Új hozzászólás Aktív témák

  • avl

    aktív tag

    válasz aAron_ #1196 üzenetére

    nagyon jo a kerdes ! :R

    nekem sincs jobb "strategiam", mint a "homokba dugasa a fejnek" azaz: semmi latvanyosan sem kezelem penzügyileg,
    pszichesen meg ugy, hogy nem olyan nagy dolog az anyagi !! ezt full komolyan gondolom (millio sok penzzel minimalisan összefüggö, abszolut nem nagy penzigenyü dolog van, ami igazi gazdagito élmény)

    ...hajlok az önironiara, humorra is (a viccet átérzem: 30 ev köbanya kenyszermunka utan megkapja a penzt, elmegy rulett piroson; mire mondja: könnyen jött, könnyen ment)

    en törekszem arra is, hogy semmiben se legyen 15%-nyim se - persze veszettül korrelalo dolgaim vannak (rv. ETF-ek akár), de mégsem 1.00 a korrelaciojuk

    talan ezert is vannak "leszolt" (nem is teljesen "jogtalanul") bef.alapjaim is, meg NYESZ, ÖNYUP, allampapir is, de en is tulnyomo rv. longban vagyok, mint Te, söt en inkabb 85-90%-nyi részben, pedig (?) en közelebb a 60-hoz, mint az 50-hez en, de közelebb az 50-hez, mint a 70-hez :-)

    szerintem meglehet nem is kezelhetö, hiszen attol sosem latott, hogy azt sem tudjuk mi az

    persze van olyan resze, ami ma talan lathato, mint pl. amiket soroltal (demografia, klima) de gondolom az ETF-ek "kiforrják magukbol", pl. mert egyre kisebb sulyuk lesz olyanoknak, amik a "befuccs" felé haladnak (láthatóan)

    nekem az olyan (is) a "a hosszútávú, korábban még sosem látott kockázat" mint aszteroida a Földre, atomos haboru, de ezek eseten nem gondolom, hogy penzügyi eszköz szamit (bunkert nem epit[tet]ek, sajat ürallomasra nem futja, ...:-)

Új hozzászólás Aktív témák