Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz TheMartin03 #33064 üzenetére
ó, egy kolléga
Én pár napja majdnem megvettem egy LG oled-et web-en, mert tényleg kb pont annyi volt, amit max szánnék rá.
Mondom benézek az oled topikba...erre pont akkor írnak arról, hog vki 3 év alatt 4 kijelzőt cseréltetett, a másik fotót tett be róla, hogy pár év után a széleken széthullanak/elhalnak a pixelek, a másiknak meg ferdén tették be a keretbe a panelt. Mondom köszönöm, léptem.
Megnéztem, hogy mi a lehetőség akkor, ha nem oled és mondjuk DV is kellene, aztán a TCL-nél kötöttem ki...pár óráig.
Mert beleolvastam ebbe a topikba is (és most is olvasom) és szerintem nem lesz ebből TV vásárlás itt sem, ahogy figyelem a dolgokat...tényleg nem sértésként, meg mindig vannak kivételek, de olcsó hús...
Aztán lehet simán semmi bajom nem lenne a vett eszközzel, de ismerve magamat, minden apró hibát figyelnék, és ha valami nem olyan lenne mint a régi tévén, akkor már szétvetne az ideg...ezt megspórolva magamnak, inkább nézem tovább, ami van.
Vagy ha esetleg tényleg lesz valami kihagyhatatlan vétel, akkor lenyelem a békát. -
nfsu17
veterán
válasz Stealth #33092 üzenetére
#nagyonOFF #LG oled téma
Nem olvasott vissza 6-8 évet, de még egyet se.
Konkrétan 4 nap terméséből mazsoláztam.
Vagyis nem én, "Ti" (nem szó szerint ti) írtátok.1.: négy éves tv: [link]
2.: itt 4 hónapos, és 1 éves hsz-ok vannak a redditen (C2, C3): [link]
3.: valami a C2-vel: [link] > majd megjavult magától, de ki tudja meddig
4.: két hetes G4: [link] de ez lehet ilyen [link]
5.: valami ezzel is van, én nem értek hozzá [link] ő a sokpaneles srác [link]
6.: CX pixel rohadás [link]Mi lett volna, ha úgy állok neki, hogy hibát is keresek?
Csak mert ezek a hibák úgy maguktól jöttek, én nem is kerestem rájuk.
Mert olyat is szoktam vásárlás előtt, hogy benézek xy fórumba és olvasgatok.
Aztán ha az a legnagyobb probléma 2 év hsz-ainak átnézése után, hogy miért 2x-esen szálcsiszolt az a valami és miért nem 3x-osan, meg van 1mm dőlése a tévének...akkor egy szót sem szólok.Végülis elnézést, hogy nyitott szemmel fórumozok. De ezek nem az én képzelgéseim.
Persze attól, hogy pár BMW motorja megmurdelte magát az évek alatt, az nem azt jelenti, hogy mind megfog. De azért nyugodt szívvel sem tudok kiadni olyan technikáért 3-4-5-600e-t, amiknél 5 perc és 50 hsz után találok mindenféle hibát.
És ezek nem "érzésre" hagyatkozó hibák, ezek kézzel fogható tények.
Mert az, hogy vki darabosnak látja a 24Hz-et, amikor az olyan, azzal nem tudok mit kezdeni, de megmagyarázni se lehet, hogy de az úgy jó.... ha neki az úgy nem jó, akkor nem jó...a család többi tagjának meg jó. Ettől még nem a tévé rossz, max más az ingerküszöbü(n)k....de ezt nevezhetjük "érzésnek", míg a fent taglalt hibák kézzel fogható hibák, és nem arról szólnak, hogy 2s alatt indul a NF app és nem 1s alatt. Azért annál komolyabb.
Én lennék a legboldogabb, ha nyugodt szívvel vehetnék most valami tévét (így 12 év után), ami felőlem lehet OLED is, de lehet TCL, csak legalább 1 nap teljen el, hogy vki nem ír be semmi hibát.
Nekem van 1 Poco F5 telefonom. Egy olcsó (kb anno 110k volt), kínai, én konkrétan ali-ról vettem, de ez lényegtelen....lesajnált, MIUI-val agyonszidott készülék.
Nézzél be a topikjába. Pár darab szoftveres nyűgön (sokszor user error) kívül semmi hibát nem fogsz találni. Miért? Egyrészt sokat nem adtak el belőle Mo-n (de azért sok helyről meg lehetett venni, 40 értékelés van ÁK-n is róla, szóval nem noname azért a cucc), ezt aláírom, de azért nem írnak róla hibát, mert nincs. És még sok telót is lehetne írni, de nem akartam a levegőbe dobálózni, ezért írtam saját példát.Mind1, engedjük el, ez az akadós TCL topik
Hát igen, nem könnyítitek meg az ember dolgát.
C845-el egy problémám van a kábelen az M4 ami DVB-T-n nem áll fent így nem tv hibának hanem adás hibának gondolom
Alul megjelennek ilyen fekete kockák? Mint ha óriás fekete pixelek lennének?[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz westcoastog #33244 üzenetére
Mikor megláttam, hogy laptiming, akkor először az jutott eszembe (mivel nem az első lenne, de inkább régebben volt ez jellemző), hogy 30 fps-el vették fel a drónos jelenetet és 25fps-el renderelték ki. És az sose lesz "sima" mozgású.
DE
Itt nincs erről szó.
A videó 25fps és 50Hz-en nézve (azért teszem offba, mert nem TCL-ről nézem, csak próbálok veletek gondolkodni) teljesen jó, egy dadogás, akadás, röccenés így nincs benne.Viszont a tévé nem vált frekit, mikor gyári YT-ot nézel (így tudom), (de a smarttube app vált szerintem), így valószínű 60Hz-en megy a tévé ilyenkor. Azon a 25fps adás sosem lesz sima...főleg ilyen egyenletes mozgású tartalmaknál. Kikapcsolt kutyafülék mellett.
Tippjeim:
1.Smarttube app telepítése és frekiváltás bekapcsolása (ha tényleg tud ilyet).
2. Letöltöm neked a videót, tedd a tévéd 50Hz módba (ha tud ilyet) és nézd meg úgy a jelenetet. Vagyis vedd fel azt is mobillal...ami megint necces, ha nem 50fps-el veszed fel.
Márpedig ezt a videót 59/60 fps-el tetted fel YT-ra...és 25fps videót nézünk rajta...szóval érted. Ráadásul ha én pl laptopon 144Hz-en nézem a videód... inkább hagyjuk is.Ha PC-ről nézed, akkor is 50Hz-re erőszakold, ha ezt a videót nézed.
Értelemszerűen 60Hz módban 30fps videót kell nézni, hogy "sima" legyen.
Kerestem neked 60fps videót.
Itt is rossz? A YT appal?
[PERU 8k] (nem kell 8k-ban nézni, van 1080/4k 60fps forrása is -
nfsu17
veterán
válasz Celtis #33283 üzenetére
Értem.
Akkor fordítsuk meg.
Ha nem "darabos" a lejátszás, hanem sima, akkor is így néz ki?rumkola
Itt is az anyag rossz, semmi köze a TV-hez.Úgyúgy.
Úgy nevezik hogy "interlaced" anyag.
Mármint a forrás az volt gyárilag.
Csak nem "deinterlace"-elték feltöltés előtt.
Régi CRT tévé időszakban ezt a tévé megcsinálta magának az 50i-s anyag miatt.
De nevezhetjük úgy is, hogy 50i volt ennek az anyagnak a forrása, csak senki nem nézi már váltottsoros megjelenésű kijelzőn (pl CRT tv).
YT videó[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egeret válasszak?
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.