Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz dchard #26989 üzenetére

    Az ADSL modemnek a szűrőhöz való helyezésével egyetlen gondom van amit meg kellene oldanom. Ez egy régi építésű ház, és abban a szobában lényegében nem létezik a földelés. Amiben a gépek vannak abban igen. Szóval egy erősebb áramtüske gondot okozhat, nem a modemet félti az ember, mert az 8k, annak sem örül de két szobával arrébb van a technológia :)

    Szóval egy hosszabbított innen kellene hozzá átvezetnem. Mondjuk az egyik SAT TV-s STB abban a szobában van a kettő közül, az sincs védve.

    Tegnap is néztem a leírásodat, az UTP-s dolgot én is akartam mondani a szerelőnek de egyelőre nem mertem vele a beszélgetés elején előhozakodni, de nem is baj, mert megtette Ő :) .

    Ma megcsinálta volna, de mivel fúrni is kell, így azt mondta a holnapiak oldják meg, mert a fúrást meg kell rendelni, és ez nem fér bele az ügyeleti időbe. 3500 Ft /30 perc a dolog ára. Remélem 1 óra alatt meglesz :)

    Az SNR Lockos dologról is beszéltünk, azt mondta, hogy igen az rákerül egyébként is automatikusan ha az ember sokat szakítja meg a kapcsolatot akár fizikálisan akár szoftveresen, vagy áramtalanítja a modemét. Azt elfelejtettem kérdezni tőle, hogy hogyan kerül le.

    Ja igen, mondta hogy ha nem lenne gyorsabb a kapcsolat a szerelés után sem akkor van az opció miszerint mehetek S-es csomagra. Mondtam neki, hogy köszi, de ha a 12 Mbit/s -is maradna véletlen, akkor is maradnék az M-ben.

    Az áramtalanítás az nem jellemző rám, vagy 5 éve egyáltalán nem csinálom, mert egyik szerelővel remekül elbeszélgettünk, és említette, hogy azért kell sok modemet cserélniük mert sokan kihúzzák estére, és a hőingadozást ezek a nyákok, és kondik nem igazán tolerálják. Szóval nálam ha nincs áramszünet akkor megy a modem, mert még mindig nem szereztem egy ilyen kábelt az APC Back UPS CS650-hez:

    Amúgy router, és az ADSL modem ezen lenne. Mondjuk akkor már tényleg át kellene vezetnem a kábelt két szobán keresztül, ha odakerülne a modem.

    Hajnal négykor még nem tudtam aludni, és eszembe jutott gyorsan, hogy megnézem a sebességet úgy is, hogy az UPS és a két túlfeszültségvédős elosztó szolgáltatásait nélkülözöm a vonalon. Csak sebességet mértem, és nem változott. Nyilván ahogy közeledik a dolog 20 Mbit/s felé zavarhat. A vonal diagot én is úgy képzeltem el, hogy egyszer megcsinálni szűrő és minden nélkül, egyszer szűrővel, egyszer pedig szűrő + túlfeszültségvédők hadával. Csak ugye ez egy nap három fizikális vonal bontást jelent.

    Viszont így lehetne látni, hogy mennyit jelentenek ezek. A szerelő egyébként kapásból mondta, hogy ha UTP-re állok át akkor túlfeszültségvédőnek puszi.

    Na most jelenleg a dolog az úgy néz ki, hogy sima rézdrót jön be 10 méter hosszan legalább a másik szobából az APC BACK UPS CS650-be, onnan egy másikaz APC-hez adott fekete színű, de egyébként mezei telefonzsinór csatlakozik egy másik telefonzsinórhoz egy összekötő segítségével - mert nem ért volna el a Belkin F9A823en2M túlfeszültségvédőig. A belkinből kijön egy ugyanilyen a Belkinhez adott sima rézdrót, mely 1.5 méter lehet és ez megy be a modembe. A modemből kijövő Ethernet kábel befut egy MGE Pulsar CL8-ba ahonnan egy ahhoz adott hasonló képességű kábel fut be a ASUS RT-N10+ Routertbe. A Routerből pedig a gépek felé. Ez így sok kábel, sok csatlakozási ponttal. Korábban is rendet tehettem volna, de ameddig nem volt gondom a sebességgel addig nem nagyon volt okom sem rá. Szóval a horror-nak hathat :D

    Szerk: A DD-WRT nálam úgy van beállítva, ahogy írtad:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák