Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz Vicu21 #12001 üzenetére
Jelszót állíts be. Majd reboot. Utána belépsz 9092-re ->formázó -> pen-t kiválasztod ahova az extrootot szeretnéd. -> unmount/swapoff -> 3.1-es formázónál kiválasztod az extrootnak szánt partició számat (ha jól gondolom a 2-es) majd megcsináltatod vele bebootol és minden pen/hdd fel lesz csatolva a helyére.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
suste
veterán
válasz Vicu21 #12003 üzenetére
Akkor ez is routerel lett formazva regebben, es mnt a label .
Ilyenkor kene a 2-es formazasbol a 2 particios, extrootos verziot futtati, ugy hogy a globalnal megadsz valami masik labelt.Vagy megjobb lenne full pent extrootnak. Pc-n legyalulod, es formazod 3.1-gyel.
Vagy 2.1, utana umount, majd 3.1.Valassz
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz Vicu21 #12005 üzenetére
Semmit nem tudunk arról a titokzatos hdd-ről, mert a felcsatolni kívánt particiókról. Legjobb lenne ha a
blkid
df -hparancsok kimenetelét elküldenéd. Vagy írj rám privátba mert lassan már csak mi írunk ide ezzel az egyedi gond miatt. legjobb lenne ha tudnánk valami élő beszédes formában segíteni sokkal gyorsabb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Vicu21
tag
válasz Headless #12007 üzenetére
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 7.0G 16.6M 6.6G 0% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 61.7M 716.0K 61.0M 1% /tmp
/dev/sda1 7.0G 16.6M 6.6G 0% /overlay
overlayfs:/overlay 7.0G 16.6M 6.6G 0% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /devazért csak mi irogatunk itten, mert akinek volt esze, elment aludni
mindkettőtöknek köszönöm a segítséget! -
rembrant
tag
Érdeklődnék, hogy a Suste féle 0.6 verzió új kernellel van?
-
trance89
őstag
üdv
van otthon egy porosodó 2,5"-os wd blue lemezem amit rá akarok kötni a 3600-ra amin suste kolléga legújabb firmje ketyeg, mindössze egy adaptert szeretnék hozzá amivel megbízhatóan működne, nem fogom hordozni, kizárólag a router mellett fog pihenni
ezeket néztem:
AXAGON ADSA-1S
ICY BOX AC603
mivel kizárólag routerre lesz így az usb3.0 sem érdekel
van valakinek tapasztalata hasonló adapterekkel? a gyártó tökmindegy csak megbízhatóan működjön nonstop a routeren lógva
köszi előre is -
suste
veterán
válasz trance89 #12016 üzenetére
ha van lehetőséged, akkor inkább egy elérhető boltban személyesen vegyél valamit
lehet kicsit drágább lesz (de eleve nem egy óriási árról beszélünk), de ha mégsem megy, akkor gyorsan visszaviszed, és kicserélteted másikra
jellemzően három dolog szokott történni:
1: nem is ismeri fel vele a router
2: felismeri, de magas terhelést okoz, és/vagy leszakad a rendszerről a HDD
3: rendben működik -
atideath
tag
Sziasztok!
Felraktam a legújabb SUSTE-t átolvastam a readme-ket.A Lucie oldal bejön de már a 9092-re már Hozzáférés Megtagadva felirat jelenik meg. A 9093 meg egyáltalán be sem jön. Valaki tud esetleg ebben segíteni? Köszönöm!
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
Tegla80
addikt
válasz trance89 #12016 üzenetére
Szia
Igaz gyari fw mellett ,de idonkent a routeren log nalam is egy wd blue 320gb os verza,ami egy sharkoon hazban van.
Siman az "Y" kabelen taplalja a router es meg le is kapcsolja teljesen,ha x ideig(kb 15perc) nincs hasznalva.A hazon a led is kialszik ilyenkor, (ezt valszeg a router tudja,mert siman a tv-n nem kapcsol ki a led a hazon,csak szimplan nem "pörgeti" ha nem hasznalom) ,de a tartalomra kattintva pl a tv -vel mar indul is es keszen all a lejatszasra.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Ismét a segítségeteket kérem. A HDD tartalmát szeretném FTP-n elérni kívülről (munkahelyről). Ha átírom az IP-t a kintire és a portot a 2221-re és a többit nem bántom, akkor működni fog?
Természetesen újként hozzáadva, előtte a 8081-es porton keresztül felhasználónév és jelszó megadása megadása mellett.
Üdv: Mocsokba
-
palikamu
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy félre flash-elt WDR3600, se kép se hang. Soros konzolból sem lehet elérni. A recovery működik, feltölti magára a firmware-t, de nem történik semmi. A recovery ténykedését lehet konzolból figyelni az eredmény a következő:T T T
TFTP error: 'File not found' (1)
Starting againUsing eth0 device
TFTP from server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.0.86
Filename 'wdr3600v1_tp_recovery.bin'.
Load address: 0x80060000
Loading: T ##########################################################################
#
#########################################################################
###########################################################################
###################T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
Using eth0 device
Loading: len bad 46 < 544
T T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
Using eth0 device
Loading: #################################################################
#################################################################
############################
done
Bytes transferred = 8126464 (7c0000 hex)
original_product_id = 00
original_product_ver = 00
recovery_product_id = 36000001
recovery_product_ver = 01
auto update firmware: product id verify fail!
Autobooting in 1 seconds
## Booting image at 9f020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... OKStarting kernel ...
Erre tudtok valami orvosságot?
-
MODERÁTOR
-
palikamu
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12024 üzenetére
De nem indul el. Soros konzol sincs csak úgy magában. Ha elindítom a recovery üzemmódot akkor láthatóak a fentiek, ha csak úgy be akarok lépni, akkor fekete ablak a putty-ban.
-
palikamu
csendes tag
válasz Kicsirics77 #12025 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom, bár kicsit macerás lesz. Kb. 10 percenként van egy próbálkozás, ha nem sikerül, soros adapter ki - recovery - soros adapter be - putty indít - TFTP start - recovery lefut. És ezt minden sikertelen próbálkozás után el kell játszani.
-
MODERÁTOR
-
palikamu
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12028 üzenetére
Bocs, lehet hogy rosszul fogalmaztam.
Olyan konzol nincs, hogy a boot folyamatot látnám. Csatlakozom a putty-al, de semmi nem történik, csak fekete ablak korlátlan ideig. Ha elindítom a recovery-t és utána indítom a putty-ot, akkor láthatóak a fentiek, de csak az. A "Starting kernel ..." után semmi. -
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
válasz palikamu #12029 üzenetére
Szia!
Ha elindítod a putty-ot a soros porton, akkor bekapcsoláskor éppen úgy látnod kell a boot folyamatot, mint recovery esetén. Ugyanis a recovery-t is a bootloader indítja.
A tftp próbálkozásokon pedig látszik, hogy egyrészt néha hiba van az átvitelben (ezek a T betűk a # helyett - esetleg próbáld meg másik LAN kábellel), másrészt pedig nem jó firmware-t töltöttél rá (auto update firmware: product id verify fail). Egy bootloader nélküli, az adott típushoz való firmware legyen a tftp könyvtárban.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
palikamu
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12030 üzenetére
Már minden félét rápróbáltam, a gyári stripped-et, általam vágott gyárit, openwrt-t, de az eredmény ugyan az. Nem bootol. Arra gondoltam, hogy a recovery_product_id és a recovery_product_ver nem egyezik az original-al és így a recovery folyamat leáll a firmware felmásolása után.
-
palikamu
csendes tag
válasz vargalex #12031 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válasz, megpróbálom másik kábellel is. Bootloader nélküli firmware-el jól el vagyok látva, volt amit letöltöttem, volt amit én csináltam, de még egyik sem segített. A boot folyamatot valamiért nem látom, az hogy a recovery-t igen, csak véletlenül derült ki
-
PieHUN
csendes tag
Sziasztok!
Frissen felraktam a suste-féle legújabb buildet a routeremre, de picit elakadtam.
Van egy Raspberry Pi-m, amire rákötöttem egy külső merevlemezt. Ennek tartalmát jelszóval védve megosztottam Samba-n (Windows-os gép látja, teljesen eléri, ír-olvas, stb.).
Hogyan tudnám ezt a merevlemezt felmountolni valahova a routeren, hogy később az ezen lévő egyik mappát FTP-n megoszthassam?Raspberry-n megosztás-t így éri el a Windows-os gép: \\192.168.xxx.xxx\mappa néven, user felhasználó és pass jelszóval
Routeren extroot már megy, felraktam a kmod-fs-cifs csomagot is, a leírásban lévő példát próbáltam így:
mount -t cifs //192.168.xxx.xxx/mappa /mnt -o user=user,passwd=pass,sec=ntlmErre ezt kaptam:
mount: mounting //192.168.xxx.xxx/mappa on /mnt failed: No such deviceMit ronthattam el? Esetleg meg lehet oldani, hogy minden induláskor felmountolja magától? (/etc/fstab-ot nem találtam...)
-
Headless
őstag
válasz PieHUN #12035 üzenetére
Nincs feltelepítve a kernelmod.
Luci-> renndszer -> szoftver -> Beállítások -> kommentezd ki suste repóján kívül az összeset. (# a sor elejére)
Majd frissíts csomaglistát, és telepítsd a kmod-fs-cifs csomagot.
Azután a readme-t olvasd el vannak példák a mountolásra.Indulás legegyszerűbben rc.localba berakod.
[ Szerkesztve ]
-
palikamu
csendes tag
válasz vargalex #12034 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült megoldanom. Kellett hozzá egy másik UTP kábel és egy délelőtt, hogy sikerüljön begépelni a "tpl"-t. Most a legfrissebb gyári van rajta, úgy tűnik minden működik. Érdekes, hogy ha rá van dugva a soros átalakítóval a gépre, nem bootol be, de ez a normális ügymenetet nem befolyásolja, ha pedig mindenképpen be akarok lépni a U-Boot-ba, jó reflexekkel egy pár próbálkozásból megoldható.
-
MODERÁTOR
-
palikamu
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12038 üzenetére
A TFTP feltöltés akadozott, azért javasolta Alex, hogy próbáljam ki másik kábellel.
-
MODERÁTOR
válasz palikamu #12039 üzenetére
Persze értem, de a TFTP az már egy következő fázis, viszont a tpl parancs beírása egész biztos nem az UTP kábel miatt akadt meg, szerintem csak bele kellett jönnöd, kellett ez a gyakorlás, mert önmagában ez, tehát a bootloader megállítása megy UTP kábel nélkül is, csak sorossal összekötve.
[ Szerkesztve ]
-
palikamu
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12040 üzenetére
A 12023-asban írtam le a problémát. Nálam a tpl csak a TFTP után volt lehetséges, mert a router nem volt hajlandó elindulni, csak recovery módban, de mivel az akadozott soha nem lehetett tudni mikor jön a tpl. Ha meg be van dugva a soros kábel, még most sem indul a router.
-
MODERÁTOR
-
Headless
őstag
válasz PieHUN #12045 üzenetére
luci -> rendszer-> rendszerindítás alul textbox. (/etc/rc.local)
az exit 0 sor elé írd be a mount parancsot amivel működik...
tehát a
mount -cifs ....Amúgy én is inkább csak az rpi-t használnám, mert dupla megosztáson keresztül lassabb lesz, mint ha csak a portot forwardolod a pi-re.
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz PieHUN #12049 üzenetére
Akkor meg minek a pi-re ftp? Nálam a pi csak samba megosztásból veszi a filmeket, bár ügye ha BD50-et akarsz nézni így az nem fog menni, de sima 8-10 GB-os full hd simán átmegy még wifin is, igaz, egy kicsit állítanom kellett kodiban, a bufferelést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.