Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz Vesa #1943 üzenetére

    Az áremelkedés egyetlen hatásos ellenszere a piaci verseny. Azt kell(ene) jól "menedzselni" állami szinten, és nem fulladnánk bele az inflációba. Úgy nem működik, hogy pl. mint telkó szektornál, itt van 3 versenyző, évtizedekig kartelleznek, majd mikor bejön a Digi és letörné az árakat, akkor állami segítséggel kitúrják. Egy minimum ára meg mindennek van, mondjuk így érthetően: veszteségesen senki nem fog hosszú időn keresztül adni semmit.
    De az, hogy állami beavatkozással egekbe toljuk az inflációt: ár stopok, kisker különadók, nem fog működni, mert ahogy írod is, beépül az árba. Jó, értem én, hogy a totál versenyképtelen CBA-t, Coop-ot, meg mittomit kell mentegetni, de ha ezek a szoci. csökevények nem kilopták volna évtizedekig a lét a cégből, hanem fejlesztenek, akkor most nem sírna a szájuk, hogy az Aldi elviszi a forgalmat.
    Láttam 20+ éve olyan Áfész elnököt, aki simán sofőrt tartott a céges autóhoz, mert a szoci időkben megszokta, hogy az összeröffenéseken csatak részegre issza magát. A cége meg szép lassan csődbe ment. Vagy a híres hárombetűsnél az egyik tulaj "nájlozacsiba" csomagolt :D pénzzel rohangált a folyosón, és üvöltözött, hogy ez a lóvé b.szátok meg... A fejlesztés helyett meg inkább költöttek a saját luxus kiadásaikra. Nemtom, változott-e azóta ez a remek üzleti hozzáállás, de a boltjaik jó részének állapotából nem erre következtetnék. Csak akkor az ilyen életképtelen vállalkozásokat nem támogatni, hanem kiirtani kellene. A fogyasztók - mi- jobban járnának, de azt Mo-on ugye ki nem sz..ja le.

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák