Új hozzászólás Aktív témák

  • chab7

    addikt

    válasz brumi1024 #1764 üzenetére

    Elképzelhető hogy nem jók a beállításaim, máskülönben nem panaszkodnék itt. Mindenesetre érdekes, hogy router áramtalanítás után egy pár óráig minden rendben van.
    Jó lenne ha kiderülne, hogy még mindig kell valamit állítanom, vagy valami hardverhiba ez. Azért kérdezem itt a jobban hozzáértőket hátha van valami tippjük, de azért gyanús hogy ugyanazzal a beállítással hol jó hol meg nem, és a két állapot közt csak áramtalanítás van.

    (#1771) kali: Már írtam hogy környezet nem befolyásol, olyan helyen vagyok ahol nincs más csak a saját hálózatom. Szomszédé csak nagyon gyengén és ablakból jön be, arra rá tudok menni és stabil is. (Nem tudom mennyire számít de az valamiféle linksys cuccos, a hálója neve is ez).

    Előző írásom óta minden rendben volt egy router áramtalanítás után, pont míg most ezt a hozzászólást meg akartam írni. Egyszer csak nincs tovább net. De most csak nálam, másik laptopon vígan megy tovább.
    Jelen esetben egy wifi lecsatéakozás visszacsatlakozás megoldotta. De meddig? Hogy van az hogy ideig óráig minden rendben aztán jön valami elakadás.
    A router és a laptop az elmúlt években helyet sem változtatott, sem bútor sem fal helyezgetés sem volt, tehát minden körülmény úgy van ahogy volt mindig is. Mégis a régi edimax routeremmel egyszer csak elkezdett ez a jelenség lenni. Visszacserélve arra ugyanúgy meg van a hiba. De mióta a másik laptop is itt van a hétvégén és tudom azzal is tesztelni azóta abban sem vagyok biztos hogy a laptopom wifije bolondult meg, mert a másik laptopon is kiesik legtöbb esetben a net mikor az enyémen is.
    Legszarabb hogy olyankot ha a router mellé viszem is kiesik az átvitel, tehát nem a terepviszonyokban kell a hibát keresni. Laptopokban sem nagyon mert más routerekhez (szomszédé, munkahelyi...) teljesen stabilan csatlakozik és nincs átvitel kiesés sem.
    De már a router hibában sem vagyok biztos mert órákig képes jól menni mire előjön megint a jelenség.
    Ráadásul a net szolgáltató sem lehet mert a vezetékes kapcsolatokon teljesen rendben van minden.
    Sovány vigasz lesz ha muszáj leszek a laptopokat is madzagról üzemeltetni keresztülvezetékelve a lakást :(

    Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

Új hozzászólás Aktív témák