Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz AeSDé Team #145852 üzenetére

    Azt hiszem, ezt korábban már megfejtették, és a hiba csak http protokollon jön elő, https-en nem, azaz ha a cím elé az utóbbit írod, elvileg mennie kellene. Nemrég a böngészők alapértelmezett http-kezelésével kavartak valamit biztonsági okokból, szerintem az hozhatta elő, de nem vagyok benne biztos.
    Futtatsz egy külön DNS szervert csak azért, hogy a DDNS címedet a helyi hálózaton lévő eszközök számára a szervered LAN IP-jére oldja fel a WAN címed helyett. Minden más cím (ami nincs helyileg cache-elve) eléréséhez viszont így beiktatsz egy plusz lépcsőt, illetve ezzel plusz késleltetést (még ha elenyésző mértékű is). Kicsit nyakatekert megoldásnak tűnik.
    Ugyanezt meg tudod oldani a kliensek hosts fájljának a szerkesztésével (azt úgyis minden névfeloldás előtt ellenőrzi minden, hosts fájlt használó oprendszeren futó alkalmazás; sokkal gyorsabb, mint másik szerverrel kommunikálni, még belső hálón is). Az egyetlen előnye a te megoldásodnak, hogy nem kell minden olyan kliensen, amelyről a belső hálón el akarod érni a szerveredet, készíteni egy bejegyzést a hosts fájlba.
    A leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás persze még mindig az, ha simán a LAN-címe alapján éred el (azaz pl. azt írod be a címsorba). Ahhoz még névfeloldás sem kell :)

    #145853 djalmasi: IPv6-on még Bécsre mér, legalábbis nálam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák