászólásokat, viszont nálunk két szolgáltató van biztosan, amiről tudok. Invitel és Telekom. Nincs még internet bekötve abba a házba, ami miatt most nézegettem a lehetőségeket. Invitel 100/8Mbit csomagot adna 3500ft havidíjért, Vodafone pedig azt írja hogy a 250/70Mbit internet tud adni 3990 forintért.

    Ez a leírás megtéveszt,
    "A maximális le/feltöltési sebesség Internet M vario esetén optikai hálózaton (GPON): 250/75 Mbit/s, kábelhálózaton (HFC): 250/20 Mbit/s. A rendes körülmények között elérhető le/feltölési sebesség optikai hálózaton (GPON): 125/45 Mbit/s, kábelhálózaton (HFC): 125/12 Mbit/s."

    Itt pár fajta technológia fel van sorolva, az a kérdésem hogy, a lakcímemen elérhető a 2Gbit-es csomag Telekomtól, ebből valaki esetleg megtudja nekem azt mondani hogy milyen technológia lehet akkor az utcában?

    Érdekes a dolog, mert Telekomtól ez a 250/70Mbit internetcsomag havi 6e forint lenne, Vodafone-tól pedig csak 4e forintot ír a weboldal. Azért gondolkodom a dolgon mert mindenféle gyengeáram be lesz vésve a falba, és nekem jó lenne az Invitel is, de a havi 3500 - 4000 forint között már nincs nagy különbség, és ebben az esetben nem kellene koax kábeleket is bevésni, elegendő lenne csak az UTP-t. Valaki tud esetleg véleményt alkotni arról hogy Telekomos területen a Vodafone milyen minőségben szolgáltat? Arra lennék kíváncsi hogy mennyire megbízható, mennyire stabil, mennyire valós az internetsebesség?

    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák