Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesztor87
senior tag
ingatlan.com-ra ha felmész akkor ott 7,5 körültől indulnak. Ha panelprogisat nézünk akkor 8 környéke asszem. 10-ért már nagyon szép állapotúakat láttam. 13 körül a 70nm-es cserép tetős 4 szintesben lévők vannak, fullos állapotban esetleg. Annyit meg panelért adni...
tisn: Igen, ez tény Mi úgy vagyunk vele hogy egy 80 nm+ tetőtér is bőven elég lenne (az pont 120-130 környéke lehet
-
Rick4
félisten
válasz Vesztor87 #69554 üzenetére
Ismerem az oldalt, onnan származik az én infóm is. Ha házakat nézel, azok is vannak 7-8-9M-ért, 10-ért már komolyabbakat is látni. És a háznál kevésbé valószínű, hogy egy nagyobb létszámú szomszéd, vagy felső lakó miatt akarják sürgősen eladni a lakást...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
macilaci78
nagyúr
Új kazán. Akkor esélyes, hogy a kéményhez is hozzá kell nyúlni, engedélyeztetés, gázterv és máris röppen 600k, hanem 1 milla.
Vesztor87: Kedvesem napi 1,5 órát tököl a tömegközlekedéssel Újbuda központjából Köki felé és vissza a munkábajáráshoz. Ez a munkába igyekvő autós forgalomban lehet több is, bár a kötetlen munkarendje lehetővé tenné a 6-14 óráig történő munkavégzést és megszabadulna a dugótól, de így is halál. És ez városon belül két frekventált helyen, nem az Isten háta mögött. Ingázzál mondjuk Szigetszentmiklósról Újpestre. Időben annyi kocsival, vagy akár tömegközlekedéssel, mint Szeged-Kecskemét.
És manapság mi a tartósabb: a munkahelyed, vagy az otthonod földrajzi helyzete?
Téglablokkos, 5 emeletes, liftes házban mi most lettünk kész a lakásfelújítással nem rég: teljes elektromos hálózat Amperbővítéssel, fürdőszoba átalakítás, belső nyílászárók cseréje és persze egy alap egytónusú festés. Ez így kb 2,2-2,5 milla volt anyaggal, munkadíjjal. Ehhez jött még hozzá, hogy a gázt kiköttettük, így új tűzhely, ahhoz egy szekrényelem, amibe be lehet építeni a szabadonálló helyett, és villanybojler. Egy csecse állapotú olyan panelért, ami a vevő ízlésének is kompromisszum mentesen megfelel, nem érzem soknak a 2-3 millió felárat, mert ezt az összeget úgy is rá kéne locsolni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Rick4
félisten
válasz macilaci78 #69556 üzenetére
Szigetszentmiklóson ott a hév, 40 perc a Közvágóhíd megálló. Ráadásul a város önmagában van annyira fejlett, hogy akár melót is simán kapni 5km-en belül. Persze van, aki nem itt kap, de mérlegelni kell, hogy hány óra esik ki fizetetlen időtöltéssel.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Vesztor87
senior tag
Persze, Gödöllőre átjárni (tömeggel főleg) még rosszabb, én csináltam anno 2008-ban egy rövid ideig. 5 óra napi szinten oda vissza elég rá Szigetszentmiklósról viszont mondjuk egy Csepel, vagy IX. ker nem vészes annyira szerintem egyátalán. Bár anno Bp-en 40-60p oda, meg ugyanannyi vissza nem számít se kevésnek se soknak, legalábbis anno a kollegákkal ahogy beszéltük. Mi a Lurdy környékén dolgoztunk, volt aki 3.kerből járt, volt aki Csepelről, Zuglóból, szal mindenfelől. Igazából ha egy órával számolok akkor fél Csongrád megye jó, főleg autóval
Rick4: Dobjnál be egy pár komolyabb ház linket ami 10 környéke? Biztos velem van a baj, de annyiért csak romokat találtam:S
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Amiről én beszéltem, az nem 40 perc sem tömegközlekedéssel, sem kocsival. 0-ás és a nagyfaluba vezető utak rendre be vannak állva reggelente.Ilyenkor csak kék fénnyel tartható ez a menetidő.
Vesztor87: Kollégám Pesterzsébetről jár át a Rákóczi híd budai hídfőjéhez dolgozni. Ha 9-re jön, 8-kor kell indulnia. Ha 11-re jön, akkor erre elég 15 perc is úgyszintén kocsival. Csúnya mélytorkos a dunai hidakon átmenni.
Igen, Budapesten az az általánov vélekedés, hogy aki egy óránál kevesebb idő alatt ér be a munkahelyére, az szerencsés, aki 30 perc alatt, az mázlista. Én burokban születtem: a legközelebbi megálló is kitérő, annyira közel lakom a munkahelyemhez.Polemius: nem az a vérmérséklet, hogy robogózzon, és a robogó messze nem négyévszakos megoldás. Fagyban, esőben nem az igazi, stb. Tudom, csináltam. Szegedi tapasztalatom szerint a robogósnak nincs becsülete sem az úttesten, sem máshol, oda sem figyelnek rá az autósok. Budapesten ez csak veszélyesebb.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Polemius
senior tag
Robogóval nem járna jobban?
-
Rick4
félisten
válasz macilaci78 #69559 üzenetére
Igen, amiről te b4széltél asz egészen más, még attól is különbözik, amit most leírtál.
-
Gergello
addikt
Én huszon.. le sem írom hány év után költöztem ki házba, nincs még egy éve, de könnyű a jóhoz hozzászokni, vissza nem mennék már lakásba.
-
macilaci78
nagyúr
Szigetszentmiklósról Újpestre, ahogy a fent linkelt két google maps is mutatja.
Csepelről nincs tapasztalat, de Pestszentimréről van már onnan sem leányálom bekocsikázni az első híd budai hídfőjéig, nem hogy Szigetszentmiklósról a XI. ker délebbi, nyugatabbi részeibe. Jó, igen, XI=/=IX ker. Akkor legyen mondjuk a Teréz krt eleje, vagy a Népliget!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
lugosi
MODERÁTOR
-
Rick4
félisten
válasz Vesztor87 #69569 üzenetére
Ezek közül melyik nem található meg? [link] [link]
Azt már nem is mondom, hogy a nagy többséghez van garázs, tessék elegánsan hozzáadni a panel árához a földterület, és a túl közeli szomszédok hiánya miatti értéknövekedés miatt annak az árát is.
-
lorcsi
veterán
-
nap
addikt
Ebben a kategóriában nincsenek nagy megfejtések. Vagy vizes, vagy tákolt, vagy borzalmas elrendezésű, vagy borzalmas állapotú (nem lelakott, hanem reped, dől a fal, cserés a tető), vagy olyan környéken van, ahol nappal sincs világos, vagy ezek tetszőleges kombinációja.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Rick4
félisten
És ezel szemben ott egy panel, ahogy minden feltétel adott a boldog életre, a szomszédok is kedvesek, nem kiabálósak, és nem eláztatósak, a lift se romlik el soha.
Én ezzel tisztában vagyok, a kérdés sem arról szólt, hogy kevesebbért tudsz-e venni házat lakás helyett, hanem megnéztük, mennyivel több lehet egy teljesen más kategóriájú környéken- épületben lakni.
-
Vesztor87
senior tag
Maradjunk annyiban szerintem hogy egy panel után családi házba költözni nem két forint. Nem is hasonló árban vannak. Vagy a panel árához hozzá teszünk 30-40%-ot, veszünk egy romot, amibe még sok sok milliót kell költeni, és akkor is minimum a panel árának bő 2x-ese a ház... ez azért nem egy kicsit többért van ház c. történet. Legalábbis nekünk.
lorcsi: Miért nem vettétek meg?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Vesztor87 #69586 üzenetére
Maradjunk, amennyiben vannak igényeid minden téren, úgy fizess is értük. Ha egy lepukkant panelből akarunk kiváló állapotú házba költözni, akkor igen, tegyünk hozzá ennyit. Ha az előbb említetteket hozzászámolod a felújításhoz, mindjárt egészen közel leszel. De az biztos, ha megnézed a lakásokat ugyanazon az oldalon, 7.5-8-ért felújításra várót fogsz találni. Hozzáteszed a 2M-t a rendbehozatalra, 1.3-at a garázsra, és még mindig csak egy 60m2 körüli lakásod van, ahol az összes közeli szomszéd veled együtt él ha te tévézel, ő is hallja, ha ő rádiózik, te is hallod, ha ő nyitva hagyja a csapot, te is vizes leszel. Nekem ezek a dolgok egyenesen elfogadhatatlanok, nem alternatíva, szóval majdnem mindegy is, mennyi egy panel, én nem fogok ott élni.
-
veze
őstag
pár háázal arrébb tőlünk ( a tisza lajos utcában) sarki házat árultak , de 25 milliot kinaltak érte kp ban és nem adta oda a gazdaja, pedig az is tetőcserés ( legalábbis én azzal kezdeném) szigetelve sincs kivülről, de a lábazat az 1 méter magas, a szigeteléssel nincs probléma, kő és betongerendás födém van kb a hetvenes években épült..olyan 11x11méteres plusz zárt terasz 20m2 meg van garázs is igaz az csak ilyen deszkatákolmány, de nem ázik be
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
-
őstag
Frissítsek win10-re win7-ről, vagy ne? A winem lehet, hogy nem jogtiszta. Frissítsek így, vagy ne legyek fillérbaszó és vegyek egy rendes win7-et, amit lehet frissíteni?
-
HaZse
őstag
válasz Vesztor87 #69586 üzenetére
Miért kell annak a háznak KIVÁLÓ állapotban lennie? Ha jó az alap és nem vályog, akkor már a ház jó. Idővel mindent ki lehet cserélni egy házon.
Mi is 9M Ft-ért vettük a házat és évente mindig csináltunk rajta valamit. Igaz, 1x kellett 1M Ft kölcsönt felvenni a gipszkartonozásra, a melléképület közművesítésée és a központi fűtés megcsinálására. Igaz, ez kb. 9-10 éve volt.
Ablakokat is lehet külön-külön cseréltetni.
A panelt utáltam a qrva csótányok miatt, pedig volt Fedora és mindent szigeteltünk.Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hamis HDD WD40PURX AliExpressről
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini PC
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs