Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocaa
senior tag
illetve ha kicseréle ma ventit akár egy S-flex is mehetne bele?
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
Janoex
tag
sziasztok.
kérdésem volna nekem egy 530W táp adja a cuflát,és nézem hogy a Everest,szerint 6800-6850 RPM üzemel ez normális?eddig bírja még mert 6-7 óra online játék is megy,meg 10-12 óra állando üzemelés. -
d@minator
addikt
Sziasztok! Mivel máshol nem tudják pontosan megmondani, hogy a kombinált áram az mi ezért ide teszem fel a kérdésemet.
Adott egy Enermax 425W és egy Corsair 450W. Mindkét táp 33A-t ad le 12V-on. Az Enermax 3ágra van osztva áganként 22A míg a Corsair egy ágon ad le 33A-t.
Ami érdekes még az Enermaxnál, hogy az 525W-os is ugyanakkora áramot ad áganként, mint a 425W-os a kombinált árama magasabb. Hogy is van ez?A kérdés egy Q6600 oc kapcsán merült fel. Tapasztalt tuningosok állítják, hogy a tápom kevés a quad tuninghoz, mert egy ágon csak 22A-t ad le azaz 22*12=264W-ot. Inkább vegyek egy Corsairt. Viszont a csere a mai tápárak mellett elég költséges ezért szeretném megtudni, hogy igazuk van e.
-
szumo
senior tag
Nem fogok kertelni, nem az a fajta vagyok.
(#3894) sto1911
Így jártál, tedd vissza az xp-t.(#3895) dni
Szintén zenész, a venti csere veszélyes is lehet, és gazdaságtalan is.
S nem hozzáértő ne kezdjen neki. Aki meg tudja mit csinál, az nem kérdez.(#3896) ThaBoss
A tápventit a táp szabályozza a normális esetekben, és tudja, mennyi kell neki. A ventinek van egy motorja, ami tud adott fordulatot megadott fesz. és áram mellett. Van csúszása, ami segítségével lehet lassítani. Gyorsítani is lehet, de nem javaslom, mert órák kérdése, és le fog égni.(#3897) saskaa
A melyik tápot vegyem topicban tedd fel a kérdést, miután annak az 1. hozzászólását elolvastad, nem úgy mint ennek a topicnak.(#3898) SalvadorLynx
Nos ha a tuner kártyát zavarja, akkor árnyékolási gondjaid vannak a tunerkártyán, ha nem, akkor több infó kell, mert amit leírtál, az arra elég, hogy tudjuk, valami valamit zavar.(#3899) star69
Ez a kérdés is a melyik tápot vegyem topicba való.(#3901) Bocaa
Ha kicseréled a ventit, az veszélyes is lehet. Ha pedig az SMD ledet cseréled, és szétszeded a ventit, abból már rendes csendes venti soha nem lesz. S az sem biztos, hogy nem égeted szét a hagyományos pákával az SMD alkatrészeket.(#3902) Janoex
S pörög is annyit, vagy csak az everest mondja rá? De kevés az infó egy értelmes válaszhoz.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
szumo
senior tag
válasz d@minator #3903 üzenetére
Tegnap amikor neked válaszoltam, a céges gépem 2x is kifagyott.
Nem vagyok a dupla tápok nagymestere, de annyi azért rémlik, hogy léteznek server-ekbe való szinkronizált tápok, amelyek együtt tudnak dolgozni, sőt az igények szerint összehangolják a munkájukat.
De két különböző táp, s mind a kettőt ki kell terhelni valamilyen szinten, hogy elinduljanak, s valamennyi terhelést is rájuk kell adni, mert különben üresjáratban hajlandóak furcsa dolgokat művelni.
Szóval én nem javaslom neked.A kérdésedre pedig a válasz:
Ha megnézed ezt a linket, akkor láthatod, hogy az intel 65W-ra taksálja a Q6600 fogyasztását. S elnézve a configod teljes fogyasztását, nem szabadna, hogy a 425W os enermax kevés legyen.
Ha megnézed az adatlapomat, én az E8200 asomat 3GHz helyett 3,6GHz-en futtatom, meg van húzva a videókártyám, és a memória is. De lehet azért, hogy valami baja van a tápnak, és nem tud rendesen teljesíteni.
Én kölcsönkérnék egy tápot kipróbálásra, ha tudok.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
őstag
Sziasztok!
Szeretnék feltenni egy nem túl okos kérdést.
Milyen következménnyel jár, ha egy GPS 300-as (250w) táp ventijét egy 20-30%-al kisebb légszállításúra cserélem, egy ilyen házban található, plusz egy 8cm ventit teszek be előre. Ezt a konfigot kell kiszolgálnia.
G43-as alaplap
E7200
2*2gb ram
5400rpm-es hdd
Audigy 2zsVálaszaitokat előre is köszönöm!
-
norbi19884
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hogy lehet összekötni két tápot?Vam vmi speciális módja?
-
mclaren777
senior tag
Tiszteletem!
Van egy Akyga LPK12-420W tápegységem és mostanában nemigazán szeretném cserélni. Egy régebbi konfigot hajt (Athlon Xp 3200, 1 GB DDR, 9600 Pro, 2 db HDD, 2 db DVD). Szóval nem hinném hogy agyon lenne terhelve de mégis aggódom mert sok rosszat olvastam már (főleg itt a ph!-n) a megszaladó tápokról. Nos elég ritka táp szerintem hazánkban de mégis valaki nem hallott már róla/esetleg találkozott vele közületek? főleg az érdekelne hogy elvan-e látva vajon kimeneti túlfeszültség védelemmel, szóval ha vmiért elszállna vinné vajon a többi hardvert? Esetleg én hogyan tudom megállapítani hogy van-e benne ilyen védelem? Mert akkor most nem költenék márkás tápra ha nem muszáj - mivel ez is bírja már egy jó ideje.
Köszönöm szépen előre is!
-
szumo
senior tag
válasz AirBooms #3908 üzenetére
Hát az egyik legértelmesebb megoldás valami normális szünetmentes tápegység / APC beszerzése.
Annak meg kell szüntetnie az ingadozásokat, a fesz. csúcsokat.
Igen jól gondolod, nem a 9990HUF-os tipusok valamelyikére gondoltam, és persze össze kell nézned a tápoddal, mielőtt veszed, hogy biztos ne zavarják meg egymás működését.(#3909) norbi19884: (#3906) szumo ebben a hozzászólásban írtam ilyesmiről, amit ott sem ajánlottam hagyományos tápokkal, mert nem arra lettek tervezve.
(#3911) mclaren777: A melyik tápot vegyem topikban tedd fel a kérdést, ott a kollégák szívesen segítenek neked, akár akarsz új tápot, akár nem.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
(Bundás)
addikt
válasz mclaren777 #3911 üzenetére
LGK12, vagy LPG12 egy kutya, 550 Wattos teszt, szerintem ennyi elég róla.
(#3913) AirBooms: van annak topikja is, szerintem ne szemeteljük tovább a mélyvizes topikot. illetve annak maradványait
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
válasz (Bundás) #3914 üzenetére
Lehet, hogy nem 100 százalékban On, de az biztos, hogy nem szemetelés ebben a topikban, ha megkérdezem, hogy egy konkrét táphoz milyen szünetmentest lehet illeszteni, s miért, Szerintem ez eléggé szakmai kérdés.
Amúgy nézz át az általad is ajánlott topikba, s megláthatod, mennyire sűrűn járnak arrafelé az emberek... -
(Bundás)
addikt
válasz AirBooms #3915 üzenetére
A szünetmentes topikja szerintem eléggé látogatott. A kérdés pont oda való, nem pedig a táp mélyvizes részébe, mint az előtted párral írók kérdéseinek 90%-a.
Jó volt olvasni tisztán hiperkockatápbuzi hozzászólásokat és kérdéseket erre, sajnos eltűntek a szakik és a moderálás is. -
AirBooms
addikt
válasz (Bundás) #3916 üzenetére
Eredetileg ide írtam, s onnan linkeltem be ide - mivel abszolút nem a szünetmentesekre vonatkozott a kérdésem (tehát próbáltam betartani a játékszabályokat). De hála istennek itt kaptam választ, ezért gondoltam, hogy hátha konkrét típust is ajánl valaki. Ám úgy látom, ebben meg fogsz akadályozni. Köszi!
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy hülye kérdésem. (gondolkodtam is, hogy ne rakjam e off-ba) A minap rákötöttem egy fogyasztásmérőt a hálózatra és max 250 W-ot fogyasztott a gépem, kötel full loadban, mindenestül. Az lenne a kérdésem, hogy a 450-es tápba még lenne 200 W kihasználatlan teljesítmény? Ha nem több, mert ebben benne volt a monitor
[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
válasz Vasinger! #3918 üzenetére
Több, mint "200 Wattnyi kihasználatlan teljesítmény", elég ha elolvasod a táp tesztjét.
-
törölt tag
Üdv Mindenkinek!
Kellene egy kis segítség.Rendeltem egy Corsair -PSU400CX tápot,a gyártó honlapján látni a 12V-os ág csatlakozója 8-4pin-es.Azt nem látni,hogy ketté osztható-e,mint a 20-24-eseket lehet.Az alaplapon 4pines a 12V-os tápcsati.Ha nem széthúzható akkor is jó lessz,vagy kellene átalakító 8-ról 4-re?Előre is köszi mindenkinek aki tud segíteni.
-
(Bundás)
addikt
válasz #63718632 #3920 üzenetére
íme a kérdésedre a válasz, amúgy Corsair CX400 cikk, Corsair tápok topikja, ha használnád a keresőt és az ...
-
atesss
addikt
Üdv !
Gondoltam itt is megkérdezem, hátha válaszoltok itt, és itt azért jobb szakértők vannak szerintem mint a másik topicban.
Tápban kondicsere ügyében: [link] -
atesss
addikt
Ezt a 2. mondatodat most akkor nem értem. Most akkor azt akarod mondani, hogy ha túl nagy kondit rakok be, az is gond lenne ?
De amúgy szerinted mekkora volt ez a kondi ebben a noname tápban, még "fénykorában" (kb. 6 éves lehet, egy Athlon XP + NV4200-as gépben volt régen) ? Meg az azért furcsa, hogy egy mai minőségi 400-500W-os tápban is csak 200uF-os kondik vannak ahogy megnéztem pár PH tesztet.
Vagy azóta változott volna az elektronikai megoldás, és elég kissebb kondi ?Amúgy nagy terhelés nem lesz rajta, egy Compaq D500-s irodai gép-"hez" kellene.
Mivel a gyári táp kicsi, spéci méretű volt, így ez kívülre van rakva. A csatlakozóval is nagyon megszenvedtem anno, mert speciális 14 tűs, pont emiatt nem is nagyon akarom kicserélni másra, mert akkor megint szarakodnom kéne a kiosztással.
Intel 845+ ICH2, Celeron 1,7 / most P4 2.0 kipróbálásra , 768SD, HDD, ODD, és ennyi.Vezetékezéssel tényleg megoldható lenne, de csak akkor szórakoznék vele, ha tényleg kell.
Főleg mivel ezek már Snap-In-esek, azt talán kicsit nehezebb így forrasztani.MOD: másik topicból: "Ez teljesen normális ár." Vagy akkor a Lomex nagyon olcsó valamiért ? Mert ott ugyanezek (mondjuk 15%-ot rászámítva a kisker árnak) 200Ft alatt vannak...
[ Szerkesztve ]
-
-v-
addikt
Sziasztok!
Vettem egy új házat, amiben alul van a táp. A gondom az, hogy a lapon a 12V atx csati bal felül van, és egészen egyszerűen túl rövid ez a kábel a tápon, onnan alulról a kártyák fölött nem ér fel odáig :S
Lehet valami ilyen hosszabbítót kapni ehhez a kábelhez?
Mondjátok hogy igen, és nem kell új tápot vennem, vagy ilyenek...
(vaghy egyéb megoldás, hogyan oldjam meg)
Köszi. -
atesss
addikt
Megnéztem, már a 470uF-os kondi a 25mm átmérőjével sem fér el. A nyákon lenne hely, de a hűtőbordának ütközik neki.
Hát Aktív PFC biztosan nincs, de talán passzív sem (ráírva nincs erről semmi). 6 éves biztosan megvan a táp, és nem egy túl nagy minőség...
De akkor inkább csinálok róla egy képet is mindjárt. -
LorD_ARmES
tag
Adott egy FSP Bluestorm II 400 és egy Giga x48 ds5. A tápnak 4 tűs atx csatlakozója van, a lapra lehet 8 tűset kötni. Miben jelent többet a 8 tűs tápellátás? Stabilabbak lesznek a feszültség értékek és kisebb lehet a drop?
Amennyiben szükségem van a 8 tűs tápellátásra, a 4 tűs atx csatlakozóra használjak egy 4 to 8 pin átalakítót, használjak inkább 2 molex to 8 pin átalakítót 2 külön vezetékről? Perverz dolog de láttam 6pin pcie to 8pin atx (nem 8pin pcie) átalakítót és a vga nak adjak 2 molex to 6pin pcie átalakítóval?
A tápon két 12v os ág van. Nekem kell azt tudnom, hogy melyik vezeték melyik ágat terheli? Gondolom a cpu és a vga nem azonos ágra vannak kötve.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=LorD_ARmES
-
stol
addikt
válasz LorD_ARmES #3931 üzenetére
A 8pines EATX csati csak 200W disszipációjú processzor alkalmazása felett indokolt.
Stabilan fog menni 4pinnel is. -
KoRUND
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Cheftec 300-as tápom, ami ma reggelre megmakacsolta magát, nem hajlandó elindulni. Kérdésem az lenne, hogy Miskolcon valaki vállalja ilyennek a javítását? Előre is köszi.
-
Blaze71
őstag
Olvasva az alábbi üzidet nekem is lenne egy kérdésem.
Adott egy lap és a gyártó oldalán lévő leírásban az szerepel, hogy 24+8 pin tápcsati. Nos, nekem Chifi tápjaim vannak és nem szeretném őket lecserélni, de azon csak 24+4 a tápcsati. Phenom II-es proci lenne a lapba, valószínüleg 710-es, ami 95 W. Ilyenkor elég a 24+4 és nincs szükség a 24+8-ra?
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
gabx76
őstag
Tiszteletem a hozzáértőknek!
Mindenekelőtt bocsánat, hogy bepofátlankodok a szakmai részlegbe, de sajnos a "Valami baja van a tápomnak..." topikban nem kaptam választ:
Zalman "halála"A hozzászólás némi kiegészítésre szorul:
A táp működik, de így nem merem járatni.
Látott már valaki közületek hasonlót?!Egy topiktárs szerint létezik ilyen színűre lakkozott toroid tekercs, de vannak kétségeim.
Azóta jobban belenéztem a tápba és nem láttam más "elváltozást". (Korábban az én hibámból nem indult a gép)A segítséget nagyon megköszönném. Jó lenne, ha még használhatnám ezt a jó kis tápot!
-
szumo
senior tag
Kicsit pontosítsuk, melyik tekercsre gondolsz, mert én meresztgetem így csipásan a szemem, de nem látom amit írsz. A két borda között van kettő, balra kettő, és jobbra a kábelek mellett kettő, ami igazából csak úgy ahogy látszik
-
szumo
senior tag
Olvasni csak meg kellene tanulni egy ŐSTAGnak. Legalább 3-4 hozzászólással visszamenőleg. Stol ott írja le, hogy mi a teendő, az amúgy sem idevaló kérdésre. Mit akarsz te csinálni egy 1250W-os táppal. Azzal már lehet hegeszteni is. És van 400-650 W közötti tápokon 8 pines megfelelő csatlakozó, csak ne az ócsó vackokon keresd.
-
Johnny Cage
addikt
Sziasztok, 300W-os FSP ZEN tápba milyen billenőkapcsoló kell? Ami rá van írva: 10(4)A 250V és 4 bütyök van a seggén. Szaküzletek árlistáján csak 2 áramkörös kapcsolókat látok, de nem vagyok biztos benne, hogy nekem nem az kell. A segítséget köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
Még egy kérdés: egy ideje problémás volt a tápom kapcsolója, sercegett, és véletlenszerű időközönként kikapcsolt. Azóta előjött egy másik probléma is, a gép nehezen indul, felpörögnek a ventik, világítanak a LED-ek, de nincs kép, nem bootol be és egy idő után saját magát kapcsolja le és indul el újra.
Menet közben minden kifogástalan, csak a bekapcsolással van gond. Ez lehet táphiba? (Olyan, mint amikor a CPU 12V-os ágát nem dugom rá <= megjegyzem, hogy ez az ág házibarkács kábellel hosszabbítva van, bár az alaplap stabilan 12V körüli értéket mutat mindig.)
(Ui.: a billenőkapcsolót kicseréltem, de az indulással továbbra is gáz van.) -
Archer
őstag
Üdv!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy a minap hozzájutottam egy Shuttle mini pc-hez csak nincs hozzá külső táp (arról kéne mennie). Ilyen csatlakozója van (bal alsó sarok). A kérdésem, hogy meg lehetne ezt hajtani valahogy egy mezei ATX táppal?[ Szerkesztve ]
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
NRG
tag
Zalman 460B táphoz vezérlő IC-t keresek ha tud valaki dobjon egy pü-t
Új hozzászólás Aktív témák
- ZALMAN GigaMax 80Plus Bronze 750W
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB LED Moduláris Tápegység 12VHPWR PCIE 5 ATX 3
- APC Smart-UPS 750VA LCD(SMT750I) valódi szinuszos szünetmentes tápegység, számlával,1 év garanciával
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest