Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszayanou
aktív tag
Mi lehet a gond akkor, ha a t-online tesztszerverén ilyen rossz eredmények jönnek ki.
Letöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 256.20 kbyte (262 344 byte)
Letöltési idő: 0.74 sec
Sebesség: 2822 kbit/sec (2 889 728 bit/sec)
Vonali sebesség: 3328.00 kbps
Feltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 256.20 kbyte (262 344 byte)
Letöltési idő: 359.43 sec
Sebesség: 5 kbit/sec (5 120 bit/sec)
Vonali sebesség: 32.00 kbpsAhogy nézem a letöltés rendben van (2mb-es adsl netem van) de a feltöltés nagyon lassú. Csatlakozni is nehézkesen tudok: többször egymás után le kell tiltanom majd engedélyeznem a local area connection-t, csak így látja egymást a modem és a hálókártya (azt írja ki mintha nem lenne bedugva a hálókábel, a modem ethernet lámpája pedig nem világít). Torrenten alig van feltöltésem és az email-ek mellékletét sem tudom csatolni gmail-ben.
Előre is köszi a segítséget
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
TeeJay
félisten
válasz KaiotEch #7254 üzenetére
de sügér itt mindenki
listaár van kiírva mivel még csak az ÁSZF jelent meg!!!
szept 4.-én derül ki mennyi lesz majd az akciós ár 1év hűséggel
de vélhetően kb. egyezni fog a mostani 2 és 8megás csomagéval az 5 és 15megástényleg többet kell fizetni rosszabb netért ezek szerint...
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
KicsiUbul
őstag
válasz szaszayanou #7256 üzenetére
Én első körben azt mondom hogy telepítsd újra a hálókártyát, meg próbáld ki másik géppel is
Értem én...
-
KicsiUbul
őstag
-
nagyúr
Local-nál nekem is... de így routerrel megy... ha csak modem-et kötöm rá akkor létre kell hozzak új kapcsolatot, mert a locallal nem megy... és az új kapcsolatnál nincs olyan.
-
-
kew
senior tag
válasz KaiotEch #7265 üzenetére
Mi?
Ha a dsl modemet rákötöd a hálókártyádra, és kapcsolódni szeretnél a netre, akkor létrehozol egy szélessávú kapcsolatikont, és kész.
Esetedben ez nem kell, hiszen csak a modem admin felületét akarod elérni, ezért akarsz fix ip-t osztani a hálókártyádnak (már ha jól értettem). Semmi más teendőd nincs, mint rákötöd a modemet a gépre, és a megadott címeket beállítod a local area connection tcp/ip beállításainál, nyitsz egy böngészőt és belépsz a modemre. Természetesen kell a kapcsolatikon is, ha nem használsz routert a kapcsolódásra.
Ugyan így megy xp alatt is. Persze ha nem jól értem mit szeretnél elérni, akkor elnézést
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
válasz KaiotEch #7267 üzenetére
A modem anélkül is összeszinkronizál a központtal és felépíti a dsl kapcsolatot, hogy te kapcsolódnál a netre. Azzal lényegében csak azonosítod magad a szolgáltató felé és kapsz egy ip-t, de maga a dsl kapcsolat már akkor él, mikor a vonalat adsz a modemnek, így a szinkronizációs értékeket kapcsolódás nélkül is megnézheted benne.
De egyébként a local area connection ip beállításainak módosítása után már nem tudsz kapcsolódni a létrehozott kapcsolat ikonnal?
-
TeeJay
félisten
a lényeg hogy a D-link 360T modem Bridge módban van és ahhoz hogy belenézz fix IP-t kell adni a hálókártyádnak pl : 192.168.1.2
így ha ez kész akkor böngészőben a 192.168.1.1-re a modem webes felületét fogod látniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Livius
őstag
A cikk alapján akkor nem lesz autómatikus átváltás senkinél csomagban, hanem csomagváltást kell tenni mindenkinek?
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Livius
őstag
Jah egy kérdésem is lenne. A netem 8 megás papíron.
Letöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő: 2.60 sec
Sebesség: 6317 kbit/sec (6 468 608 bit/sec)
Vonali sebesség: 7392.00 kbpsFeltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő: 38.44 sec
Sebesség: 426 kbit/sec (436 224 bit/sec)
Vonali sebesség: 512.00 kbpsAz adatok alapján akkor valószínű sima ADSL-en vagyok? Kérésre nem tudnának át rakni ADSL2+-ra? A modemem tudja. Központ nagyon közel van hozzám, tőlem 2 utcával arrébb.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Livius
őstag
-
TeeJay
félisten
szerintem még ma is nagyon sokan vannak azok akik 1megabitre fizetnek 8-10ezreket mert sosem nézik az új akciókat.
T-home-nak meg az a jó ha nem egyszerre kell mindenkit nagyobb csomagba tenni hanem majd szépen fokozatosanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Cyberslider
őstag
Hi!
Nekünk sat-tv, dsl solo happy és DSL telefon van.
Mivel lassan jönnek a gyorsabb netcsomagok felmentem a T honlapra, és nem találom se a solo dsl-t, se a dsl telefont.
Ez most hogyvan? Már nincs solo, csak egyféle, ami olcsóbb lett? És hová tünt a telefon? Mert analóg van, meg digitális (ez lehetne épp de ez havidijas, nem úgy mint a csomagban ingyenadott dsl telefon, ráadásul egész más percdijakkal)
Vagy egyszerüen én nem találom a honlapon? Jól el lehet dugva?
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
gyiku
nagyúr
Gyorsul a vezetékes internet a Magyar Telekomnál
mennyi lesz vajon a kabelnet 5/512? most a 2/256-ert fizetek 4k-t.[ Szerkesztve ]
hüllő
-
jsimon
csendes tag
Ja, nagy ötlet a 8 megás sávszélesség.
Nekem általában 6 MB-t produkál, ha mind a két TV Step Boxa is megy, az eredmény siralmas.
A napi Internet és TV akadozása miatt 2 naponta megy a hibabejelentés. Beismerték, hogy a vonal nem alkalmas erre a sebességre, mégis marad minden. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet biztos fog örülni a T-nekJózsi
-
g.gergo
senior tag
Ma volt itt a T embere. Hozott nekem egy Pirelli VoIP routert. Beköti, elmegy, erre dikkk utána veszem észre, h a sebesség beesett 6,5-ről 2-re. Ez a router aztán a főnyeremény. Természetesen visszakötve a modemet visszaáállt a megszokott 6,5 körüli értékre. F@sza, a routert meg kivágom az ablakon. Volt már hasonló hiba vkinek ezzek a szutyokkal?
[ Szerkesztve ]
-
lakatosturbo
aktív tag
Emberek volt valahol a neten egy olyan ppt amiben bemutatták az IPTV hálózat működését.
Ha tudja valaki hogy van az plíz dobjon egy linket:Ezer köszönet előre is.
[ Szerkesztve ]
Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
-
alit
tag
válasz lakatosturbo #7281 üzenetére
Szia
Ezen az oldalon találsz ilyen adatokat.http://www.google.hu/search?hl=hu&q=3play+rendszertechnika&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=&aq=f&oq=
-
TeeJay
félisten
válasz Cyberslider #7276 üzenetére
DSL telefon Alap csomag miért ne lenne?
csak már kifuttatták de attól még neked addig lesz míg le nem mondod
nekem is az van és nem fogom visszamondani mert ingyen tudnak anyumék beszélni nővérével és ez nekem megfelel
annyi hogy a netet majd átrakom másik csomagra (15megásra) a DSL telefon alap meg megmarad és 1500-at kell majd fizetni érte.így a net meg a teló meg a SAT TV családi csomag kb. 10ből kijön ha jól tippelem
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
spammer
veterán
Hello
Másnál van SAT TV? Nálunk mindegyik beltéri azt írja: "Nincs hozzáférése".
Áramtalanítottam is, újrabootolt, EPG-t frissített, de a kép sötét és jön az üzenet..
Ez mi a franc?
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
válasz spammer #7287 üzenetére
Közben megnéztem a t-home fórumát, látom másnak is van ilyen gondja
m2, dunatv és sportklub jön, a többire nincs hozzáférés, miközben az egyik beltérin jön minden, a másik kettőn meg nem.
Gyári beállítások, áramtalanítás, kártya ki-be, minden megvolt, de semmi nem használt.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
bnss
veterán
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, az Optinet elérhető a családi házas területeken is, vagy ez is a bérházak, panelházak privilégiumai? Hó végén jár le a mostani internet előfizetésem hűségnyilatkozata, az új listaár kevésbé szimpatikus, ezért nézegetek másik szolgáltatót. A bekötés érdekelne még, úgy hallottam, hogy a házba bejön a vékony optikai szál, majd itt jön egy optikai eszköz, és innen megy UTP-n a PC-hez - ha nem így lenne javítsatok ki.
szerk.: közben megtaláltam a dokumentációt, ami majdnem minden kérdésemre választ ad.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
herrLeon
tag
sziasztok
hol találom a t.home sat tv europai lefedettség térképet?
DELL Inspiron 17 Windows 7
-
gabo89
senior tag
Hali!
Információt szeretnék, a kábelnet, és kábel telefonról.
A kábelnet stabilabb mint a telefon vonalon lévő adsl? Itt van korlátozás, hogy ha messze vagyok a központól, és nem tudom kihasználni a teljes sávszélességet, mint a telefonvonalon? Routerrel ugyanúgy meglehet osztani az internetet? A kábeltelefonról annyit, hogy teljes értékű telefonvonalként tudom, használni, mint pl. a fax működik rajta?
Köszönöm előre a választ!indul a sörös aludni
-
Cyberslider
őstag
Na persze!
Addig lesz DSL telefonom amíg le nem mondom.Csakhogy ezekszerint akkor ezt beszüntették? Nevet váltottak, ebből lett az un. digitális telefon, és eddig volt 0ft a kapcs. dij, 7Ft a helyi hívás, és 15Ft a belföldi II hivás percdíja, mostmeg mindez 4ft, 15ft, ill 30ft lett? Úgy hirtelen? Hát nem mindegy!
Tessék:
[DSL telefon díjszabás]
[digitális telefon díjszabás]Innentől kezdve megint a felezőt kell választani ilyen esetekben (szóval ezt igy jól egybevonták) mert ott 0Ft a kapcs. dij, és egységesen 10ft a percdíj.....
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
joecontra
addikt
Hali!
Nekem az sm50b progi szerint 36-os csillapításom van, ha jól olvasom le.
Kép:
Két kérdésem lenne:
-Ez mekkora távolságot jelent a központtól és a távolság függvényében mekkora a maximum elérhető letöltési sebesség a vonalon?
-Aki közületek ért hozzá egy kicsit tudná egy kicsit jellemezni a vonalamat ezen értékek alapján?
Előre is köszi!
Üdv,
J
[ Szerkesztve ]
-
alit
tag
válasz joecontra #7297 üzenetére
A csillapítása nagyjából 13dB/km azaz te kb: 2,7 km-re vagy a központól. Bár ez nem egy konkrét érték, mert függ a kábelér átmérőjétől. A maximum elérhetőt te is láthatod a képről, 29% a vonal kihasználtsága 2560kbps sebesség mellett. Ezek szerint nagyjából a 7-8 mega a nálad elérhető max sima ADSL-en. A vonalad szerintem jó, több mint 10 órája egybe van egy kicsi bithiba van, de nem jelentős. A margin jó, (magas) még bőven csökkenhet, a transmit pover szintén jó (alacsony). A sprektum kép szintén jó szép egyenletes, egy beszakadás látható kb: 530 kHz-en ez szerintem valami rádió adó általi zavarás lehet.
-
Callmaster
tag
válasz joecontra #7297 üzenetére
Szerintem meg kb. 1700 méterre lakhatsz. Megmondom miért: a képen látható, hogy a csillapításod 36dB, viszont a Transmit Power csak 7dB(kb. ennyi elég 2Mbithez). Ha 8Mbited lenne, kapásból megnőne a Transmit Power 19dB-re(a vivők miatt kell a nafta) és innentől kezdve a csillapításod leugrana kb. 22dB-re.Mondjuk amit a 360R ír értékeket, azok nagyon származtatottak. Egy minőségibb modemmel akár 3-5dB-t is lehet nyerni.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest