Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Háromnegyed órányi videón a Kingdom Come Deliverance 2
- Indiana Jones and the Great Circle - Íme a gépigény
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Jövő év tavaszára halasztották a Commandos Origins megjelenését
- Delta Force: Hawk Ops
- Forza Horizon 4 nem indul
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz westcoastog #33250 üzenetére
A yt nem fekszik a tv-nek? Én is ezt tapasztaltam.
-
addikt
válasz westcoastog #33248 üzenetére
Amit Alarikman -nak küldtél, az elég felhős. Ha nem lett volna nálam C655 akkor is azt mondanám, hogy nem teljesen normális. Bár lehet a kép, háttérszín egy kicsit csalóka, talán a fotó is, de nálam tuti nem így nézett ki.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
westcoastog
veterán
Ja hogy így. Telefon felerősíti. Nyilván ha nem tökéletesen szemben ülök a tévével feltűnőbb teljesen fekete képnél, de az én standardom szerint ez elnézhető.
Szabad szemmel is bőven kiszúrható azért.
#33251beyruth82
Hát ja, se pc-ről nézve, se a saját youtube appján. Sajnos 99% yt tartalmat fogyasztok csak.Lehet vehettem volna egy kategóriával fentebbről tévét..
A LG-m is vacak, az első tévémen beégtek a szövegek meg a statikus elemek, a garanciális csere tévé meg dirty screen effectes volt, de azt használtam 7 évig..Még ezt is kénytelen vagyok másfél évig használni, míg a részletfizetés le nem jár.
Ha csak nem jön egy csodafirmware ami javít a képfeldolgozáson.[ Szerkesztve ]
-
Cocos 2.
csendes tag
válasz DeadmaN89 #33234 üzenetére
Igen,de még nagyobb baj lett. A tv falon van és nehez a kábelekhez hozzáférni. Hogy könnyebb legyen kivettem a tv kártyát. Mikor végeztem a kábelek ellenőrzésével és visszatettem (volna) a kártyát ,a kicsi hely miatt ferdén nyomtam be és elhajlottak a tüskék a fogadómodulban. Legalább nem idegesít innen a tv csatornák problémája.Persze ez nem garanciális javítás lesz. Lehet belevágom a kisfejszét ebbe a szxrba a végén. 2006-ban vásárolt samu plazmám a mai napig jó. Soha nem volt javítva. A 3D-LG tv-m 5 év után hiba nélkül cseréltem le.A samu led tv-m 8 éves és hibátlan. Ez a szar 3 hónapos.Ahhhhh...
-
pistabyte
tag
válasz westcoastog #33244 üzenetére
Nálam játékok alatt a c805 meg a monitor is. Az élességet levettem 0-ra, utána nálam teljesen megszűnt a vibrálás.
Egy próbát hátha megérne nálad is. -
freeland0806
kezdő
Mikor már azt hinném, hogy na most találtam egy jó TV-t (C805) ilyeneket kell olvasnom, amiket fentebb írtatok. Szerintem amint visszakaptam a pénzem feldobok egy érmét. Ha fej Hisense 55U7KQ ha írás TCL 55C805. Úgy látszik tökmindegy melyiket veszem, úgyis 50-50 hogy kifog az ember valami sz@rt.
-
Qtya123
őstag
válasz mikrofon #33204 üzenetére
"Érdekes az is, hogy miből vonod le ezt a következtetést..."
Khm... talán abból, hogy írtál egy hisztis litániát meg tipikus így, tipikus úgy dumát, miközben odáig nem jutottál, hogy átgondold, hogy amibe belekötöttél, azokat egyáltalán nem mondtam, sőt van aminek pont az ellenkezőjét állítotam?
Vagy onnan, hogyha bárki egynél többször beírja ide, hogy hiba van, akkor felemlegeted, hogy minek irkálnak ide ezek az emberek állandóan?De mindegy is, haladjunk tovább... kiszálltam ebből a vonalából a beszélgetésnek, semmiben nem viszi előrébb a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz westcoastog #33255 üzenetére
Igaz, hogy nem a legjobb a betekintési szöge a C655 -nek, meg ugye sima QLED -ről van szó, de azért ez a képhez képest enyhébb kivitelben is sok.
Meg ha a kisebb kivitelnél lehetnek is gondok, az 55 colnál már normálisabban kell(ene) kinéznie. Nálam 65 colos volt. A betekintési szög könnyen torzult, de még OLED demónál is elég szépen hozta a feketét felhősödés nélkül. Ahhoz képest, hogy sima QLED.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz freeland0806 #33258 üzenetére
Ha jól rémlik a Hisense -ben kevesebb zóna van. Illetve nekem egyik OS sem a kedvencem, de akkor már inkább droid.
Euronics -ba érdemes benézni és nyomkodni egy kicsit mindegyiket. Akár pendrive -on vitt anyaggal. Ott meg tudod nézni a VIDAA -t is.
Valószínű a Hisense sem rossz TV, de én inkább a TCL -t venném.
Szerk.:
OLED alatt, ha mini LED -et vagy sima QLED -et néznék, akkor biztos ebből a két márkából választanék.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz freeland0806 #33258 üzenetére
Szerintem a túltolt javítások/élesítés ami gondokat okoz, alapértelmezetten, túl van spilázva a dolog. Persze az ember azt várná hogy űberszappanopera lefolyós kép lesz maxra húzva de ez valamiért nem működik így. ezért a pénzért amibe kerül az 55C805 egy kiváló vétel, pazar fekete és színek, jó rendszer fut rajta. Nem önigazolás mert én is látok apró problémát csak nem nagyitom fel.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
ETOM
addikt
Ezt akkor is csinálja ha nem pc-vel nézed? Mármint letöltve és gyári lejátszóval pl.
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
veterán
Te is adj linket az eredeti youtube videóhoz, hogy megnézhessük!
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz clyvejhamma #33269 üzenetére
Jól mondod, ez tipikus deinterlacing (váltotottsorosság mentesítés) probléma. Mivel a YT-ra váltottsoros videót nem lehet feltölteni, már eleve a feltöltött videó hibás kell legyen. Könnyen ellenőrizhető ha a fórumtárs megosztja a linket.
-
Celtis
veterán
válasz westcoastog #33266 üzenetére
Jó lenne ha te is megadnád a YT videó linkjét.
C805-nél is tapasztalható volt ugyanez. A kép nulla élesség beállításánél is élesítve van valamennyire, ezért a sűrű mintás, mozgó képrészletek villogtak.Másik tv-n nem.
Garis...
Ez ugyanolyan mint az akadozás. A szerviz nem fog tud mit kezdeni a szoftveres problémákkal. Kicserélik az alaplapot, és nem fog változni semmi. Ha a második csere után sem javul, akkor csereutalványt kapsz, de nem lesz fáklyásmenet odáig eljutni.Az lenne a jó, ha a TCL-ig eljutnának ezek a panaszok és foglalkoznának vele.
-
westcoastog
veterán
Délután belinkelem azt a pár videót, de ugye akár hány videót nézek tapasztalom.
-
mrmft
senior tag
válasz westcoastog #33264 üzenetére
Ha a telefont tukrozod vagy PC-rol adod neki a jelet akkor milyen? A gyari youtube app nincs a toppon szerintem.
-
ETOM
addikt
válasz westcoastog #33264 üzenetére
Megnéznéd úgyhogy lehúzod gépről TV-t. Teljes kikapcsolás TV-n. (ne gyors indítás) Úgy induljon, hogy Google TV Home screen jöjjön be (ne hdmi 1 stb.)
motion clarity>judder reductiont 7-es állásba.
és akkor youtube appból mit csinál ladás videóval.
-
nfsu17
veterán
Mikor megláttam, hogy laptiming, akkor először az jutott eszembe (mivel nem az első lenne, de inkább régebben volt ez jellemző), hogy 30 fps-el vették fel a drónos jelenetet és 25fps-el renderelték ki. És az sose lesz "sima" mozgású.
DE
Itt nincs erről szó.
A videó 25fps és 50Hz-en nézve (azért teszem offba, mert nem TCL-ről nézem, csak próbálok veletek gondolkodni) teljesen jó, egy dadogás, akadás, röccenés így nincs benne.Viszont a tévé nem vált frekit, mikor gyári YT-ot nézel (így tudom), (de a smarttube app vált szerintem), így valószínű 60Hz-en megy a tévé ilyenkor. Azon a 25fps adás sosem lesz sima...főleg ilyen egyenletes mozgású tartalmaknál. Kikapcsolt kutyafülék mellett.
Tippjeim:
1.Smarttube app telepítése és frekiváltás bekapcsolása (ha tényleg tud ilyet).
2. Letöltöm neked a videót, tedd a tévéd 50Hz módba (ha tud ilyet) és nézd meg úgy a jelenetet. Vagyis vedd fel azt is mobillal...ami megint necces, ha nem 50fps-el veszed fel.
Márpedig ezt a videót 59/60 fps-el tetted fel YT-ra...és 25fps videót nézünk rajta...szóval érted. Ráadásul ha én pl laptopon 144Hz-en nézem a videód... inkább hagyjuk is.Ha PC-ről nézed, akkor is 50Hz-re erőszakold, ha ezt a videót nézed.
Értelemszerűen 60Hz módban 30fps videót kell nézni, hogy "sima" legyen.
Kerestem neked 60fps videót.
Itt is rossz? A YT appal?
[PERU 8k] (nem kell 8k-ban nézni, van 1080/4k 60fps forrása is -
westcoastog
veterán
Később válaszolok mindenkinek csak kicsit húzós a mai nap.
-
rumkola
veterán
Ez Oled telón, TV-n és PC-n is ilyen, szar az anyag. Meg kell szokni, rengeteg ilyen van már. Van aki jobban észreveszi van aki kevésbé, van olyan megjelenítő ahol kevésbé látszódhat (nincs feltolva az élesítrés, más képmódban van stb.).
Nekem rengetegszer szemet szúr: 75C645, 55C735, Motorola RAZR 40.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz Celtis #33283 üzenetére
Értem.
Akkor fordítsuk meg.
Ha nem "darabos" a lejátszás, hanem sima, akkor is így néz ki?rumkola
Itt is az anyag rossz, semmi köze a TV-hez.Úgyúgy.
Úgy nevezik hogy "interlaced" anyag.
Mármint a forrás az volt gyárilag.
Csak nem "deinterlace"-elték feltöltés előtt.
Régi CRT tévé időszakban ezt a tévé megcsinálta magának az 50i-s anyag miatt.
De nevezhetjük úgy is, hogy 50i volt ennek az anyagnak a forrása, csak senki nem nézi már váltottsoros megjelenésű kijelzőn (pl CRT tv).
YT videó[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz Imi1981 #33170 üzenetére
Esetleg egy próbát megérne írni a supportnak, hogy ez és ez van, a régi fw-el nem akadt és legyenek szívesek emailben elküldeni azt a verziójú img-t.
[link]Anno az MSI alaplapom biosánál volt egy bug, írtam a supportnak, ők meg kb 2 nap elteltével csatoltak mailben egy új béta bios frissítést, ami megoldotta a gondot. Rá 1 hónapra ki is került a weboldalukra a végleges, nem béta változat is, de pozitív, hogy így privátban előre megküldték, mikor jeleztem a gondot.
Hátha ennyit hajlandó megtenni a TCL is, egyben jó fokmérő, hogy valóban segíteni akarnak-e (ha már egyszer az szerepel az oldalon, hogy "Our dedicated staff will respond within 48 hours."), vagy csak dísznek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Qtya123 #33288 üzenetére
Teljesen reménytelen. Hetekig, hónapikig leveleztem a TCL supporttal, hogy adják ide a V028-at. Egy döglött ponttyal értelmesebben lehet kommunikálni mint velük.
Update: a magyar support volt.
A link amit adtál az az É-Amerika support oldal. Legfeljebb annyit válaszolnak, hogy fordulj a helyileg illetékes supporthoz.[ Szerkesztve ]
-
mrmft
senior tag
válasz westcoastog #33276 üzenetére
Esetleg PC modban probald meg, egyebkent passz. Nekem laptopon, telefonon is hagy maga utan kivannivalot a youtube, TV-n nem is probalkozom vele.
-
Cocos 2.
csendes tag
-
sajtos75
tag
Sziasztok!
55 C845 típusról mi a véleményetek? TVnézés, PS5, Youtube és egy kis PC. Rengeteget olvastam a TVről. De annyi minden van róla pro és kontra,hogy nehéz a döntés. Valaki esetleg?
-
Celtis
veterán
válasz Qtya123 #33292 üzenetére
Szerinted vákaszoltak rá és indoklással?
Kb. odáig jutottunk, hogy töltsek le kék és fehér tesztábrát és fotózzam le, forduljak a Netflixhez, meg ellenőrizzem a kábelt, amivel a wifi hálózathoz csatlakozik a tv.
A szerviz vezető megmondta, hogy nincs downgrade. Azt is hogy a TCL-nél semmire nem fogsz menni ilyen soft minőségi kifogásokkal. Háromszori meghibásodás miatti csereutalvány az egyetlen menekülőút. Ezt a feltételt volt kénytelen a TCL elfogadni, hogy itthon forgalmazhassa a készülékeit.
-
Qtya123
őstag
válasz Celtis #33295 üzenetére
Valahogy gondoltam, hogy kb ez lesz a "support"....
Nagy mákom van, hogy kiküszöbölhető nálam ez az akadás.Ha jól emlékszem pixelgaranciája is sokkal több halott pixel esetén alkalmazható, mint mondjuk egy LG esetén.
Jó TV, szép képpel, de ha ilyen szintű marad a support, meg a szoftveres dolgok, akkor a következő TV cserekor, ami kb 4-5 év múlva lesz, tuti az LG irányába mozdulok majd.Az egy dolog, hogy olcsóbb, mint a konkurensek, de azért a supportnak rendben kellene lennie. Jó mondjuk ez is olyan, hogy állítólag a Samsung support is egy förtelem.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Lord Amper #33297 üzenetére
Mert a közmédia tv adása 1080i azaz váltottsoros ...
- mert minden "1080-as szolgáltatás" 1080i, az SD adások 576i-k és ritkán előfordul 720p is. 1008p nem jellemző a televíziózásra.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Lord Amper
junior tag
-
blakey
titán
válasz Lord Amper #33299 üzenetére
Persze, sávszélspórolás miatt. Amit így 2024-ben azért elhagyhatnánk.
- ez nem évszámhoz kötött, hanem szabványhoz, szabvány szerint járnak el és a 1080i-vel önmagában nincs gond, ha megfelelő bitrátát alkalmaznak. Szolgáltatónként is eltérő a bitráta, van amelyik jobban tömörít, van amelyik kevésbé.Ida meg ritkán megy optika egy minimum 1080p streamhez. -
ezt a mondatot nem értem, a "streamhez" nem felbontása nem optikához kötött, a 1080p jó kodekkel, minimális bitráta mellett nagyon jó minőség érhető el, pl. AV1-gyel.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest