Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicoo
senior tag
Eladóak az alábbi bútorok, árat nem mondok , mert nem újak már. Ha érdekel, találj ki valamit
-
macilaci78
nagyúr
válasz Agyasima #35584 üzenetére
Nem értek én semmihez, de egy hozzáértőnek ez az első kérdése, illetve ezzel lehet eladni használati eszközként, hangszerként is. Egy jó állapotú neves, de fatőkés pianínót nemrég adott el egy ismerősöm BAZ megyében 80k-ért. Egy páncéltőkésért a dupláját is illik megadni, nemhogy elkérni!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Agyasima
őstag
válasz macilaci78 #35602 üzenetére
Ez "nóném", viszont legalább rossz állapotú. Ezért az alacsony ár. Ha hozol vevőt, kapsz százalékot.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
MaciG
addikt
üdv.
Valakinek van esetleg eladó férfi bringája, max 20e ft-ig?
BANZAII
-
Rawulf
őstag
vicced.hu:
- Rendeltem egy új Porsche-t és nagy örömömben írtam Facebook-ra egy üzenetet.: "Alig várom az új 911-et!" Másnapra 4000 muszlim lájkolta.
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
A Tárki idén tavasszal megjelent monitorjelentése szerint a második világháború óta nem volt ilyen drasztikus az elszegényedés az országban, mint az elmúlt négy évben, ezen belül pedig az alsó tizedben élők jövedelme 6-7 százalékkal csökkent, míg a felső tizedhez tartozóké 2012-re több mint 10 százalékkal nőtt. A jövedelemkülönbség a két társadalmi réteg között 2007-ben nem egészen hétszeres volt, ami 2012-re a kilencszeresére emelkedett. Ennél nagyobb egyenlőtlenség az unió tagjai között csak Romániában van.
-
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bitpork #35608 üzenetére
"ennyit kapunk legalábbis készhez "
Nem kézhez?
Eddig jutottam a cikkben, mikor eldurrant az agyam. Ha valaki ennyire nem tud helyesen írni, hogy ezt nem tudja leírni, miért ír cikket???
Szégyen hogy milyen szinten vannak egyesek, akik a nagyközönség számára írnak. Ez mindig nagyon felbosszant. -
válasz lugosi #35609 üzenetére
Hiba a csomagolással foglalkozni, amikor a tartalom a gyilkos...Ha a bíró az indoklásban rosszul mondja el v írja le mondjuk azt hogy Philips , akkor ott is közlöd vele hogy gó sunyi? Most hallgattam meg a roma per ítélethirdetésének a teve által közvetített részét. A bíró alig tudott koherensen beszélni. Attól még volt súlya az elmondottaknak
[ Szerkesztve ]
-
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bitpork #35610 üzenetére
Megy az ítélethirdetés? Melyiken? Be is kapcsolom a tévét.
Szerintem ez ordas hiba. Ugyanis a cikkíró hitelességét nagyban aláássa, hogy ennyire nem igényes, vagy ennyire gyenge, hogy ezt a kifejezést nem ismeri, hogy "kézhez kap", aki pénzügyekkel foglalkozik. Ez annyira a mindennapi életben előforduló dolog, hogy nem tudom hova tenni, vagy ennyire modoroskodni akart? Szerintem ez így igénytelen.
Sajnos ha valaki írással foglalkozik, de nem tud helyesen írni, vagy kifejezéseket nem tud leírni, akkor az olyan (ilyen is van...) ha egy riporter, vagy hírolvasó nem tud folyékonyan beszélni, őőőő-zik meg hümmög. Ne menjen már szakácsnak ha nem tud főzni, ezt nem menet közben kell megtanulni. Ha valaki ír, akkor legalább egy minimális hozzáértése legyen, pl tudjon helyesen írni. -
lugosi
MODERÁTOR
-
Bár ilyen egyszerű lenne az élet...néha irigyellek hogy neked ennyire bejött minden és hogy Csányi meg Szabó, meg Demján esténként felsír álmában mert úgy mentél el a lakásuk előtt h be sem köszöntél
(#35612) lugosi: ezen az öööö-zéses alapon a teljes politikai elit 90%-a alkalmatlan a szerepére, elég ha Szíjjártó, Orbán, Rogán neveket említem meg. És attól mert vki nem egy profi kommunikátor, még lehet a szavainak igen jelentős hatása. A dadogást is ennyire elítéled?
[ Szerkesztve ]
-
-
Rick4
félisten
válasz bitpork #35615 üzenetére
Azért nem erről van szó, sokkal prózaibb az ok, én úgy érzem, hogy a saját boldogulásomért idén többet tettem, mint egy éve. Természetesen (vagy ezzel összefüggésben, vagy nem) nincs is szükségem arra, hogy a sorsom miatt bárhol nekikezdjek síránkozni...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Aki megél -bármilyen nehézségek és a kormányok akaratának ellenére - az már éppen eleget tett. Ezzel együtt van oka a panaszra, szerintem mindenkinek, még neked is mert nem állítható bizonyossággal hogy a vezetőink szolgálnak minket és a mi jólétünkért tennék azt amit. a jus murmurandi pedig jog.
-
-
-
-
-
Én sem értek hozzá, csak ugatom MOD: tessék erre a z Index azt írja hogy első fok volt, uh meg bármi lehet. MOD2: nem értem én eztet , mert törvényszék volt, és ennek ellenére első fok?! lugosi segíjjámán!
Sly: mea culpa, kérek engedélyt a riuális kisujj levágásra
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bitpork #35628 üzenetére
A büntetőeljárási törvény szabályozza, hogy mik azok a bűncselekmények, ahol első fokon melyik bíróság jár el. Ez olyan súlyú volt, hogy első fokon a törvényszék (leánykori nevén: megyei bíróság) járt el.
Polgári ügyekben is vannak ilyen ügyek, vagy ügytípustól, vagy értékhatártól függően.Syl: Értettem én hogy te hogy értetted, igen igazad van, nem olyankor van baj, ha valaki elírja, vagy rosszul tudja, mert az előfordul, hanem azzal amikor hirdeti, megmagyarázza hogy az úgy jó stb.
-
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Rawulf #35631 üzenetére
Nem, ez volt az első fok.
Bitpork: miért? Mert megvádolnak valakit, azonnal 5 dkg ólom? Büntetést csak akkor lehet kiszabni, ha jogerősen elítéltek valakit.
Ne felejtsd el, hogy ugyanebben az ügyben ártatlanul ült már pár ember majdnem egy évet, mikoris rájöttek, hogy nem ők az elkövetők (index cikkben is benne van). Ha a megvádolás alapján mondjuk - ahogy írod - kivégezték volna őket, akkor azért mi lenne a jóvátétel, vagy büntetés, mikor kiderült hogy ártatlanok az ügyben? Szóval azért jó, hogy ennek szabályai vannak.[ Szerkesztve ]
-
Polemius
senior tag
válasz bitpork #35632 üzenetére
Súlyos esetben pláne legyen alapos tárgyalás, feltárás. Gondolj azokra az esetekre, amikor erősen kérdéses, hogy valóban az elkövetőt kapták-e el, vagy egyértelműen nem az elkövetőket állították bíróság elé (lásd a móri esetet, ahol összesen annyi "elkövető" volt az évek alatt, hogy egyszerre el sem fértek volna a takarék épületében).
-
Rawulf
őstag
-
válasz lugosi #35633 üzenetére
Nem a szabályokkal -sem a létükkel sem a mibenlétükkel - van bajom. Hanem h nincs meg a normális elrettentő ereje. Ugye napokban röppent fel h elkaptak egy volt jobbikost AKval akiről az a pletyka megy h felbérelték vki "megregulázására". Ismered a mondást, nem zörög a "paraszt"...
(#35634) Polemius: Az alaposság kívánatos, de nem olyan esetekben aminek a súlyossága már igen erőteljesen hatással van a közrend és közerkölcsi normákra. Tévedés? Vissza nem lehet csinálni, de meg lehet adni a hozzátartozóknak mindent egy újrakezdéshez.
Mindkettőtöknek: Én hiszek abban hogy csak az elrettentés segít. Ha tudja vki hogy bizonyos dolgok elkövetéséért már a gyanú alapján kivégzés jár, akkor igyekezni fog nem elkövetni. És ez bőrszíntől , származástól vagy felekezeti tartozástól teljesen független. Jah meg nehogy már egy hidegvérű -szerintem mondhatom nyugodtan- tömeggyilkosnak legyenek jogai...még csak feltételesen sem!
-
válasz lugosi #35637 üzenetére
Abból indulsz ki h lenne mivel meggyanúsítani ... Esetemben nem. Amit rosszul csináltam eddig, azt vállaltam. Megkaptam a magam kis pénzbüntetését, kifizettem, történet vége. És én simán el tudom viselni az ilyen statáriális megoldást. Én piszok rossz belügyminiszter lennék, mert mindenki tökét tekézéshez használnám. Vagy inkább kritetthez...
-
Rawulf
őstag
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bitpork #35638 üzenetére
De hát akik 11 hónapot ültek tök ugyanebben az ügyben, őket is hamisan gyanúsították meg.
Téged is "lenne mivel" meggyanúsítani, nem érted? Pont ez az, valaki elkövet valamit, és téged meggyanúsítanak vele. Mint azokat, akik 11 hónapot voltak előzetesben emiatt tök tévedésből.
Tehát: meggyanúsít =/= elkövet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Polemius
senior tag
válasz bitpork #35636 üzenetére
Ebben az országban már az sem kell, hogy rosszkor legyél rossz helyen ahhoz, hogy gyanúsított legyen belőled. Elég, ha a neved egyezik valakiével. Vagy csak majdnem egyezik. Netán elírták. Vagy a címet írták el. Vagy ismert valakit aki ismer valakit aki...
A te elképzelésed szerint ha mondjuk véletlen belőled egy komoly bűncselekmény gyanúsítottja lesz (mert valakire hasonlítasz, netán rosszul jegyeztek meg egy rendszámot), akkor belelőhetnek az árokba nyugodtan.
Nem arról van szó, hogy amit elkövettél, azért vállalod-e a felelősséget. Olyasmiért felelsz, amit el sem követtél.
Megjegyzem azért is rendkívül rossz lenne egy ilyen hozzáállás (és most is hajlanak rá a hatóságok), mert így egyszerűen fognak egy balekot, ráverik a balhét és le lehet zárni az ügyet.
Ha kivégeztek, akkor nagyon esély sincs rá, hogy valaha kiderüljön, ki volt a valódi elkövető. Hiszen nem érdeke a hatóságnak tovább bolygatni a dolgot. A családodtól sem fognak persze elnézést kérni.A módszered szerint az általam említett móri ügyben ~10 embert végeztek volna ki eddig a hatóságok.
Ajánlom mindenkinek Cory Doctorow: Kis testvér c. regényét a témában.
(A Somogyi Könyvtárban megtalálható.)Egyébként minden tudományos alapossággal végzett vizsgálat pont azt mutatja, hogy nem a büntetés mértéke, hanem a büntetés bizonyosságának valószínűsége (mekkora eséllyel kapnak el/büntetnek meg) az, ami visszatartó erő lehet. Lásd a gépkarabélyos példát. Ha azt látod, hogy úgysem kapnak el, vagy úgysem lesz belőle büntetés, akkor az nem visszatartó erő.
Ezt kiválóan láthatjuk a magyarországi korrupció helyzetén.[ Szerkesztve ]
-
LordVader80
őstag
Luighi szabin van, nem tudja valaki?
May The Force Be With You!
-
Rawulf
őstag
-
-
Rawulf
őstag
Klimatizált hátsó zóna.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Sweet.tv - internetes TV
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok