Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksa
újonc
Üdv.
Tp-link TL-WR1043ND V4-es - EU- verziós a routerem.
DD-WRT- ből jó-e ez letöltés az én routeremhez?
Mert v4-eshez nem mutat ott.
https://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
Ha jól tudom itt a 4,12Mb-ost kel letölteni ,telepíteni.
Akinek van ilyen routere és ilyet telepített kérem jelezze, hogy a wifin növekedett-e a sebesség?
Csak remélem hogy ez növeli a wifi sebességét.
Ha röviden megírod mekkora sebesség lett rajta, megköszönöm.
Ha ez nem jó, akkor más is lehet ami a wifit erősíti gyorsítja.
Köszönöm a választ. -
krealon
veterán
"Tp-link TL-WR1043ND V4-es - EU- verziós a routerem.
DD-WRT- ből jó-e ez letöltés az én routeremhez?
Mert v4-eshez nem mutat ott."A v4-eshez csak a v4-es fuirmware a jo, igy a te eszkiozodre nem letezik DD-WRT.
"Csak remélem hogy ez növeli a wifi sebességét."
Felelesleges remnykedni.
Az alternativ firmware-ek altalaban a gyari firmware-ben nemletezo funkciokkal bovitik a routerek repertoarjat, a Wifi maximum stabilabb, de nem gyorsabb (eltekintve 1-2 nagyon-nagyon ritka kiveteltol)."Ha ez nem jó, akkor más is lehet ami a wifit erősíti gyorsítja."
A Wifi 3 dologtol fugg:
- az Access Point (Wifi router)
- a kornyezet (zavaro halozatok, nem wifi jellegu zavarok (bluetooth, jelatvivo))
- a kliens eszkoz (telefon, tablet, notebook, stb.)Ha a Wifi atvitelt a kliens tudsa korlatozza, akkor allithatsz a routeren barmit, nem lesz gyorsabb az atvitel.
Ugyanez igaz a kornyezetre is.Tehat mielott esz nelkul elkezded szorni a penzt uj router-re, vagy ossze-vissza elallitgatod a router-edet, arra kellene rajonnod, hogy vajon van-e a rendszeredben tartalek, amit kiaknazhatsz.
Ha ezekhez nem ertesz es megtanulni sem szeretned, hogy mi, miert, hogyan, akkor keress egy halozati szakembert aki megvizsgalja a kornyezeteted es az eszkozeidet es utana javaslatot tesz a szukseges valtozasokra.
Aki azt mondja, hogy vedd ezt, vagy azt es biztosan javulni fog a Wifi-d, azt erdemes azonnal fakepnel hagyni, mert nyilvanvaloan hozzanemerto.
-
keke69
őstag
-
keke69
őstag
válasz krealon #68699 üzenetére
Javasolt az ilyen, nagy lelegzetu muvelet elott, egy gyari visszaallitast (reset to factory defaults) elvegezni a routeren, hogy biztosan ne forduljanak elo hibak.
Értsem úgy, hogy mielőtt bárminek is nekikezdenék reseteljem a router hátulján vagy a tl-wr1043nd_v1-webrevert.bin felrakása után gondoltad?Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
törölt tag
ha esetleg valakit érintene, a legutóbbi v1-hez való, 03.05-én kijött ddwrt eddig stabilnak és jónak tűnik, a rúter oldala is elég reszponzív. ritkán szoktam feltenni új fw-ert, de a 150 megabites net úgy tűnik amit kb. 2 éve használok, kissé megviselte, meg időnként beállt, mint a szög, csak az áramtalanítás segített (ezen a naponkénti ütemezett újraindítással segítettem), a qos is elszállt rajta végül. de nagy kedvem nem volt próbálgatni semmit. a qbit-ben raktam egy sebesség korlátozást. azóta csak 2 havonta kellett kb. áramtalanítani.
pont mikor felnéztem, ez volt az aznapi... gondoltam, mit veszíthetek... az estémen kívül. de végül talán nem kellett próbálgatnom többet, meg keresgélnem neten, hogy kinek melyikkel a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
keke69
őstag
Nagyon szépen köszönöm mindenki segítségét!
Jelentem fent van a LEDE és tökéletesen működik 1043ND V1
Amit nem értek még az annyira ha nyitok egy portot nem látom utána, nincs lista.Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
keke69
őstag
Utorrent beállítással nem boldogulok, esetleg valaki tudna segíteni? Szerintem nem tudok nyitni neki portot.
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
Funkymonkey
csendes tag
válasz Headless #68668 üzenetére
Szia!
Teljesen kinulláztam a 4TB-os HDD-t, majd GPT-re állítottam minitoolsban. Aztán rádugtam a routerre, és a HDD managerbe hiába nyomok a 2.4-re vagy a 2.3 ra nem tud mit kezdeni vele. Látni látja a winyót, de ugyúgy ezt írja ki: Your drive is bigger then 2.2TB. You should format your drive with GPT partition table...
Letudnád írni lépésről lépére hogy csináljam? Napok óta nem boldogulok vele.
Köszi előre is.
-
Headless
őstag
válasz Funkymonkey #68715 üzenetére
a formázó felületen nem fogod tudni, mert benne van az ellenőrzés...
( majd valamikor módosítjuk, az új fdisk-hez méltóan).írtam megoldást.
2 db parancs létrehozni a particiókat, h a atábla már létezik. Ezt akár runcommandba is futtathatod, viszont arra figyelj, hogy más ne legyen a routerre dugva, mert ha más is rajta van és nem sda a formázandó hdd, akkor mást fog leformázni, amit nem szeretnél...
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
HiFiHobbi
tag
válasz wwenigma #60078 üzenetére
Szia!
Segítséget kérnék most 2018-ba mi a részletes menete a TL-WR1043ND v2.1 router frissítésének a v3 firmware verzióra? Mivel már azóta több új kiadása is kijött a v3-as firmware-nek. A v3-ba már javították az IPv6 hibáit az elmúlt évek alatt? A frissítést az IPv6 és a Guest Network miatt szeretném elvégezni.
Másik routerrel is lenne hasonló kérdésem!
Adott két TL-WR940N router egy v4.0 és egy v5.0. A v5.0 firmware-ja úgy tudom felmegy a v4.0-ra is mivel állítólag a két router egyezik hardveresen. Plusz a v5.0 router Hardware verziónál v4/v5-öt ír. Ha ez így van hogy tudnám a v4.0 firmwaret feltenni a v5.0-ás routerre?
-
Funkymonkey
csendes tag
válasz Headless #68716 üzenetére
Próbáltam nem sikerült. No output error, ezt írja ki, ha futtatoma parancssorba amit írtál. kb. 3 évvel ezelőtt szintén egy WD my book 4TB volt rácsatolva és gond nélkül felcsatolódott. És érdekes módon akkor MBR partícióba tudtam felcsatolni úgy, hogy látta mind a 4TB-ot. Ez az eszköz (majdnem ugyanaz) egy WD elements 4TB, és bármit csinálok nem tudom felcsatolni ( a HDD 100%-os és vadi új). Látni látja az eszközt, de extroot se jön létre, vagy valamit nagyon elbénázok. Formáztam már minitoolsban az egészet GPT ext4 re, majd 3.1 et indítottam neki, előtte kinulláztam egyszer teljesen, csináltam már sok mindent. 3. napja szívok vele, nem tudom mit próbálhatnék még.
-
gduck
addikt
válasz keke69 #68714 üzenetére
Network/Firewall/Port Forwards menüpont!
Name: akármi
External port: ami az utorrentben be van állítva (ne legyen véletlenszerű minden indulásnál!)
Internal IP address: amelyik gépen fut az utorrent
Internal port: ugyanaz mint az external port! (ami az utorrentben be van állítva) -
-
HiFiHobbi
tag
válasz HiFiHobbi #68717 üzenetére
Valaki esetleg tud segítséget adni az előző hozzászólásomba feltett kérdésekre?
És abba tudtok-e segíteni az Archer c7 ac1750 v2.0 USB-je kiszolgálja táppal a WD MyPassport 2TB 2,5-ös USB 3.0 külső HDD-met? Vagy mindenképp kell neki külön 5V 1A tápfeszt adni? Ez a kérdés természetesen érvényes a TL-WR1043ND v2.1 routerre is! Mivel azzal is össze kéne hozni egy hálózati meghajtót.
-
HiFiHobbi
tag
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #68386 üzenetére
Ismerőstől kaptam egy tippet és sikerült megoldani a problémámat. Leírom, hogy hátha segítség lesz ez másnak.
A probléma az, hogy SSD és HDD kombót használok és a HDD-re megy a letöltés és disk overload(katt)Logout cikk megcsináltam ez alapján és már rögtön gyorsabban jönnek le a dolgok.
-
suste
veterán
válasz grizlisandor #68726 üzenetére
Ok, hogy megosztottad a problémád megoldását, de azért azt is remélem tudod, hogy ehhez semmi köze nem volt a routerednek, és ezt is jó lett volna ha közzéteszed ....
#68725) HiFiHobbi
Ez egy openwrt/lede - hez fejlesztett egyedi weboldal része (ami a 9092-es porton működik). Külön mentésként lehet telepíteni a szervereinkről....
[ Szerkesztve ]
-
Funkymonkey
csendes tag
68715-re tudtok segíteni? Sehogy nem jön össze hogy a 4TB-os HDD-t csatoljam, pedig a router látja. Se a suste HDD managerrel, se HeadLess által leírt parancssorral, se egyéb partíció kezelőkkel. Egy új HDD-ről van szó, 100/100% a HDS-el. Ami érdekes hogy 3 partíciót hozok létre. Minitools-os formázást követően (GPT-ext4) az 512MB Swap és extroot látszik, és ugyanúgy ext4-el van formázva a maradék 3.7GB (mnt). De ha végez, arra nem ext4 et mutat, hanem azt "other", és mind a 3.7GB használt. Ha ext3 ba formázom akkor csatolja a router automatikusan a HDD-t, de akkor se kerek valami. Lehet érdemes lenne egy surface tesztet (egy újabb nap elmenne) csinálnom? Előre is elnézést hogy harmadjára írok , de egyszerűen nem tudom mi lehet a gond.
-
Headless
őstag
válasz Funkymonkey #68729 üzenetére
Szia szerintem egyszerűbb ha egy privátban küldesz valami hozzáférést (teamviewer, stb) és pár perc alatt megoldanánk...
[ Szerkesztve ]
-
szasza107
csendes tag
Üdv!
Előre is bocs a lámázásért, de meghaladta a képességeimet a probléma. Adott egy 1043 v3-as router, amihez eddig is és korábban is csatolva van/volt egy 2 TB winchester. A routeren suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 firmware. Kb. 3 hete megint megtelt az overlay, nem tudtam módosításokat elmenteni, ezért reseteltem. Korábban mindig sikerült gond nélkül a wifit, csatolást, transmissiont visszaálllítani a lucy-ban. A legutolsó reset után sehogy nem sikerült a HDD felcsatolása, amit leginkább formatálás nélkül kellene megoldani. Erre kellene valamilyen megoldás, segítség. Próbáltam a ki-, be kapcsolást a HDD, próbáltam Lucyban és HDD managerben is, de nem jutottam semmire.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Melorin
addikt
Üdv!
Az imént véletlenül kizártam magam? a routerből és szeretnék visszamenni a luci felületre.
Épp bridge módba tettem a guest wifit és a LAN-t, és a firewall beállításnál accept-re tettem az in/out/forward-ot és amikor rányomtam a save and accept gombra, kiírta, hogy waiting for configurating...
Na az volt az utolsó amit láttamHogyan tudnék visszalépni a routerbe ha az SSH le van tiltva?
LEDE van rajta ha ez fontos.
[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
WDR4300 v1-hez mi a javaslat? Pontosabban mi a különbség a factory, és a sysupgrade között?
...mint az közismert...
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy a 1043N különbözik hardware-ben az 1043ND-tol?
Vagy csak az antenna és az USB port a különbség?
A TP-LINK oldalán nem találtam erről semmi infót.Köszönöm a választ!
S3x, hifi & rock and roll
-
MODERÁTOR
-
CheGhost
aktív tag
válasz sony309 #68745 üzenetére
1043N-t kb. 9.400 Ft-ért már lehet találni nívósabb helyen is, de a jobban használható 1043ND már nem nagyon akad, max. csak olyan helyen, ahol extra magas áron próbálják 1-2
balekratájékozatlan emberre rásózni.[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
sony309
őstag
Akkor ezek szerint, ha nekem nincs szükségem az USB portra és antennát sem akarok cserélni rajta, akkor felesleges az ND-t megvennem?
Kb. 14.000 Ft-ért jutnék hozzá az ND-hez.
[ Szerkesztve ]
S3x, hifi & rock and roll
-
Headless
őstag
válasz sony309 #68748 üzenetére
Ha hardveres nat sincs benne, akkor gigabites netre alkalmatlan lesz. Tp link egy kategóriával lejjebb pozicionálta a 1043-at ezzel a lépéssel.Szerintem nem egy jó választás már. Meg hát a jelenleg szinte elhagyhatatlan 5 ghz-es wifi is hiányzik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- Steam Deck
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest