Hirdetés
Aktív témák
-
CriticalHit
őstag
Igazán jelezhetne egy figyelmezetéssel, ha olyan küldetésbe kezdesz, amely sikertelenné tesz egy másikat (pl. The walls have ears / Baltimore's Nightmare).
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Wolverine
félisten
válasz CriticalHit #1452 üzenetére
Ennyit tesz az, hogy RPG - vannak döntések, amik miatt komplett sztoriszálakat nem fogsz elérni.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
hohoo
senior tag
Ez a játék tényleg szar vagy valamit nem vettem észre?
Először is a kardozás most tényleg ilyen diablos hacknslash lett(klikkelgetni mint a hülye néha elfutkározni (már ha éppen hajlandó futni mert van amikor csak áll mint egy hülye))?
Honnan a piből kéne tudnom hogy hova scriptelték be az átjárható dolgokat (mert ugye semmi szabadság nincs attól hogy én úgy látom ott át lehet menni, itt átmászni még nem lehet)?
Milyen utmutatás ez hogy omlaszd be a nekkerjáratokat? Milyen nekkerjáratokat hol a francba? Ahol kiírja ott elég nagy területen nincs semmiféle járat.
Menjek le a troll barlangjába. Felmegyek a híd tetejére, semmi. Körbemegyek semmi. Próbálom követni a folyó partját egye magasabb mind2 irányban. Aztán meg az erdőbe teljesen random helyeken rámtámad vagy 10 szörny, csoportos mód mint az 1-ben meg nincs, vagy is nem tudok róla mert egy retkes irányítás beállító felület nincs, a legtöbbet irányítóbillentyűt így is a billentyűzet végigzongorázásával találtam meg, mert a tutorial feliratok általában harc közben jelennek meg 2 másodpercre macskapöcse betűméretben.[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
Gergosz2
veterán
a prostiknak mi értelme van azon kívül , hogy meghúzod őket azt kész.
Azt vettem észre hogy életerőt is vesz le.Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Wolverine
félisten
válasz CriticalHit #1458 üzenetére
Most komolyan villogjon már az intróban egy felirat, hogy
SPOILER!
"ha megölöd Aryant, akkor elveszted annak lehetőségét, hogy több felszerelést bírj el - tényleg megteszed?""I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
hohoo
senior tag
válasz schwartz #1461 üzenetére
muhaha agy-sérv ehhez a játékhoz kb annyi agy kell mint a diablo2-höz plusz egy kis megszállottság hogy bolyongjál fél órát mire megtalálod a készítők által bescriptelt ösvényt (mert hogy ugye mindent 1 féle úton lehet megközelíteni, és azt már megtanultam a witcher 1-nél hogy a logikus útnál mindig szó szerint láthatatlan falba ütközöl, vagy nem jelenik meg a menü
Így első fejezet közepén lejött néhány dolog a játékból:
-unalmas küldetések 5x ugyanazt újra és újra pl az elején a ballisztánál minden milliméter beállítás után "öld meg az ellenséges katonákat", ott is a beállítás annyiban kimerült hogy nyomogatni kell az egérgombot jó gyorsan.
-botrányos magyar fordítás, nem csak egyszerűen rossz hanem bizonyos részek teljesen értelmetlenek, már a beállításoknál is nettó marhaság a fordítások 50%-a, érdemesebb angolra állítani
-zavaros történet bizonyos előzmények amikről beszélgetnek nincsenek is benne a witcher 1-ben, sem sehol, csak nézem hogy ez meg mi a rákról beszél? Elve az egész valami ostromnál kezdődik, de hogy hogy kerültek oda meg mi a helyzet arról szó sincs, pedig állítólag a 1 végétől kéne folytatódnia
- 0 szabadság bolyongással kell megtalálni a készítők által kijelölt egyetlen ösvényt a küldetés végéhez (tehát az 1 hez képest semmit sem fejlődött ebben)
- a verekedés rendszer... hát azt aki kitalálta az tuti nem normális, kb gta sa kocsiugráltatás szint(ami dög unalmas, de egyben rohadtul idegesítő)
- az 1 meg tudott fogni úgy hogy alig tudtam otthagyni, ebből viszont fél óra játék után mindig ki kell lépnemT-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
Wolverine
félisten
-
GypsFulvus2
őstag
Ami eddig lejött a játékból:
-érdekes és változatos küldetések. Sehol sem láttam korábban olyan küldetést például, hogy szedd össze s a széthányt felszerelésed, és rekonstruáld a történteket egy részeg éjszaka után. Amelynek során kurtizánokból próbáltatok meg tutajt építeni a haverjaiddal, és átkelni a folyón, mert az egyiküknek egyszer azt mondták, hogy előbb fogja a fenti műveletet végrehajtani, mint meghágni négy elf nőt egy éjszaka alatt... a lényeg: nem volt két egyforma küldetés, sehol sincsenek a jól ismert RPG sablonok, "szedj össze 10 akármit, és vidd el xy-nak"...
-kitűnő és tökéletesen érthető magyar fordítás (mellesleg u. az fordította le aki az Utolsó Kívánság könyvet is, lengyel eredetiről). Össze sem hasonlítható az első rész tényleg ócska fordításával. A szöveg mindenhol konzisztens és tökéletesen érthető. Ha valamit nem értesz, a hiba benned van. Angolul pont u. annyira érthető: teljesen. Az ostrom alatt tökéletesen érthetően elmondja, hogyan és miért kerültetek oda. Kivéve persze ha elnyomogatod az átvezető videókat és a tutorialt.
-tökéletesen érthető, világos és fordulatos történet. Az utalások amit hiányolsz a Sapkowski által írt könyvekben vannak. Ha pl elolvasod az első magyarul is kiadott kötetet számos kiegészítő információt találsz. ezek azonban a történet megértéséhez nem szükségesek.
- Az egyes területeken teljes szabadság: oda mész ahová akarsz, és olyan sorrendben végzed el a mellékküldetéseket, amilyen sorrendben neked tettszik. Bolyongani nem kell, mert egyértelmű mit is kellene csinálnod. Más kérdés, hogy nincs senkinek a szájába rágva, hogy "vegyél egy méhkasbombát és dugdossad bele a nekkerfészkekbe, amelyeket itt és itt találsz vazze!" , csak megemlíti a szörnyhatározó, hogy a nekkerek a méhkasbombára érzékenyek...
Egyébként, ha nem tűnt fel eddig, ez egy RPG, abban szoktak "bolyongani"-a verekedés rendszer nem egy nagy dörrenés, de semmivel sem rosszabb, mint mondjuk az első részben.
- nehéz és taktikus harc. Jobb, mint az első részben. Hard fokozaton játszom, és bár jó néhányszor megizzadtam, párszor meg is halt Geralt, de eddig nem találkoztam teljesíthetetlen küldetéssel.
Azon külön röhögtem, hogy a korábbi hozzászólásodban a tutorialt hiányolod, amikor azt bármikor el lehet érni a journal egyik fülének megnyitásával...
Összefoglalva: hagyd ezt a játékot, nem neked való, inkább menj vissza CoD-ozni...
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
maszi99
őstag
Én csak 1 dolgot nem látok tisztán amiket leírsz.
"- az 1 meg tudott fogni úgy hogy alig tudtam otthagyni, ebből viszont fél óra játék után mindig ki kell lépnem"
Ez csak 1 az ellentétek közül !!!
2 eset lehetséges, szándékosan troll-kodsz itt, vagy megpróbálsz a stílusodtól valami teljesen mást kipróbálni
Mind 2 esetben nagyon rosszul csinálod, nem akarlak sehova sem küldeni, de illene némileg tájékozódni, és nem mindenféle zagyvaságot összehordani.
Lehet valahol jó kis játékos vagy, de itt ezt nem kéne ...., már ha lehet, megköszönném
Ne vedd feszültségnek a dolgot, csak gondold át
Pl:
Nekem általánosságban a rengeteg lövöldözős agyatlan játékokkal tele van a törpöm, de akadt 1-2 olyan közülük ami megfogott (stalker sorozat), és igenis végigtoltam mert bejött valamilyen indokkal.
Nem irkáltam tele a stalker topikot a saját bénaságommal, hanem erőt vettem magamon, és igyekeztem elsajátítani azt amihez lövésem sem volt addig, pedig köpködtem eleinte rendesen magamban
Utólagosan nem kellett megállapítani magamról, hogy lehettem ekkora lúzer
Na most el kell gondolkodni: miért ülsz a játék előtt ennyi ideje ??????http://gamepod.hu/teszt/nadirim/mult.html
-
looser
addikt
Jézusom, Stöki ennél sokkal színvonalasabb cikkeket írt az ezredfordulón...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
CriticalHit
őstag
válasz Wolverine #1460 üzenetére
jó szerepjátékra -többek között- az jellemző, hogy bőséges és tartalmas interaktív párbeszédekkel és háttér információkkal ad lehetőséget a karakter számára, arra hogy a hozzá legközelebb álló döntést meghozza
jó szerepjátékban Aryan sorsát az előtörténete határozza meg, nem pedig az, hogy a döntésed után mi a jutalom
jó szerepjátékban nem lophatsz büntetlenül mindent, mindenkitől
jó szerepjátéknan karakteredet- külsőleg és belsőleg is- kedvedre formálhatod
jó szerepjáték a Wizardy sorozat, a BG saga és Planscape[ Szerkesztve ]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
GypsFulvus2
őstag
válasz CriticalHit #1469 üzenetére
Valóban? Akkor a Tormentben milyen információk alapján döntöttél mondjuk Vhailor sorsáról? Amikor találkozol vele kb annyit tudsz róla mint itt Arayanról. És ott is egyből döntened kell: vele vagy nélküle? Úgy gondolom, a nagy klasszikusok esetében létezik egy "nosztalgiafaktor". Épp a W2 az ami engem a legjobban emlékeztet a klasszikusok hangulatára az utóbbi évek RPG-i közül. Illetve még a Drakensang két része.
Ilyen jó történet pl. a Torment óta nem volt. Ha pedig megnyitod a journalt és elolvasod bejegyzéseket meg a könyveket hát éppenséggel elég bőséges háttér információt kapsz (bár az első részben valóban több volt - ott alapozták meg a világot). A játék tökletesen illeszkedik Sapkowski könyveinek tartalmához, rengeteg szösszenettel, utalással azokra a történetekre. Mivel Geralt alakja és jelleme ezekben eléggé keményen le van fektetve itt ne várj szabad alakíthatóságot.
Az pedig, hogy egyből mindent tudj egy karakterről, és pontosan tudd egy választásod következményeit, nem volt sem a BG-ben sem a Tormentben, sem az első két Fallout-ban.
Amit a korábbi hozzászólásodban hiányolsz, az pont a kripli "szerepjátékosokat" kézen fogva vezető, mindent szájbarágó, elhibázhatatlan küldetéseket adó, térképen mindent pontosan megjelölő, semmi kihívást nem jelentő "műanyag RPG"-k jellemzője, mint amilyen mondjuk a DA2.[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Witcher 2-őt lehet játszani az első rész ismerete nélkül? Most kezdenék neki, de lenne olyan hiányosság ami miatt nem érteném a 2-ben a sztorit?
-
L3zl13
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #1471 üzenetére
"Amit a korábbi hozzászólásodban hiányolsz"
Biztos jó embernek írod ezt? Én semmi ilyesmit nem láttam a korábbi hozzászólásaiban.
Ami a többit iileti, időnként tényleg realisztikus lehet, ha úgy kell döntéseket hozni, hogy nem ismerünk minden tényt, vagy a lehetséges következményeket (főleg, ha azok valami váratlan fordulat miatt alakulnak úgy), úgyhogy ez nem feltétlenül hiba.
Aki hülye, haljon meg!
-
maszi99
őstag
Üdv a fedélzeten
Játszhatod nyugodtan a 2. részt az első ismerete nélkül sem probléma
Bár ha az elsőt ismernéd, akkor sokkal kevesebb lenne az újdonság, hogy ki kicsoda, meg mi micsoda, növény, tárgy, szörny ismeret, stb
De mint új belépőnek is egész jól el lehet boldogulni vele, nagyon szépen bele lehet jönni, főleg, ha szereti a műfajt valakiIsten hozott, és jó vadászatot uram:
http://gamepod.hu/teszt/nadirim/mult.html
-
GypsFulvus2
őstag
Erre a hozzászólásra gondoltam. Hogy ismét egy klaszikus példát hozzak, a Tormentben sem figyelmeztet senki és semmi arra, hogy ha nem a megfelelő válaszokat adod Raven-nak, akkor bizonyos fejlesztéseket nem végezhetsz el a karakteren. Vagy ha Hargrimm-nek rossz válaszokat adsz, akkor a Néma Királyhoz sosem jutsz be, és nem hajthatod végre ManyAsOne küldetését. És még sorolhatnám.
Az utóbbi időben tényleg csak ilyen "fogd a kezem, mutasd az utat" típusú RPG-ket adtak ki és a W2 ebből a szempontból szerintem üdítő kivétel. Gondolom tudatosan tervezték ilyenre, ahogyan a harc is nyilván nem véletlenül nehezebb az átlagnál.[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Grafot hol lehet benne állítani? A menüben csak gamma és brightness beállításokra van lehetőség.
-
HaaS
addikt
-
Chosen
addikt
válasz Wolverine #1479 üzenetére
Köszi.
Egyébként elkezdtem játszani vele, de tényleg nem azoknak van kitalálva akik most kezdték és nem az elsővel. Már az Assault küldinél megakadtam, rám jönnek egyszerre 10-en és ha nem úgy harcolok ahogy kellene a játék szerint már halok is. Lehetne kicsit kíméletesebb a játék hogy rávezet lassan a harcra, hogy bele tudjon tanulni az ember, nem egyből egy hadsereg ellen 0 tapasztalattal.
-
KKaresz45
senior tag
Ez végig így lesz, ne számíts javulásra. Mindig többen jönnek, és körül akarnak majd venni. Menekülni kell, ha nem akarsz beragadni közéjük. Minél előbb szerezd meg a csoportos harc képességet, amivel a többi körülötted levő is sebződik, nem csak az, akit konkrétan ütsz. Meg van egy olyan talent is, amivel kevésbé sebződsz, ha hátulról ütnek. Ez is erősen javasolt.
Ja, és jelhasználattal is segíthetsz magadon. Ellőkheted őket magadtól, vagy Igni jellel megégetheted őket, akkor is kapsz egy kis levegőt. Bár ezekhez azért fejlődni kell egy kicsit, hogy hatékonyak legyenek.
-
Chosen
addikt
válasz KKaresz45 #1481 üzenetére
Mondjuk azért az meglepett, hogy bár eléggé tapasztalt vagyok játékokban, de még easy-n is megakadtam, pedig rég nem volt már ilyen. Más szemszögből nézve legalább nincs "elcasualosodva" mint a 2011-es játékok nagyrésze, hogy szinte kattintanom se kell csak fut a story alattam.
[ Szerkesztve ]
-
KKaresz45
senior tag
Azért Easy-n meg Normalon tényleg csak az eleje nehéz, amíg nincsenek meg a megfelelő képességeid és nincsenek táposabb cuccaid. Az ellenfelek taktikája nem fog változni, de ahogy fejlődsz, egyre könnyebb lesz. Az első fejezet közepére/végére már nem nagyon lesz kihívás a harc több ellenféllel sem.
-
Chosen
addikt
válasz KKaresz45 #1483 üzenetére
Iszonyat idegesítő, hogy halál lassan reagál mindenre. Nyomom a védekezést, erre áll tovább, rég kattintgatok 1000-el hogy támadjon, nem csinál semmit, majd amikor üt egyet végre azt is mellé. A reflexein lehet később fejleszteni + hogy ne 10mp legyen mire körbepörgeti meg villogtatja a kardját csak éppen nem üt? Ha nem akkor most hagyom abba, csak felidegesít.
-
maszi99
őstag
Amikor bekapcsolod a gépet, és elindítod a játékot, akkor is reakciókésés van ?
Vagy csak a későbbiekben jelentkezik nálad az esemény, esetleg a kezdetektől állandó ?
Néha nálam is előfordult, de ritkán (pár esetben), és akkor állandósult
Ilyenkor mentettem, kiléptem, majd folytattam máskor, és megszűnt a jelenséghttp://gamepod.hu/teszt/nadirim/mult.html
-
Chosen
addikt
válasz maszi99 #1485 üzenetére
Kicsit félreértettél, nem a bevitel és a cselekmény között van késés, hanem a megvalósításban, lenyomom az ütést, alig akar reagálni a kari, utána ultra lassan emeli a kardot és 10 perc mire üt egyet, +lenyomom a védekezést és nem azonnal véd, hanem áll egy helyben és csak pillanatokkal később kezdi el felemelni a kardot védekezéshez, miközben 2x leütnek már. Néha többször is le kell nyomni hogy végre elkezdje -vagy csak annyira lassan csinálja mintha le sem nyomtam volna-
[ Szerkesztve ]
-
maszi99
őstag
-
AusWolf
őstag
Sziasztok.
Biztosan volt már hasonló hozzászólás, de inkább megkérdezem, hátha mégsem. Szóval, a gond a következő: nem bírom elindítani a játékot. Végigfut a sok reklám videó, aztán főmenü helyett "a program problémát észlelt és leáll, a windows megoldást keres, stb". A külföldi fórumokon leírtak közül mindent próbáltam. AA kikapcsolást, ablakban indítást, rendszergazdaként futtatást, víruskereső leállítást, újratelepítést, patchelést 1.3-ra, más felbontást, Catalyst AI letiltást... Semmi sem működött. Eredeti Windowsom van (Win 7 Home Premium) a legújabb frissítésekkel, plusz a legfrissebb VGA driver. Konfigom: Core i5-480M, 4 GB DDR3, Radeon 6550M 1 GB. Az a legérdekesebb, hogy kb. 2 hete még gond nélkül ment. Szerintetek mi a gond? Előre is köszi a segítséget.Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
gbor08
csendes tag
sumdudum: esetleg nekem is átküldenéd a mentést?
-
AusWolf
őstag
válasz maszi99 #1493 üzenetére
Én marha, felraktam a Win7 SP1-et, és így valamiért nincsenek visszaállítási pontok ezelőttről.
Sikerült működésre bírni a játékot a "Vendég" fiókból. A sajátomban viszont már a reklám videók se jönnek elő, a farkasfejnél megáll a tudomány. Nem lehet, hogy a Witcher 1 mentéseim, vagy valami más a saját mappámban zavarja?
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
Chosen
addikt
Visszavettem kicsit a grafot, így megvan 50-60FPS-em szinte mindig, így már jobban reagál, de még mindig van egy gondom: Továbbvittem a játékot a számomra egyetlen használható varázslattal, a Queen-nel (remélem tényleg ez a neve), szóval ezt aktiválom, közben harcolok, így meg tudom csinálni, de: ha aktiváltam közben sokszor hiába nyomom a védekezést, nem védekezik, csak egyhelyben áll, ha elugrok vagy csinálok valamit és utána nyomom akkor meg védekezik rendesen. Ez valami bug?
-
AusWolf
őstag
válasz maszi99 #1496 üzenetére
Persze. Automata mentések, gyorsmentések... A játék persze nem írja felül a régit, hanem mindig újat hoz létre. Ez nálam a játék elejétől a végéig 241 darab, egyenként 12-25 MB-os mentést jelent. Rejtély, hogy miért ilyen nagyok. Mint ahogy az is rejtély, hogy ez miért zavarja a Witcher 2-t. Mindenesetre örülök, hogy most már működik, úgyhogy megyek is játszani.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
schwartz
addikt
A vedekezes fugg az idozitestol es az erely (vigor) pontoktol. Alacsony szinten csak a veled szemben allo fel csapasait tudod kivedeni a tobbieket nem. Kesobb ez tovabb fejlesztheto...
(ha jol emlekszem a varazslatok is erely pontokat hasznalnak)[ Szerkesztve ]
If he dies, he dies.
-
Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest