Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz aizen92 #38648 üzenetére
Trailer alapján jónak tűnik, ránézek, köszi
Csepe: trailer alapján ez annyira nem könnyed vígjáték vagy tévedek?
gyuromoj, parkr, drachoHUN, brownus: köszi a kiadós ajánlást, rájuk nézekPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Bad Pritt
félisten
Megnéztem a Castlevania első évadát. Évadát, haha, ez a négy rész inkább egy pilotnak fogható fel, irányadás, hogy miféle is legyen majd maga a sorozat. Amúgy nem rossz, elég sok a gore elem (babákat zabálnak a démonikus lények kinda stuff), viszont Belmont stílusa nem elég fanyar, sokkal több szellemes egysoros elférne nála, azzal fel lehetne kicsit dobni, így inkább csak nyegle, beleszarok mindenbe csávónak tűnt pozitívum nélkül.
Várom a rendes első évadot, szerintem van benne potenciál, meg persze várok PS4-re is egy normális Castleveniát végre.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Ventur@
senior tag
válasz Komplikato #38640 üzenetére
De jó hogy írtál a sorozatról . Tegnap megnéztem én is az első két részt és megfogott. Van benne valami, ami kicsit emlékeztet a Man in the high castle-re (ami szintén tetszett). Kellően komor a hangulata és Simmons pedig nagyon jól hozza a
két szereplőt. Ott a kissé együgyű aktakukac Howard és ott a másik, aki egy pisztolygolyóval komplett kontinenst ki tudna írtani . A régi gépes dologra meg én arra gondoltam, hogy lehet azért vannak, mert valamiféle sugárzás van a kettőszakadt valóság között, ami az új gépeket kiüti. Lásd pl űrkutatás, ahol régi elavult gépeket használnak az űrszondákba, akár az ISS-en, mert ezek jobban bírják a kozmikus sugárzást. Minden esetre érdekes látni, hogy az épületen beül csomó analóg eszköz van, az épületen kívűl meg modern technika. Főleg a "másik oldal" tűnik technikailag fejlettebbnek (másik oldal=a titkos ügynök Howard oldala). Az meg, hogy két nyelven beszélnek benne - angol és német - kifejezetten tetszik. Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k
-
Ispy
veterán
Westworld 01
Pipa, jöhet a következő évad, azt hiszem megint visszaülök a sorozatos vonatra, most jöhet a Dark Matter és a ST Discovery, fel kéne venni a szálat a Homelanddel is, TWD-t mindig nehezen kezdem el nézni, lehet ideje kaszálni, Sherlock 03-at kezdtem el, de valahogy elmúlt a varázsa, na mindegy látom azért van miből válogatni, még a Stranger Thingset bepróbálom, azt ennyi elég is lesz egy ideig.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ragnar95
félisten
Bár eddig Netflixes animációs sorozatokban csalódnom kellett, adok neki egy esélyt, köszi
Csepe: jogos, köszi azért az ajánlást, annyian ajánlottátok már, hogy valamikor tuti megnézem, de most csak valami könnyedebbet kerestemPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Met
nagyúr
Stranger things 1-2
Egyszer nézős de kifejezetten tetszett, teljesen hozta a kor hangulatát (Terminátor film reklám a tv-ben ), valahogy nem jutott eszembe hogy a kamera mögött ott állnak és éppen valamit tweet-elnek.
A 8-as szálat nem éreztem szükségesnek, szerintem felesleges volt.
S2-ben 11-es kicsit ilyen fiatal Ripley-re emlékeztetett. Madmax-ék megjelenését nem tudtam hova tenni.
A semmiből kerültek oda és vártam hogy valami kiderül de semmi lényeges.De várom ennek is a folytatását
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Ragnar95
félisten
Végre bejelentették, márciusban tér vissza a Suits 7. évad és már biztos, hogy Patrick J Adams is kilép a sorozatból az évad után. Legalább az évadzáró 2 órás lesz
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
törölt tag
Aranyélet-et daráltam most végig. 2 évad, 8-8 résszel, egy hétvége kellemes időtöltés Van pár dolog, amit nem erőltettem volna bele, de összességében tök jól össze lett rakva. Több, párhuzamos cselekményszál, sűrű összefonódásokkal, sok-sok meglepetéssel, meg persze jó pár kikövetkeztethetővel.
Leírok pár dolgot, inkább abból, ami nem tetszett, spoilerben.
Ez annyira nem spoiler
Michael Kors órák, valódi márkák helyett, Roller, Brenyó, de akár egy Grand Seiko is stílusos lett volna.
De az MK konkrétan egy divatgagyi. A gyártó oldalán persze rendesen túlárazott
Én nem is értem ezt a döntést. Az világos, hogy reklám, de na ne mááá Valahol azért maradjunk már következetesek, nem?Ez egy picikét már spoileresebb, de szerintem még betudható.
Ami még rohadt gagyi volt, az az autósüldözés. Nem linkelek, nem hivatkozok, nem magyarázok, mert ha láttad, akkor tudni fogod, miről van szó, ha meg nem, akkor is le fog esni, hogy mire gondolok, majd ha nézed Ez viszont már spoiler (gondolom, mások is olvassák)
Na, az Oszi szál szerintem eléggé el volt kanyarintva. Eleve Oszi pálfordulása nem is egyértelmű, és ez elég sokáig így is marad. Nem említik sehol, és utalás sincs rá, csak inkább sejthető. Valahol a végén válik bizonyossá, hogy Erika (főhadnagy asszem) zsarolta.
Na de akkor is. Hát a cselekményben Mira nem akart bosszút állni, ezt Oszi erőltette. De valahogy erről senki nem akar tudomást venni.
Vagy rosszul gondolom?
És hát az is kimaradt az egész sztoriból, hogy voltaképp Mirát betámadta az a kocsmáros. Persze, Mira akarta, na de 16 éves, könyörgöm. Kb mennyi beugrasztani egy felnőtt férfinak egy ilyen lányt, ebben a környezetben, ennyire kiszolgáltatottan?
Okés, hogy dugni jó, de azért kellene egy határt szabni, mert nem vagyok prűd, de ez erkölcsileg akkor is kifogásolható.
Na és persze a kérdés az, hogy ez miért nem kerül elő, amikor Mirát vádolják?Viszont összességében nézve, szerintem kiváló alkotás. Persze lehet, hogy csak viszonylagosan gondolom annak, mivel magyar sori, és ezekkel nincs jó tapasztalatom
Amit még kiemelnék, az a zene.
Nem ismerem az előadókat, sosem hallottam ezeket a számokat, de nagyon hangulatos, változó stílusban, de egyedien.
Valahol 8-9 között adok rá, egy 10/10-es skálán. Néhány következetes dolog itt-ott csúszkál picikét, de alapjában jól átgondolt, és jól megírt cselekményszálakat kapunk. A karakterfelépítés, a sori korai szakaszában meg zseniális Jellemüknek leginkább megfelelő, és azt nagyon jól visszaadó szituációkba vannak helyezve a szereplők.
Ami még fontos lehet, csajoknak is kiváló választás -
Ispy
veterán
válasz jonnyjoker01 #38662 üzenetére
Nem is értem miért erőltetik, igazából semerre sem halad, tele van töltelék részekkel, nem tudom a képregény sztorija milyen, de én már kb. senkinek sem tudok drukkolni, pedig emlékszem anno milyen izgatott voltam, amikor Michonne megjelent a sorozatban. Kár érte.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #38662 üzenetére
A TWD azért jó, mert a szinkronos verzió keddenként jön ki, és arra a napra nincs semmi egyéb. (Eredeti nyelven persze van)
-
sugarforce
addikt
válasz Ragnar95 #38663 üzenetére
Hát sejthető volt. Most komoly, hogy lesz 8. évad még ezek után? Hát nem mondom, hogy jó kedvvel, de kíváncsi leszek arra, hogy Mike nélkül mi lesz ebből a sorozatból, Harvey önmagában nem elég érdekes karakter, vagyis az lenne, csak az írók nem nagyon tudnak vele mit kezdeni. A többiekkel sem tudnak már egy ideje mit kezdeni.
Louis-t is csak pakolgatják összevissza, a legemberibb pillanata utoljára az volt, amikor Tara szakított vele, azóta csak úgy van. Donnával szintúgy. Más komolyabb szereplő már nincs, akikkel lehetne számolni. A konfliktusok is nagyrészt töltelék és maguk által kreált idiótaságok, amik miatt lett számomra unalmas a sorozat. Profi nagymenő ügyvédek, aztán kis kezdők módjára sétálnak bele minden hülyeségbe... és persze minden ügyfél csakis velük akar kitolni, ugyanmár. oké sorozat, de az első 4 évadhoz képest már perpill sehol nincs,
legalábbis szerintem.[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
A részek értékelései fokozatosan esnek az előző évadokhoz viszonyítva, de amíg népszerű és sok fiatal nézi akik nem annyira igényesek ezen a téren, csak a kedvenc karaktereiket akarják nézni addig hülyék lennének abbahagyni ($$$$).
@Pitepeti71: Akkor ideje elkezdened a Lucifert, az is keddenként jön Egyébként sajnálom, hogy így alakult a dolog, eleinte elég erősen indult a sorozat és tartotta is magát egy ideig, de hát ami tény az tény: 8+ évadon keresztül már mindent kitaláltak, annyira pedig nem betegek a készítők, mint a Z Nation esetében (maga a sorozat kissé béna szerintem, de rohadt szórakoztató tud lenni vacsi közben ).
[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #38671 üzenetére
Luciferbe még nem álltunk bele, de ki vannak kölcsönözve a szinkronos részek. Felirattal jön amúgy kedden, a szinkron csütörtökönként jött.
De felirattal jön még a The Gifted is -
Ragnar95
félisten
válasz sugarforce #38669 üzenetére
Jó kérdés valóban, a Mike-Harvey páros dinamikája vitte el a hátán a sorozatot, erősen meg is látszott a színvonalon, amikor egy adott évadban kevésbé ezen volt a hangsúly...
Nekem a mostani évad pont tetszett eléggé, végre visszatért szerintem az eredeti színvonal, újra mennek a poénok Harvey és Mike között, illetve megint mennek a nagy húzások egy-egy ügyben is. Az viszont tény és való, hogy az előző 2 évad sehol sem volt a kezdeti színvonalhoz képest.
Gyick: Meghan már jó ideje bejelentette hivatalosan, hogy az évad végén távozik a sorozatból.[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Armahun
addikt
Twin Peaks s3e8
Magyarázzátok el légyszíves, hogy mit láttam.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Janaboy
Topikgazda
Eleg idegesítő, h pont véletlenül olyan derül ki egy részben a múltból ami éppen aktuális.
Lásd Flash mai része, persze nem az elso eset ez..
Janaboy
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #38676 üzenetére
Szinkronnal nézed?
-
devil-k
nagyúr
Igazánól nekem már nagyon kezd izzadtságszagúvá válni ez az egész. Részről részre megölik ennek a sorozatnak a miliőjét. Nem is tudom, hogy ezután van-e még kiút? Nagyon leragadtak ennél a Negan-es témánál, minden esetre bizakodó vagyok, hogy még jó irányba is mehetnek a dolog. Viszont nekem úgy tűnik, mintha ez lenne az utolsó évad. Vagy tévedek?
Azon sem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy Carl direkt haraptatta meg magát a zombikkal. Nekem úgy tűnt, mintha belefáradt volna ebbe az egészbe már. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mit rejt az a bizonyos levél... - mozi bolondéria -
-
flash-
veterán
nagyjából az elmúlt 5-8 évben mely vigjátok sorozatokat emelnétek ki? mit tudnátok ajánlnani?
(talán ezeket a klasszikus szitkom movie-kat annyira nem csipem ,inkább az ilyen shameless szerű vígjáték érdekelne (tehát nem az a nagyon bugyuta nevetőgépes -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Lassan a végére érek az X-Aktáknak és kellene valami "pótlék" majd helyette. Régebben írtátok a Fringe-t, de nekem nem jött be, az első részt láttam, de elég gyenge volt. Van valami a felér minőségben a régi X-Aktákhoz és ezen a témájú síkon mozog?
Köszi!
-
veterán
válasz SunMount3r #38684 üzenetére
Fringe tovabbra is, be fog az induni; nezd tovabb
-
SunMount3r
nagyúr
válasz abridabri #38685 üzenetére
Én untam, eléggé "buta" volt. Csak fogtam a fejem, hogy mennyire. Ennél jobban kidolgozott, tudományosabb hátterű sci-fit keresek.
(#38687) vond: De ha már az első, pilot rész ennyire buta, akkor mit várjak később? A látvány egy dolog, ahhoz tartalom is kell.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz SunMount3r #38684 üzenetére
Ne hagyd abba a Fringe-et. Lesznek ott még durva dolgok.
De most jött ki a Counterpart, ötödikén meg érkezik az Altered Carbon. De akár bepróbálhatod a Black Mirror-t is.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
sugarforce
addikt
válasz SunMount3r #38686 üzenetére
A fringe nagyon jó sorozat, érdemes folytatni. Egyébként úgy nagy általánosságban a sorozatokat azért nem csak a pilot alapján kell megítélni, nem egy, nem kettő sorozatot nyomtam már végig, amit az első csak az 2-3 rész alapján kaszáltam volna, közben meg kiforrta magát és nagyon megtetszett.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz sugarforce #38688 üzenetére
Na, jó akkor adok neki még egy esélyt. De kb. ilyen "10 évesek még talán elhiszik" szintű "tudományos" dolgok voltak benne. Semmi értelmes kifejtés, vagy logikus magyarázat, csak "úgy van oszt kész". Inkább tűnt fantasy-nak, de annak is gyengén. Nálam nem ezek egy jó sci-fi ismérvei. Ha második rész is ilyen, akkor viszont dobom...
Tényleg nincs más?
(A csaj is olyan benne, mint akinek senki sem tetszik, állandóan undi képet vág, meg fölényeskedik, mintha folyton vérig sértették volna.)
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz SunMount3r #38689 üzenetére
Ha a logikus magyarázatot, vagy kifejtést vársz, akkor a sc-if nem épp a Te műfajod. Persze van ilyen is, de elég kevés van szerintem. A legtöbb ilyen sorozatban azt ne nagyon várj, inkább fiction, mintsem science.
A fringe szerintem semmivel sem kevésbé butább, mint egy x-files.
Ha nem tetszik, akkor ne eröltetsd, nem győzködlek, hogy de nézzed akkor is, nekem tetszett.
Westworld-öt láttad? -
Cheesus
senior tag
Gomorra S01-03
Kb két hét alatt daráltam le a 3 évadot, nehezen találom a sorozatra a szavakat annyira magával ragadott ez az egész. Hozzáteszem hogy ha mondjuk heti rendszerességgel kellett volna néznem, főleg hogy az évadok között még szünet is van nem biztos hogy akkora élményt nyújtott volna mint így egybe az egész.
Minimális spoiler:
Ha valaki a Trónok Harcára azt mondja, hogy gyilkolja a főbb karaktereit, akkor itt egyenesen égnek állna a haja. Ha nem tévedek, az első évad főbb szereplői közül egyedül egy valaki éli meg a következő negyedik évadot. Korábban itt a Breaking Bad-hez illetve Wire-hez lett hasonlítva. Nekem viszont utólag belegondolva egy kisebb Sopranos utánérzésem is van. A Wire még csak tervben van nálam, a BB-en viszont túl vagyok, de személy szerint az én listámon a Gomorra feljebb van mint a BB.
Nekem külön tetszett, hogy "párbeszédileg" sok olyan dolog volt, amit maguk a szereplők nem mondtak ki, pusztán a mimikájukkal játszották el (ez a 3. évad utolsó jelenetében nekem elég mély nyomot hagyott).
Sokáig halogattam a sorozat elkezdését, de abból a szempontból nem bánom hogy legalább nem kellett várnom az egyes epizódokra/évadokra.https://www.twitch.tv/csehla
-
Pitterix
őstag
The Flash 412:
Végre egy élvezhető, bár kicsit komikus rész. A végén lévő kis pukkra azért nem számítottam.
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
vond
MODERÁTOR
válasz sugarforce #38690 üzenetére
Jajjj, csak a Westworld-öt ne. Na az fogja igazán idegesíteni. Nekem hatalmas csalódás volt az első évad, egy óóóriási kihagyott ziccer.
A Fringe-et viszont kár lenne kihagyni. Nagyon komplex lesz a közepe/vége felé. De én sem erőltetem. Ha pár rész után se akarja nézni, hát lelke rajta.
-
sugarforce
addikt
Nekem az egyik kedvencem tavalyról, alig várom a folytatást. A történet szerintem nagyon jól lett megírva, a karakterek is kellően izgalmasak és jól voltak használva, vártam hétről hétre. Nagyon sok apró elrejtett utalás (még a mutogatott programkódokban is ) volt, ami nálam egy új szintre emelte az egészet. De persze ízlések és pofonok.
A fringe meg hát igen... lehet majd újrázom a közeljövőben ha lesz rá időm.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz sugarforce #38694 üzenetére
Ezekkel majdnem egyet is tudok érteni, de az, hogy ennyire elnyújtották, és telepakolták alibi részekkel, az nálam kb. hazavágta az egészet. Ilyenformán már a folytatást is jóval kisebb lelkesedéssel várom. De esélyt azért adni fogok a készítőknek, hogy tanuljanak az első évadban elkövetett hibákból.
-
törölt tag
Mikor jön magyarul a Brooklyn 99 S5 ? És hol?
Tudom, mondtammá, de voltam a helyszínen
-
jonnyjoker01
veterán
Jézusom. Ránéztem erre a Mr. Picklesre. Nem tudom mit toltak a rendezők, írók és animátorok, ez beteg
Üdv. Johnny
-
Ventur@
senior tag
Lucifer S03E13:
Nem tudom valaha nevettem-e a 3 évad alatt ennyit, mint ezen a részen. Bármikor megjelent Lucifer, már vigyorba állt a szám. Komolyan mondom a könnyem kifolyt .
A nyomozós része az gagyi volt, szóra sem méltatom. De a többi.... Lucifer és Káin "páros", Charlotte-Maze-Dan trió . Nem tudok más jelzőt használni csak azt hogy: zseniális volt. Más: Maze pengéje nem öli meg Lucifert sem, csak sebzi. Pont ezért tudta a szárnyait levágni. Chloeban van valami, ami viszont elveszi Lucifer ördögi/angyali erejét. Na, szerintem ilyen esetben lehetne Maze pokoli fegyverivel megölni őt. Nagyrészt szinkron párti vagyok, de ezt a sorozatot tényleg csak eredeti hanggal szabad nézni. Tom Ellis "akcentusa" egyszerűen tízpontos. Pedig - szerintem - a szinkronhangok sem rosszak.
Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k
-
SunMount3r
nagyúr
válasz sugarforce #38690 üzenetére
Hallottam már a Westworld-ről és hogy elég igényesen van megcsinálva. Viszont az alaptémája lehet engem inkább idegesítene. Ha majd tényleg nem lesz más, lehet megnézem a Pilot-ot.
Most ott van még az Electric Dreams, aminek az első része szintén nem jött be a témája miatt, de mivel független epizódok, lehet a többi már jobb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Öregszem
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest