Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fagyalllo
őstag
-
hallador
addikt
Sziasztok,
Szeretnék venni egy kvarc órát, de nem nagyon ismerem a lehetőségeket, a technológiák után érdeklődnék, hogy merre induljak el. A napfénnyel működő szerkezetek közül melyiket érdemes választani három nagy gyártó közül? -:
Citizen Eco-Drive
Seiko Solar
Casio Tough SolarNapfénnyel működő órák közül: 3 - 400 Euro környékén gondolkodom.
Vagy egy jobb elemes Kvarc felé induljak el, ami 7 -8 évig elketyeg.
Eddig tapasztalataim szerint, (ami főleg Casio órákra vonatkozik 15 évvel ezelőtti modellekkel. ami nem ma volt, és egyáltalán nem mérvadó) 8 -10 évet bírnak ki a Tough Solaros Casiok.
Ma mennyi használatósága van időben egy Citizen Eco-Drive szerkezetnek? pl: Citizen Promaster Tough monobloc órában van lehetőség capacitor-t cserélni, mert a Citizen úgy hirdeti, hogy soha nem kell elemet cserélni. A kérdés persze elméleti.
Vagy egy Sinn EZM 2B ETA 955.652 szerkezet, amire a gyár 15 évet ír egy elemcserére.
Esetleg 300 - 400 Euro-s árban valamilyen Japán Kvarc óra, amit ajánlotok.
Tudom, hogy az egyáltalán nem egy árkategória. De egyelőre tapogatózom, hogy merre induljak kvarc fronton.
Köszönöm a segítségetek
ui: FW91-es, Mudman 9000, DW-5035D-1B, DW 5600BB-1 óráim vannak, mindegyik nagyon kedves a szívemnek ilyen olyan oknál fogva. Most szeretnék venni, egy mutatós órát is ami nem mechanikus.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok!
Még decemberben vettem használtan, de szép állapotban egy Citizen Nighthawk-ot, amin észrevettem pár nappal később, hogy a dátumváltás késik egy napot.
Kézikönyv szerint, odafigyelve állítottam be mikor megjött az óra, de szerintem már eleve ilyen volt az előző tulajnál is.
Azóta is így működik, nem foglalkoztam vele, nem zavar annyira, hogy ezért szervizbe vigyem, mert az óra egyébként meg pontos. De előbb-utóbb el fogom, és gondoltam megkérdezem itt, hátha van ötletetek, hogy mitől lehet és, hogy esetleg én tudok-e tenni valamit. Elvileg 2017-es vásárlás.
Egy ideig beállítgattam, de mindig előjött, aztán jó volt egy darabig, de mióta én is itthonról kell melózzak, így nincs is rajtam csak áll a vitrinben. Most ránézek és 3 nap késésben van. De váltani vált, 14-ét mutat.Ha van ötlet a szervizen kívül, megköszönöm.
Annyira nem zavar, szóval lehet csak akkor viszem már el, ha kapacitort kell cserélni, eladni nem szeretném, mert nagyon sokáig vágytam rá, mire egy jó ajánlatot meg tudtam fogni.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Lavar #218618 üzenetére
"Egy ideig beállítgattam, de mindig előjött..."
"Most ránézek és 3 nap késésben van."Ez mondjuk akkor sem stimmel... December, január és március is 31 napos, csak a február volt 29, vagyis február végén összejöhetett 2 nap késés, és ha eleve késett egy napot (amikor megvetted, decemberben), akkor megvan a 3 nap, de ez azt jelentené, hogy egyszer sem állítottad be, ami ugye ellentmond az állításodnak.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Lavar #218618 üzenetére
A legtöbb óra így tesz, 31 naposnak vesz egy hónapot így két havonta kell (kábé mert a július - augusztus egymás után 31 napos) állítani a napon kézzel. A 3 nap meg az idei 29 napos február miatt jött össze. A drágább perpetual (öröknaptár) szerkezetes órák tudnak átállni, illetve a rádió vezérelt és a digitális kvarcok. A többi függetlenül attól, hogy kvarc vagy automata nem áll át.
-
Lavar
aktív tag
Bocsi, itt a bezártságban kissé romlott az időérzékem, nem tavaly decemberben lett véve, hanem 2018 decemberében, most kapcsoltam.
@mriya@: Azt elismerem, hogy nem akkor állítottam be, amikor kellett volna, hanem, amikor épp ránéztem és feltűnt, hogy nem jót mutat. Gondolom ez volt a gond.
dzsi23: Valóban volt már dátumos órám, pár éve jártam itt a topicban, akkor is egy eco-driveos, AW1360-as Citizenem volt és nem emlékszem, hogy kellett a dátumot állítgatni, érdekes. Persze rég volt már, lehet annál is letojtam. Nem rádiós ez az óra, [link] hanem ez a típus. Kézikönyvet most átnyálaztam, és nem látom ezt a 31 napos figyelmeztetést, de ezentúl odafigyelek rá.
Fall-N: Köszönöm az infót!
[ Szerkesztve ]
-
-
dzsi23
addikt
válasz Lavar #218624 üzenetére
Ja, 2018, az úgy más...
Ami "probléma" még elő szokott fordulni (meglepően gyakran), hogy éjfél helyett délben vált dátumot. Ilyenkor sem az óra a hibás; az óramutató kétszer megy körbe naponta, dátumot pedig csak egyszer vált, és 12 órával el van állítva, erre érdemes odafigyelni.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Vegye már meg valaki és csináljon belőle nagyon menő asztali órát!
Toyota Century műszerfali óra!- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
@mriya@
őstag
válasz pulutodurumo #218632 üzenetére
Szokták csinálni, hogy mikor vált a dátum, továbbtekerik mondjuk 2 órát.
Utána vissza 4-et, és megint előre.
Szerintem ez nem tesz kimondottan jó a szerkezetnek.
Az este 6 - reggel 6 is ilyen, csak nagyobb intervallummal.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Caldera
aktív tag
Ugyan annyit kell tekerni és még a szerkezetnek se jó.
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
SI-ZO
csendes tag
-pulutoduromo
-@mriya@Köszönöm a segítséget.
-
zolka95
őstag
A kapukeretes fémkereső tönkreteheti azt az órát, ami rádiójelet használ a pontos idő megjelenítéséhez?
Munkahelyen naponta át kell mennem rajta és tuti lesz olyan hogy elfelejtem levenni az órát és úgy megyek át.
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
Karcsiiik
csendes tag
Szervusztok. Érdekes dolgot vettem észre az automata órámnál.Mivel pár napja kevesebbet mozgok,gondoltam ráhokizok,hogy legyen teljesen felhúzva. Kb 15 perc rázogatás után öszeszedett +20 másodpercet. Ez normális dolog,vagy irány az órás?
-
Karcsiiik
csendes tag
válasz pulutodurumo #218646 üzenetére
Értem,köszi.Még egy kérdés.Ha majd az órás tisztítani fogja,akkor a pontosság elállítódik?
-
Karcsiiik
csendes tag
válasz @mriya@ #218648 üzenetére
Pici városunkban 1 órás van.Bevittem hozzá,hogy 25 másdpercet siet.Rám se nézett,azt mondta ez ilyen.Vegyek kvarcot.Végül magam szabályoztam be tickoprintel és házilag barkácsolt mikrofonnal.Most hordva késik 2-másodpercet naponta,számlappal fel pedig siet 10-et.Az óraátállítás óta nem nyúltam a koronához.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Autós topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest