Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pepejoe
tag
Sziasztok.
Van egy Vodafonos szolgáltatói routerünk (ch7465lg-lc). Amikor wifin próbálok rá csatlakozni telefonról legtöbbször ezt a hibát írja: hozzáférési pont átmenetileg megtelt. Azért pár próbálkozás után felenged, ritkán működő kapcsolatot bont ilyen hibával. Három vezetékes és két vezeték nélküli egység csatlakozik csak rá. Valami ötlet mi lehet a gond?
Segítséget előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #113239 üzenetére
Éjjel 2h, kicsit magára hagytam a Vodaboxot, de be volt kapcsolva, ment a tévén a műsor. Mire visszaértem a szobába, bámulhattam percekig a „Kérlek várj…” feliratot. Már megint nekiállt valamit frissíteni, miközben pár percig nem ültem a képernyő előtt.
(És persze ilyenkor az újraindulás után mindig reménykedve lépek be a menübe, hátha visszahozták a csatornarendezés lehetőségét, de persze nem. Továbbra sem.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
LaMotta
aktív tag
Jó reggelt!
Számomra mostanában esett le, mit értünk Bridge mód alatt..
Van egy fehér CB-om, lelkesen megyek is a beállításokhoz, hogy módosítsam modem üzemmódra... Na, olyan nincs.. Gondolom a legutolsó frissítés már kilőtte ezt, hogy látható legyen.
De kérdés... Hogy ha elérem a 192.168.100.1 felületet a hozzá csatolt router-en keresztül, akkor abban van?
Köszi! -
kabelmania27
Topikgazda
-
vigyory71
tag
válasz LaMotta #113259 üzenetére
Ha 192.168.100.1-en eléred, és nincsen modem/bridge mód menü, akkor jó eséllyel abban van.
Amit még megtehetsz, az az, hogy a routereden (saját router) megnézed a routered WAN oldali IP címét. Ha ez nem egy 192.168.0.0/24 (192.168.0.1 - 192.168.0.254) vagy 192.168.10/24 (192.168.1.1 - 192.168.1.254) tartományból való cím, hanem valami publikus IP cím, akkor biztosan modem/bridge módban van a CB-d. -
kabelmania27
Topikgazda
-
tasiadam
veterán
TLDR: van Android TV-re VTV? Van egy mi stickem, es keresnem ra az appot, de nem talalok.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
modflow
veterán
A Vodafone CI+ kártyának a firmware-ét lehet frissíteni?
A kártyámon a PN: .... R2.0-ra végződik.
Ez a legfrissebb? -
woodworm
veterán
-
vigyory71
tag
válasz woodworm #113269 üzenetére
Ha IPv4-ben van és router módban akkor a CB kapja a publikusat, de LaMotta saját routert használ mögötte és modem módot szeretne. Akkor viszont, ha modem módban van a CB, és IPv4, akkor a mögöttes router kapja a publikus címet.
A CB csak akkor bitorol ilyet, ha router módban van. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz Csubakkka #113275 üzenetére
Köszi a képeket és a modemértékeket, ha jól számolom rendben van a bejövő jelerősség.
Az első osztónál van üres kimenet ami problémát okozhat ezért ezt mindenképpen cseréld ki kettesre, ezzel a továbbosztott ágon nyersz pár dB-t ha utána sem javul akkor a második osztót is cseréld ki és azzal is nyersz a két tévének pár dB-t (net letöltési és a digitális tv csatornák kb egy szinten jönnek) és a és ha utána sem javul a helyzet akkor a harmadikat is amivel a tapkimenetben lévő tének szintén nyersz pár dB-t, mivel ezek az osztók régiek érdemes három darab kettest venni, mert lehet a régi osztókkal van gond.
Bármilyen kettes osztó megfelel csak CE 5-1000Mhz feliratú legyen. pl ez és ez is jó. Harmadik osztó és a tévék között milyen a távolság?
Ha megtudod csinálni, az első osztóba lehetne kötni külön kábellel a modemet így a második osztó megszüntethető. Vagy 1270-es számon bejelented a vételi problémát technikus kimegy és cseréli az osztókat a megfelelő tipusokra.[ Szerkesztve ]
-
fonagyg
csendes tag
Sziasztok!
Kb 1-1.5 hónapja jelentkezett az a probléma, hogy a 10-15 percig naponta párszor nincs internet. A jelenség során olyan mintha újraindulna a modem, hálózati naplóba már sikerült elcsípni párszor a Cable Modem Reboot - due to power reset, majd ezt követő No Ranging Response received - T3 time-out üzenetet. Ügyfélszolgálatnak többször jelezve, szerintük jó a jelszint, illetve resetelték már a modemet is néhányszor. Tegnapi nap sikerült végre küldeniük egy szerelőt, aki végül arra jutott, hogy kicseréli a modemet és tápot, jobb ötlete neki nincs. A régi box a fehér UPC-s volt, most is ilyet kaptam. Probléma ugyanaz, tegnap este 11-kor, ma hajnal 4-kor internet sehol. Áramingadozás szerintem nincs, semmi más nem kapcsol ki. Hosszabbítót cseréltem már, esetleg még megnézem más konnektorba, de más ötletem nincs. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond? Köszönöm!
-
kabelmania27
Topikgazda
-
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Jol látom, hogy a Viasat History csatornán csak hang van, kép nincs?
Megnéztem a voda tv alkalmazásban, és ott is ugyanez a helyzet.
-
fonagyg
csendes tag
válasz kabelmania27 #113279 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz fonagyg #113282 üzenetére
Modemértékek rendben vannak, ez egy jófajta osztó. Az a kütyü lehet egy galvanikus leválasztó, amit azért szoktak bekötni, hogy ne legyen búgó hang. Ellenőrizd, hogy nem lazultak-e ki az F csatlakozók a modemnél és az osztónál.
Ha vezeték nélküli kapcsolatot használsz nézd meg vezetékes kapcsolatnál javul-e a helyzet.
Ügyfélszolgálattal érdemes kikapcsoltatni az ipv6-ot, esetleg nézd meg modemüzemmódban (192.168.100.1 címen mindkét módban elérhető a modem) stabilabb-e a kapcsolat. Esetleg megpróbálhatod az osztót cserélni két kettes osztóra, bejövőre mehet az egyik ennek kimenetére mehet a modem és összekötővel a másik osztó és a tévék, vagy egy ilyet ennek out kimenetére mehet a modem tap kimenetekre pedig a tévék, ez hasonló mint a technikusok által használt asszimetrikus hármas.[ Szerkesztve ]
-
fonagyg
csendes tag
válasz kabelmania27 #113285 üzenetére
Vezetékesen, illetve IPv4-en használom. Megnézem majd akkor modem módban, vagy próbálok szerezni olyan tap way elosztót hátha. Az lehet probléma, hogy " sok" eszköz megy a routerről? Kb. 12-13 eszköz. Esetleg szerezzek be egy jobb routert, ez nem bírná?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz fonagyg #113286 üzenetére
Igen, ez lehet probléma mert ezeknek a modemeknek a router része átlagos használatra megfelel, de komolyabb terhelést már nem szereti. Lehet jobban jársz egy saját routerrel, ITT segítenek kiválasztani a megfelelő tipust.
Modem üzemmódban a modem újraindulás után első három vezetéken csatlakoztatott eszközön lesz internet.
Melyik netcsomagban vagy?[ Szerkesztve ]
-
fonagyg
csendes tag
válasz kabelmania27 #113287 üzenetére
Okés, akkor nézek esetleg még routert.
Azt, hogy érted, hogy modem üzemmódban csak az első három vezetéken csatlakoztatott eszközön lesz net? A 4. port ebben az esetben nem megy?
Netcsomag pedig az 500 Mbit/s verzió. -
kezo0
addikt
-
kabelmania27
Topikgazda
-
tutyinéni
csendes tag
Néhány napja régebbi -UPC- boxon nem működik a visszanézés.
Az új Vodáson igen .Tudtok valamit ezzel kapcsolatban? -
fonagyg
csendes tag
válasz kabelmania27 #113290 üzenetére
Azt hiszem értem. Akkor ha modem módba raknám a jelenlegi UPC/Voda eszközt, akkor kössek rá egy izmosabb routert és arról mehetne a többi eszköz, így a UPC/Voda boxot nem terhelném annyira és menne 3+ eszköz. Egy próbát megér. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
macy
addikt
Van most valakinek gondja a feltöltési sebességgel? 500/20-as neten tegnap este óta 1Mb/s a feltöltés. A telefont persze kinyomják.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
macy
addikt
válasz kabelmania27 #113297 üzenetére
-
lawliet616
csendes tag
válasz Dzseno #112595 üzenetére
Nekem sikerult megoldanom.
Lepj be itt: https://www.vodafone.hu/otthoni-myvodafone/profil/
Bal oldalt a menuben Szolgaltatasok -> Elofizeteseim
Az uj oldalon TV -> Extrak -> Vodafone TV applikáció
Itt megjelenik egy lista a regisztralt eszkozeidrol Csatlakoztatott eszközök cimszo alatt
Hasznald az Eszközök törlése gombotNekem egyszerre 4 eszkozom lehet, miutan kitoroltem 1-et, be tudtam lepni az uj eszkozon.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest