Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    Shaun White: The Last Run (HBO Max) trailer

    Csak röviden, mert nem szoktatok dokumentum sorozatokról beszélni.

    Három olimpiai, és tizenöt X-Games aranyérem. Ráadásul ő az egyetlen, aki nyert nyári és téli X-Games aranyat is. És 2011-ben egy éven belül mindkettőt. Agyrém, amit ez a srác elért. Olyan sportoló mellett említeném egy lapon, mint Micael Jordan. Eredményességet tekintve mindenképp. Az meg már csak az én saját véleményem, hogy a valaha volt legnagyobb extrém sportoló. Egy olyan ember, akire mindig emlékezni fog a világ.

    Maga a doku jó. Bár én ezt az "időben ugrálós" megközelítést nem értem annyira. A The Last Dance-ben is ez volt. Ott jobban működött. Nem értem miért jobb így bemutatni a pályafutását, mert sokszor nem stimmelnek az ugrások. Elvileg ez arra lenne jó, hogy bemutatja a "történelem ismétli önmagát", csak itt ez nem ül. A The Last Dance-ben sem ült mindig. A lineáris megközelítés talán jobb lett volna.

    Teljesen az olimpia köré van felhúzva a dokumentumfilm, miután bemutatják Shaun korai éveit. Ami nem baj, viszont az X-Games-ekre kevés idő jut így.

    Érdekes dolgok vannak a dokuban. Elég őszinte. És engem rendesen meglepett, hogy mennyiszer, mennyire félt. Azt hittem sokkal kevesebb volt benne a félelemérzet. Egy extrém sportolónál ez alap. És el is mondja, hogy ahogy idősödött, úgy vált az egész egyre rizikósabbá. És be is mutatják, hogy miért. Egy két esése elég para. És nem finomkodnak ennek a bemutatásával.

    Érdemes megnézni, négy rész. És a 100 Foot Wave után ismét egy jó HBO max-os sport doku.

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák