Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    Sziasztok, szeretnék segítséget kérni.

    Az alapadataim - gondolom szükség lesz rá - koax rendszer, IPTV előfizetés, 30/5 net, cisco 3925 HGW. A net sebessége rendben van, a ping általában 6 körül.

    A gond a következő: egy programmal másfél- kéthetente kapcsolódni szoktam egy frissítőszerverre, az aktuális frissítések elérése miatt. Utoljára december 23-án kapcsolódtam sikeresen, január 2-án már nem sikerült, és azóta sem.

    A supportjuk szerint - a kért és megküldött log adatok alapján - az én internet kapcsolatommal lehet valami gond. Sajnos nem vagyok hozzáértő, ezért nem igazán tudom merre kellene keresgélnem. Proxyt - tudtommal - nem használok. Próbáltam kikapcsolt vírusirtóval és kikapcsolt tűzfallal, eredmény nélkül. Amúgy a tűzfalnál engedélyezve van a programnak az internet kapcsolat. Nem tudom hogy a HGW-nek van-e valamilyen tűzfal funkciója, és annak lenne-e erre hatása.

    A fenti két időpont között egyetlen dolog történt, ami esetleg bezavarhatna. December 30-án volt egy IPTV leállásunk (az internettel semmi gond nem volt), ami úgy szűnt meg hogy a 1412-re betelefonálás után bentről - az ügyintéző elmondása szerint - egy frissítést küldtek a HGW-re (nem FW volt, mert az maradt a 2014. december 8-i).

    Megjegyzem hogy minden általam szokásosan használt weboldalt el tudok érni, viszont van egy - legalábbis számomra - furcsa dolog. Próbáltam pingelni honlapokat (esetenként IP címmel is), egyeseknél jött rendesen a válasz, másoknál pedig egyáltalán nem. Ugyanakkor a böngészőkből mindegyiket el lehetett érni. Csak kiragadott példaként: a prohardver.hu válaszolt, a telekom.hu nem.

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák