Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Petya_
őstag
válasz Polemius #73050 üzenetére
És mindenképp OBI, Praktikerben akarod szabatni a lapokat?
Inkább a Faktúra Duót ajánlanám, sokkal jobb minőségben dolgoznak, ők biztosan vállalnak pánt marást, én többször vágattam már náluk, elégedett vagyok.
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Polemius #73050 üzenetére
Igazad van, felesleges is lenne 4 db lyukért kölcsön szerszámhoz fúrót venni.
A Bartók téren is van egy üzlet, ha a Praktiker nem marná ki a kivetőpántok helyét: Wolf Konyhastúdió. Vasalat ott is van, mivel gyártanak konyhákat, így szerintem 2 frontot is levágnak neked.
Abból indultam ki, hogy a Parktikerben is pl a kilincseknél vélhetően saját gyártású mintafalak, és azokban is gyakorlatilag kilincsenként 2 kivetőpánt is van. Szerintem azt is a helyi műhelyben csinálták meg.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
DarkByte
addikt
válasz azbest #73037 üzenetére
Nem rossz. Viszont nincs UV lámpám még. De lehet ezek szerint be kellene szerezni egyet
tisn: reluxa azért nálam van az ablakokon. De én pl. nem tudok világosban jót aludni és nem poén reggelente arra ébredni hogy már 6 órakor világos van a reluxa ellenére is. Persze most megoldottam átmenetileg albérletből kimaradt függönyök felcsipeszelésével, csak ez így eléggé gányolt. De nem baj, annál jobban értékelni fogom amint lesznek szép odaszabott függönyök.
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
ma délelőtt piroslámpánál elbambult a mögöttem lévő és kissé lebontotta jobb oldalon a hátsó lökhátitót , lámpát , még az ötödik ajtó is horpad némiképp.( kombi) A felelőségét elismerte a papirokat aláírta, a kötelezője rendben volt. Be is adtam a biztósitóhoz ma. Mondták majd a kárszakértő hivni fog. Ilyenkor mi a teendő ? ajánlanak majd egy fix összegert elfogadom és ott csináltatom ahol akarom. vagy az általa szerödött javítópartner megcsinállja fullra és kifizeti amibe kerül? (10 éves, jó állapotú, folyton garázsban tartott..)
pl a hátsó lökhárító jo nagy darab egyben, aminek a jobbsarka ( kb az egésznek egy harmadat kitevő rész összevissza/le/széttört Ilyenkor majd javíttatni akarja a biztosító a töröttet (árban) bár a darabja már nem illeszthetők össze, vagy jár az új darab helyette színre festve (ahogy volt) lámpabura is miszlikbe ment de a lámba müködik ettől még.
és ha ajánlanak valamit az mennyire szokott reális lenni , vagy abbol lehetetlen rendbehozatni ugy hogy ne látszódjon rajta semmi Csak müanyag elemek törtek az hátsó ajtó picit horpadt az még saját megitélésem szerint is karosszériamunkával javítható
nem ismerek semmilyen karosszériást aki sufniban javítana , eddig még soha nem volt semilyen balesetem ( se sajáthibás se más)
azt láttam hogy az auto márkaszervize is a szerzödött partnerei közöütt van.. nem hinném hogy az az olcsok közé tartozna. vajon ha nem fogadom el az összeget és oda viszem javíttatni fizeti amit a szerviz benyujt a biztosítónak?? ( valahogy ezt nem akarom elhinni....)[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Nekem nyáron volt balesetem, ott is ilyesmi történ csak oldalról belém rohantak kereszteződésben, elismerte a másik fél hogy ő volt a baleset okozója. Hátsó ajtó horpadt, lakatos munka, festés, felni sérült hogy felpattant a kocsi a padkára a lökéstől, emiatt a gumiabroncsot is kértem hogy kerüljön nyilvántartásba, és egy ködlámpa tört, az első lökhárító megint ott széttört ahol még nekem sikerült egy ráfutással annak idején megzúzni. Nagy szerencsémre alváz és B oszlop nem sérült, mert azzal kb. lehet vége az autónak, nem érdemes rákölteni. Nálam még bonyolított hogy nem magyar biztosító volt a túloldalon, de így is 3 hónap alatt lezongorázódott a dolog. Én önköltségre kijavítottam mert kellett az autó (csak akkor kezdheted el ha megvolt a kárfelmérés és a kárfelmérő engedélyezi).
Az én autóm három év múlva lesz 20 éves, a használt piacon érhet 300k-t maximum. A fickó aki felmérte a kárt mondta hogy ez több mint valószínű gazdasági totálkárnak lesz véve, hiába használható az autó még a serülés ellenére is (önlábon hazament a kocsi, csak a hátsó kerékre ráhajolt sárvédő lemezt kellett visszaegyengetni a helyszínen egy villáskulccsal) a kár akkora volt így is, hogy ha szervizben rendelt elemekből rakják helybe az már közel annyi, de inkább több mint az autó értékének a fele. Ilyenkor az van hogy börzére küldik az autót, mint ha el akarnák adni és amit ott ajánlanak érte összeget, abból kalkulálnak neked egy kárösszeget amiért kijavíthatod számlákért cserébe szervizben. Én nem kértem ezt, hanem megajánlott összeget kértem (egyezségi összegnek hívják hivatalosan). Ez az összeg nálam a másik 75%-a volt (kb. olyan mintha leadózott bevételed lenne).
A kocsit bontóból vett ajtóval (az újonnan vettnek kb. tizede volt árban, csak színre kellett festeni, illetve apámmal át kellett bele szerelni az ablakot, központi zárat, kárpitot), családi ismeretségen keresztül kovácsoltattam, festettem. Abroncsot csak az eredetivel megegyezőt lehetett venni, de így is csak egy darabot, felnit kigörgőztettem és lekezeltettem. Egész nyáron azzal jártam, nincs vele semmi gond. Ködlámpát az eredeti helyett után gyártottal pótoltam, azért hogy évente háromszor felkapcsolom nagy ködben, teljesen felesleges a gyárit venni, inkább csak esztétikailag akartam hogy ne legyen lyuk az autó elején. Közel az alku összeg feléből sikerült kihoznom az egészet. Nem akartam elhinni hogy ez megoldható, de más is írta már itt ezt korábban ha visszakeresel hogy van ilyen, lehet jól kijönni a dologból. Szerencse is kell hozzá, nem mondom, és kicsit a hónod alá kell venni az egészet, nem leadni az első autószervizbe.
Kolléganőm tudna mesélni mennyit szívott a kocsijával az első fél évben mert az egyik szervizben a vezérműláncot nem tudták rendesen feltenni. Sajnos eléggé ki is tudják fosztani az embert ha látják hogy nem ért hozzá, vagy nem is akar vele foglalkozni. De ez nem csak ezzel van így, kb. mindennel meg lehet ezt szívni.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Pár éve még Multiplám volt, a szembejövő levitte a tükröt, pontosabban a két tükör találkozott úgy, hogy ő átjött az én sávomba, a tükröt becsapta, a burkolat repedt egy picit, a tükörlap összetört. lepapíroztuk, jött az ő biztosítójának kárszakértője 2 napon belül, megnézte, mért, fényképezett, aznap este jöt tis a megajánlott összeg, 45 ezer. Elfogadtuk, egy nappal később számlán volt a pénz, 2 ezerért vettem bontott tükörlapot, belepattintottam, és mentem tovább. Simán ki lehet jönni, de ha pl melóhoz használod a kocsit, akkor teljes kártérítést kérj, tehát akár a házig trélerezés, a munkából kiesés, másik autó bérlése, míg ez kész nincs, stb stb....
Nem olyan drága dolgok ezek már. [link] [link]
De nagyon fontos, alá kell nézni rendesen, ne engedd, hogy a kőárfelmérő csak úgy nézegesse, említsd meg nyugodtan, hogy alaposan nézze át, mert te is viteted szervizbe utána, mielőtt elfogadnád az összeget, hiszen lehet a műanyag darabok alatt meghajlott a fenéklemez, elnyomódott a tető, stb stb.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
castiels
addikt
Digi tányérról vélemény? Csak műholdas bekötés lehetséges.
-
Polemius
senior tag
válasz _Petya_ #73052 üzenetére
Obit, Praktikert azért kérdeztem, mert azt tudom, hol van errefelé.
Tudom, megtévesztő, hogy itt írtam, mert időközben disszidáltam, szóval vagy ausztriában, vagy az osztrák határ közelében kell megoldást keresnem.
Így a szegedi cégek nem játszanak. Lapszabászatokat pedig errefelé nem ismerek, ellenben obi meg praktiker akad. -
Rick4
félisten
válasz castiels #73064 üzenetére
Megbízhatósággal nincs baj, évente 2X 1 percre elmegy, de akkor vihar van, és ömlik az eső, tehát leginkább kihúzgálja az ember a tévét, nem nézi.
Az SD csatik nem a legjobbak, a HD-kkel nincs baj. Ha a kínálat totál lefedi az igényeidet, akkor vállalható, de ugye a műholdas digi csatilistát nézted, nem a kábelest?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
csoszogi
tag
-
Rick4
félisten
válasz castiels #73068 üzenetére
Semennyire, ősszel és tavasszal a napéjegyenlőség idején szokott annyi történni, hogy a nap pont a műhold mögött "világít" csak pöppet erősebben, így elmegy a jel, ez pár nap alatt lezajlik, és 6-8 perc/ nap jellemzően déli időszakban. Egyébként soha nem megy el, nincs vele gond, mindegy, hogy hideg vagy meleg van. Egyedül a vastag felhő, és az eső tesz be, az is nagyon ritkán.
Azt melléteszem, hogy itt külön beltéri egységet kapsz távval, a tévé csak megjelenítő lesz, a beltéri egy nem túl okos eszköz, lassú is, az EPG pedig nem túl informatív, ezekben a upc némileg jobb.
-
Rick4
félisten
válasz castiels #73071 üzenetére
Én UPC párti vagyok, az SD kép minősége, és az EPG is jobb. MindigTV is vállalható, előfizetni ott is tudsz, t-home már évek óta nem jó, iszonyatosan tömörítenek. DFe minden attól függ, a neked tetsző csatornák melyik szolgáltatónál vannak.
-
Rick4
félisten
válasz Ted_Beneky #73075 üzenetére
A tescoban a upc kirendeltsége van, a UPC meg Hollandiában.
-
Krogoth
senior tag
Hy.
A tecskó oldalában levő alu és pet visszaváltó 0-24-ben nyitva van?
-
castiels
addikt
Ted_Beneky, Rick köszönöm.
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok.
Micro Sd- hol érdemes venni,jó áron Szegeden?
32Gb és minimum class6.
Max class 10 elég,gondolom nem nagy az árdifferencia.APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
ShadowX
őstag
Egyik ismerősöm szeretne webáruházat működtetni. Esetleg van valamelyikőtöknek ilyesmivel tapasztalata? Melyik céget javasolnátok (helyi és országos viszonylat is jöhet), akik minőségi munkát végeznek és jó referenciákkal működnek (valamint nem vágnák át).
-
MaciG
addikt
Ebbe a Samsung szervizben Szegeden igazán "jó fejek" vannak. Délután felhívom őket mi a hír a készülékemről, de ők nem tudnak róla semmit, majd most 5 kerek perccel a zárás előtt jön az sms, hogy elkészült... Kellemes hétvégét...
BANZAII
-
MaciG
addikt
Köszi.
Felhívtam a szervizt (nem tudom ki vette fel, neten kerestem hozzá számot), hogy érdeklődjek mi a helyzet, mert mondom hétvégén utazok külföldre és ha esetleg kész akkor elugranék érte. Mondták nincs kész, de úgy is majd szólnak, majd 5 perccel a zárás előtt jön az sms, hogy kész.
BANZAII
-
Rick4
félisten
T-home net másnál is hasít? 120/10-es napok óta csúcsidőben ezt tudja:
[ Szerkesztve ]
-
Doggy dog
senior tag
válasz Ted_Beneky #73089 üzenetére
Nem is jutott eszembe,de most ránéztem.1db 16Gb Sandisk hc1 van 9,5e.
Lehet futok 1 kört a multiknál,hátha..APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
Gergello
addikt
Szélmalom net és tv megy mindenkinél rendesen ? Nálam egyik sem megy. Olvastam, hogy a telekomnál gond van, nem tudom van-e köze hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest