Új hozzászólás Aktív témák

  • Ladaguru

    csendes tag

    Üdv!
    Tanácsot szeretnék kérni, hogy mitévő legyek most hogy olcsón megússzam?
    Körülmények: csomag: 15M T-home ADSL + VoiP | hardver: régi generációs fehér PIRELLI DRG A225G router

    A probléma a következő: Körülbelül 2 hete már, hogy gyakran erősen belassul a net. Eddig legalább 3-szor csinálta azt, hogy a nagy belassulás után teljesen szét is kapcsolt és Windows XP alatt a kis sárga háromszöges hálózat ikon megjelent a tálca jobb aljában és az IP cím is megváltozott (de még nem is volt benne a 192.168.1.64 – 192.168.1.253 routerben rögzített tartományban)
    Namost van egy pingtest.net nevű weboldal, ami adatveszteséget és késleltetést is mér. Routerrel ezen a vonalon 88% adatveszteséget mutat

    holott 0%-ot kaptam eredményül egy mezei ADSL2 modem használatával; ugyanis a napokban a router helyett kipróbáltam csak 1 modem és egy PC kombinációjával az internetet.

    Bár ezidáig is voltak érdekes értékek de a net viszonylag stabil volt.
    VoiP telefon a nagy belassulások idején szakadozik. Nem tudom mi lehet a baj mert minden gépen előáll a helyzet kábelen és wifin egyaránt.
    Ha nem lenne ez a nyűves voip - mert nagyapámnak kell a "vezetékes" teló - akkor minden ok lenne betennék egy faszányos n-es márkás wifi routert és kidobnám ezt a szemét pirellit.

    A szolgáltató természetesen fütyül a műszaki érzékemre és tök ostobának néz és kijelenti, hogy a központból nézve megvan a 15M és basznak kijönni. Hiába említettem hogy engem nem a router bemenetén lévő adatforgalom érdekel hanem ami hátul jön ki belőle a gépek felé (ADSL modemmel nekem is zsír). Szóval vagy veszek egy márkás Voip routert súlyos pénzekért vagy szolgáltatót váltok vagy mit csinálhatnék. Légyszi segítsetek mert ezek nem fogják kicserélni :((

Új hozzászólás Aktív témák