Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IreN!CuS
őstag
Mandalorian S01E02
Nagyjából már elmondtatok róla mindent. Töltelékrész – cukiság és nosztalgia faktorral teletűzdelve nhaaa
Másra számítottam, első rész sokkal jobban tetszett. Remélem a 3. részben kicsit haladni fog a story mert egyelőre eléggé hurka.meg az erő - másfél részig csak megvoltunk nélküle. Yoda 2.0 egyelőre! „cuki”.
Egyelőre azt nem értem,hogy ha a „The Return of the Jedi” után vagyunk kicsivel és a „The Force Awakens” előtt picit többel, hogy lehet, hogy egyik oldal sem érzi Yoda 2.0-t? Ha 50 éves akkor kb egyidőben születehetett Ááánakin-nal. Most akkor megint megbolygatjuk a Skájwolker család saga-ját? Rick and Morty S4E02
Kevésbé vicces, mint az első rész – görbetükröt tart a társadalomnak a maga Rick and Morty-s komorságával, több volt a részben szerintem. Talán 3 olyan jelenet volt, ami igazán szórakoztató volt.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Komplikato
veterán
Sok a változtatás, sok szereplőt összevontak, a biztonsági főnök csaj pl. 3 különböző ember. Dolgok sorrendjét is változtatták, ami engem zavar az az idő múlása, mert sok minden hetek, hónapok alatt történik a könyvben. Avarsavala a könyvekben kevesebb teret kap, ő mondjuk egy pozitívum a sorozatban.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Mik76
senior tag
Elkezdtem a The Boys c. sorozatot. Az elso ket epizod alapjan igeretes.
Ass bomb...
Lassan elkezdek melozni a masodik szezonon, ugyhogy meg kell ismerni az elozmenyeket. Nem rajongok a szuperhosos filmekert, de ebben a felallasban legalabb van valami ujszeru es erdekes.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Mik76
senior tag
+vond
Koszi!
A Jumanjit hetfon hivatalosan is befejeztuk, most ez lett a kovetkezo.
Erdekes, korabban valamiert az amazon mindig visszadobott mindenfele video megtekintest, mondvan hogy az en regiomban nem elerheto. Meg itt Montrealban is. Tegnap meg minden teketoria nelkul elindult. Nem ertem, de orulok hogy nem agyverzes lett a tegnapi nap vege...http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
minek?:S
őstag
válasz IreN!CuS #48051 üzenetére
Itt a ROTJ után 4-el, a TFA előtt 25 évvel vagyunk(ABY 9). Itt még Leia javában dolgozik az új köztársaságon, meg ugye, mint a sorozatból kiderült(a trailerből), a megmaradt katonai vezetők próbálnak érvényesülni és frakciók alakulnak. Snoke-ról csak ABY 15-ben hallunk először(kár, hogy Rian a kukába dobta az egész karaktert). Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a TFA és TLJ-ben hol van? Mondjuk amilyen szedett-vedett filmek azok... Meg a másik, hogy Luke-ot sem érezték azonnal, lehet, hogy még gyenge benne az erő. Én nagyon kíváncsi vagyok a karakter további sorsára.. akár egy új érában, mondjuk úgy ~500 évvel később. Az meg, hogy Skywalkeréket megbolygatjuk-e.. nem hiszem.. remélem.. bár Jon Favreau(és Dave Filoni) szerintem értelmesen megtudnák csinálni, szóval teljességgel nem zárkózok el előle. Az én kérdésem inkább az, hogy oké, hogy itt van nekünk ez a kis Yoda, de az erő mindig az egyensúlyra törekszik... kell lennie egy másik, az ellentétes oldalon lévő, hasonló tulajdonságokkal bíró erőhasználónak. Ő lenne Snoke? ..mert akkor Rian méginkább többet ártott, hiszen a SW világában kulcsfontosságú emberről beszélünk, mégis ilyen idióta módon írta ki, 0 válasszal.. esetleg Palpatine? Róla még csak annyit tudunk, hogy létezik.. de, hogy mint erőszellem, vagy mint klón formájában, vagy hogy?! Ugye ez majd a 9. részből derül ki.. Kylo inkább csak "Rey párja".. Szóval ez a kis Yoda-bébi kicsit mégis több, mint egy ritka (erőérzékenyés ismeretlen)faj hírmondója. Szvsz persze. Üdv.:M.
-
jonnyjoker01
veterán
Mr Pickles új évadának első része tegnap jött ki... Hát... Ez továbbra is elmebeteg
Üdv. Johnny
-
törölt tag
válasz minek?:S #48062 üzenetére
Szerintem, ez az erő-egyensúly, ez nem darabszámra megy. Egy Jedi innen, egy Sith meg onnan? Az Attack of the Clonesben hányan is voltak a Jedi tanácsban? Közben meg a Sithek az egész történelem folyamán, nem voltak egyszerre négynél többen.
Jediket viszont folyamatosan képeztek a templomokban is.
Itt szerintem valami olyasmiről lehet szó, hogy az erő mértéke, és befolyása törekszik egyelőségre, de ez idő, hiszen pl a Birodalom idején is jó sokáig volt Sith dominancia az Univerzumban. A Jedik pedig individuálisan mindig is gyengébbek voltak, ahogyan a gonosz is erősebb, mint a jó. Ha csak nagyon felületetsen elemzem, akkor valami olyasmire gondolok, hogy míg a gonosz gyakorlatilag bármely eszközt felhasználhat a céljai érdekében, addig a jó igencsak kötött pályán mozog. Így pl világos, hogy még ha az erő (midikloriánok) mértéke a kis Yodában mérhetetlenül nagy is, a jelenlegi befolyása a dolgok menetébe annyira picinyke, hogy majdnem mindegy is.
Ilyen szinten a megfelelő pozícióba helyezve, ezek az erők, energiák kiteljesedhetnek. -
törölt tag
válasz Janaboy #48065 üzenetére
Mondjuk az a villám szórás szerintem nem nagy cucc. Pár méteres csak a hatósugara, és elég vesződős, mire maradandó károsodást okoz, egy erősebb ellenfélen.
Vader mondjuk képernyőn keresztül eltörte a nyakát, már nem emlékszem pontosan kinek, de talán akkor, mikor megléptek a Sólyommal előle, az aszteroida mezőben. Na az az igazi badass.Témához visszakanyarodva, amúgy igen. A gonosz hatalomra tör, az meg annál kisebb, minél többfelé oszlik. Tehát náluk szinte evidencia az egyeduralom. És így az erő is egy kézben összpontosul.
Már ha így van .... Mert ugye olyanról sem volt szó eddig, hogy ha egy Sith meghal, akkor a többiek ezáltal erősebbé válnak. Mint pl a Highlanderben annó.
Viszont a hatalomra biztosan igaz, hogy ha egy kiesik, akkor a többi hatalma kiterjed.szerk:
Másik, ami engem érdekelne, hogy univerzumon belül, mit lehet itt kánonnak tekinteni? Ugye az alapmű az Lucas, és ha jól tudom, ez az a 9 epizód, ami ezen a néven meg is lett/lesz filmesítve.
De ezeken felül, mi a hivatalos, és mi nem? Mert kismillió könyv van, amiket persze nem ismerek, és amik abban történnek, az akkor úgy van a kánonban is?
Főleg olyanokra gondolok, ahol van direkt összefüggés. Pl mondjuk a Sarlacc vs Boba Fett ügye. Ugye a kánonban egyértelműen meghal, s bár nem követte a kamera a szörny gyomrába, de azért eléggé feltételezhető, hogy Boba ott meghalt.
Aztán meg jön egy regény valahonnan, és kiderül, hogy mégse. Vagy rajzfilm netán, bár itt a helyzet azért egyértelműbb.
De ezzel nincs is gond, ettől még simán lehet jó, de akkor ez vajon hogyan hat ki a kánonra? Abban vajon Boba él e, vagy meghalt? Mondjuk egy olyan történetben, ami közvetlen a Jedi után játszódik.[ Szerkesztve ]
-
minek?:S
őstag
válasz Janaboy #48065 üzenetére
"... Vader sose tanult meg villamokat szorni."
Ez nem igaz. A tudás megvolt benne, csak képtelen volt használni, mivel inkább gép volt, mint ember. [link]
petipeti71
"Mondjuk az a villám szórás szerintem nem nagy cucc. Pár méteres csak a hatósugara, és elég vesződős, mire maradandó károsodást okoz, egy erősebb ellenfélen..."
Ez meg megint csak olyan, hogy milyen szándékod volt az ellenfeleddel.. ha akartad, tizedmásodperceken belül is megölhetted a másikat, de lehetett kínozni is.
Az meg ugye már "A kettő szabálya", hogy miért egy mester és egy tanítvány van(előtte -most már legendákban- voltak a Sithek is többezren). Azért "erő koncetrációban" szvsz a Sithek erősebbek, hiszen érzelemből harcolnak, míg a Jediknél ez meg van tiltva. Azért Palpatine elrejtette magát a Jedik előtt úgy, hogy napi szinten velük volt szinte.. ugye egyedül az akkori legerősebb Jedi, Windu tudta csak legyőzni.
Kánon meg: [link] Nem tudom mennyire hivatalos vagy hű a valósághoz, de elég frissnek tűnik.
Btw, akit érdekel a téma, az Youtubeon talál érdekes videókat a Star Wars Akadémia és Star Wars Kisokos oldalakon. Nagyon sok témát feldolgoztak 5-10 percben. Én is onnan tájékozódok.Üdv.:M.
-
Janaboy
Topikgazda
His dark materials
Eddig tetszik. Sok a hasonlóság a filmmel, de itt mar volt olyan, ami ott nem.
Biztos lehetne benne hibat találni, de en elvezem.Janaboy
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy NAS-ról nézek sorozatokat PLEX segítségével. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan sorozatkövető rendszer amit össze tudok kötni a PLEX-el és automatikusan megnézettnek jelöl egy részt amint a PLEX-en végignéztem?
-
negyven2
veterán
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
törölt tag
válasz minek?:S #48067 üzenetére
Köszi a linket, érdekes volt átnyálazni. Volt benne egy csomó epizód, amiről még csak nem is hallottam. Ellenben volt pár, amit nem találtam benne. Legalábbis, rémlenek könyvek régről ... na mindegy.
Viszont, ez a rules of 2 szabály nem világos egészen. Amikor Palpatin, vagyis Darth Sidious megkérte Vadert, hogy vigye elé Luket, és állítsa át a sötét oldalra, akkor ez azt is jelenetette egyben, hogy Vader kiesett a kosárból, mert egy mester van, és egy tanítvány? -
törölt tag
Sziasztok!
Szeptemberben néztem utoljára sorozatot, mert nem értem rá!
Milyen új sorozatok jöttek ki azóta, amiket mindenképpen érdemes elkezdeni?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
A The Boys 2. évadjának nemrég befejeződött forgatása kapcsán egy érdekesség:
egy elég durván erőszakos jelenet leforgatására nem a tervezett, toronto-i helyszínen került sor, mert tiszteletlennek találta az egyik városi vezető hivatalnok.
A Stranger Things 4. évadjára négy visszatérő (férfi) karakter castingja folyik jelenleg, 3 tinié és 1 felnőtté – egy metálos arc, egy önhitt, menőcsávó sportol, egy stoner figura többek között.[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
-
Maxxy10
addikt
Better Call Saul S5: 2020.02.23.
-
Viszlát
addikt
The Crown S03: sajnos beigazolódtak a félelmeim, durván esett a színvonal a harmadik évadra. Nagyon bírom Olivia Colman-t, de Claire Foy-hoz képest igencsak vérszegény, és sajnos ugyanez igaz az összes lecserélt szereplőre, szinte kivétel nélkül. Az egyetlen kivétel, de igazából nem számít, hiszen gyerek volt és nem szerepelt sokat eddig, Charles, sokszor kísértetiesen emlékeztet az igazi hercegre, az egyetlen olyan epizód is amelyik képes volt legalább megközelíteni az előző évadokat, róla szól.
Kár érte. Persze még így is jó és soha rosszabbat, de már nem kiemelkedő, csak egy minőségi kosztümös sorozat, amin látszik, hogy sokba került. Viszont amíg az előző két évadból számtalan jelenetsort újra és újra előveszek, addig ebből egy sem ugrik be, amit ingerenciám lenne újra megnézni...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Janaboy
Topikgazda
Ez az Apple tv+ egy nulla!
Janaboy
-
Pitterix
őstag
Breaking Bad 3. évad letudva.
Ez a sorozat egyre jobb, nem hittem volna, hogy évadról évadra emelkedik a szint és nem igazán akad gyenge epizód. Az a fogjuk meg a legyet rész is tök jól el volt találva.
Jöhet a 4. évad."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
nagyúr
-
jonnyjoker01
veterán
The end of the fucking world S02
Nekem tetszett ez az évad is, kicsit jobban tetszett, mint az első évad. Az utolsó két rész nagyon erős volt.
Üdv. Johnny
-
törölt tag
válasz Luissimo #48088 üzenetére
Szia, úgy értettem, hogy ami érdekelt, azt láttam.
Nos, ezeken gondolkodom:
-Watchmen - mivel rossz a pontozása és a kritikák róla nem hiszem hogy belekezdek, viszont a film a nagy kedvencem
-His Dark Materials
-See
-The MandalorianMelyik ezek közül a legjobb? Pontozás alapján a The Mandalorian.
-
headhunter86
senior tag
válasz #76896256 #48092 üzenetére
Watchmen: filmes/képregényes háttérrel óriási élmény. 5. rész akkorát durran mint egy atomrobbanás. IGN-es srácok szerint, az utóbbi évek legjobb sorozatepizódja. Persze, hogy sokan húzzák a szájukat, mert építkezős sorozat, de 5. résznél már robban a sztori, és még van hátra még 5 rész, szóval szerintem nagyon jó kis évad lesz ebből. Nekem bejön nagyon!
Szerintem megosztó a sorozat is, ahogy a film is az volt, vagy imádod, vagy nem.The Mandalorian: 2 rész után nagyon jó a hangulat, a setting, a tempó. A CGI is profi. Már-már azon gondolkodom, hogy újranézem az első két részt, mert eszméletlen király. Kíváncsian várom mit hoznak ki belőle, de eddig nagyon király western sci-fi. Rövidek a részek, szóval egyben is darálható lesz. De szerintem hetiben is jó nézni, legalább jobban megragadnak a részek.
His Dark Materials: Nekem most még várólistán van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz headhunter86 #48093 üzenetére
Köszönöm.
-
k-adi
nagyúr
office jim rambó season 2
Ez sajnos közepes lett. Kiszámítható és Greer nagyon idegesítő. Az új karakterek is olyan semmilyenek, kicsit csalódtam az évadban.
-
RangerFox
veterán
válasz jonnyjoker01 #48090 üzenetére
Szerintem is korrekt folytatás lett, ráadásul még indokolt is volt, nem úgy, mint a 13rw-nál. Ugyan nem lesz harmadik évad, de nem is baj, tudni kell, hol kell abbahagyni.
-
Enzolord
addikt
Na, ledaráltam a Lost in Space sorozatot. Nem volt rossz. Várom a második évadot. Tudtok ajánlani jó űrhajós Sci-fi sorozatot?
Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest