Új hozzászólás Aktív témák

  • Ariadne

    őstag

    Többször vásároltam már itt, és a fórumon úgy tűnik, van együttműködési készség a cég részéről, ha gond lenne, ez tetszik. ;)

    A számlákon azonban felfigyeltem egy mondatra, ami nagyon szúrja a szemem. A távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II. 5.) Korm. rendelet tartalmazza azt a bizonyos jól ismert elállási jogát a fogyasztónak. A számlán azonban egy teljesen téves, sőt megtévesztő mondat szerepel, mely szerint az adott termék olyan, melynek ára a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ. Ha így lenne (mint ahogy nincs így), akkor ugyebár nem lehetne élni az elállási joggal.

    Namármost ez így egyszerűen nem igaz. Ez a pontja a rendeletnek a részvények, tőzsdei értékpapírok vásárlására vonatkozik, azoknak ugyanis nincs ára úgy, ahogy a hétköznapi termékeknek, azok annyit érnek, amennyiért épp akkor és ott megvásárolják azokat. Egy alaplap vagy mobiltelefon azonban egyáltalán nem ez a kategória, ezekre bizony irányadó az elállási jog. Értem én, hogy a nagy euró ingadozások befolyásolják minden olyan cég működését, amely nem helyben gyártott termékekkel foglalkozik, de ilyen gondolkodásmód alapján semmire nem élne az elállási jog, amit nem az ország határain belül gyártottak... Szóval ez a mondat valami súlyos félreértelmezésen alapul és teljesen téves.

    Nem feltételezem, hogy a valóságban bárkitől is megtagadnák az elállási jog gyakorlását, de ez akkor is elég rosszul mutat ott a számlán. :U

    [ Szerkesztve ]

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Új hozzászólás Aktív témák